Αποκαλύψεις της Parisien για την εθνική Γαλλίας: Γκρίνιες, κόντρες και ρατσιστικά επεισόδια

Αποκαλύψεις της Parisien για την εθνική Γαλλίας: Γκρίνιες, κόντρες και ρατσιστικά επεισόδια

Το τεταμένο κλίμα στα αποδυτήρια της εθνικής Γαλλίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από την Ελβετία στη φάση των «16» του Euro 2020, αποκάλυψε η εφημερίδα Parisien

egal00
Ο αποκλεισμός των Πρωταθλητών Kόσμου του 2018 από την Ελβετία στη φάση των «16» του Euro, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια και την οργή των Γάλλων οπαδών που ακόμα δεν λέει να κοπάσει. Πέραν ωστόσο των αγωνιστικών λαθών του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ντιντιέ Ντεσάμπ, φαίνεται πως και το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας ήταν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η Parisien όλα ξεκίνησαν με την κόντρα ανάμεσα στον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Ολιβιέ Ζιρού κατά την προετοιμασία των τρικολόρ. Οι τεταμένες σχέσεις των δύο άσων μεταφέρθηκαν σε ένα πινγκ πονγκ δηλώσεων στους δημοσιογράφους και φυσικά είχαν ως αντίκτυπο την απουσία συνεργασίας τους εντός του γηπέδου.

Διενέξεις φαίνεται να δημιούργησε και το γεγονός πως η Γαλλία δεν είχε μια σταθερή έδρα κι ως εκ τούτου η αποστολή αναγκαζόταν να ταξιδέυει διαρκώς. Μάλιστα, κατά την παραμονή τους στη Βουδαπέστη, κάποιοι παίκτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το κατάλυμα που είχε επιλεχθεί, καθώς δεν μπορούσαν καν να ανοίξουν τα παράθυρα στα δωμάτια.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας φέρεται να είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα του κορωνοϊού, που έθεσαν σε απομόνωση ορισμένους ποδοσφαιριστές από τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα την πρόκληση νέων εντάσεων και παραπόνων από τη μεριά τους.

Σημεώνεται δε πως στον επίμαχο αγώνα με την Ελβετία, η ατμόσφαιρα ήταν τόσο φορτισμένη, ώστε εκδηλώθηκε με νέες κόντρες μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Βαράν φέρεται να απευθύνθηκε στον Πογκμπά, λέγοντας του: «Ο Παβάρ πιστεύει ότι δεν βοηθάς αρκετά στην άμυνα». Ενώ στη συνέχεια, ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατευθύνθηκε στον συμπαίκτη του και τον ρώτησε: «Τι είπες (για μένα);» με τον Παβάρ να του απαντά με άσχημο τρόπο.
Κλείσιμο
pavardpogba
Η έλλειψη ομοψυχίας στους κόλπους της εθνικής Γαλλίας μεταφέρθηκε και στις οικογένειες τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το επεισόδιο της επίθεσης της μητέρας του Αντριέν Ραμπιό στην οικογένεια του Κιλιάν Εμπαπέ μετά το χαμένο πέναλτι του σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της Γαλλίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Βερονίκ Ραμπιό είχε απαράδεκτη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του αγώνα για τη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ στο βίντεο φαίνεται να λέει στους συγγενείς του Εμπαπέ: «Είναι απαράδεκτο, για έναν παίκτη του επιπέδου του, πώς εκτέλεσε το πέναλτι. Ήταν πολύ αδύναμο. Ελπίζω να τον επιπλήξετε»


Η μητέρα του Ραμπιό μάλιστα είχε ένα ανάλογο επεισόδιο και με τους συγγενείς του Πογκπά, τους οποίους κατηγόρησε στη φάση της ισοφάρισης της Ελβετίας, μετά από λάθος του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Xαμός με τα ρατσιστικά σχόλια του Ντεμπελέ για Ασιάτες

Σαν να μην έφτανε η πόλωση μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των οικογενειών τους, στη δημοσιότητα κυκλοφόρησε ένα παλαιότερο βίντεο στο οποίο φαίνεται ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ουσμάν Ντεμπελέ να κάνει ρατσιστικά σχόλια εις βάρος Ασιατών τεχνικών.

«Όλες αυτές οι άσχημες φάτσες, μόνο και μόνο για να παίξουμε PES. Δεν ντρέπονται;» ακούγεται να λέει αρχικά. Στη συνέχεια γελάει όταν ένας άντρας μπαίνει στο δωμάτιο και γίνεται ζουμ στο βίντεο. Γαμώτο, τι ανάποδη γλώσσα μιλάνε. Υποτίθεται ότι είστε ανεπτυγμένη χώρα, σωστά», ήταν τα λόγια του τα οποία όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν σάλο στη Γαλλία.



Στο εν λόγω βίντεο εμφανίζεται και συμπαίκτης του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος και γελάει με τα λεγόμενα του Ντεμπελέ.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως τον εν λόγω περιστατικό, σύμφωνα με την ολλανδική ιστοσελίδα «Voetbalzone» έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2019, όταν η Μπαρτσελόνα είχε κάνει περιοδεία στην Ιαπωνία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φιλιππίνες: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος με 85 επιβαίνοντες

Κεφαλονιά: Εφιαλτική η νύχτα που πέρασε - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

«Πτήση νυχτερίδας» με wingsuit έκανε ο 55χρονος που σκοτώθηκε στη Βοιωτία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ