Φιλιππίνες: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος με 96 επιβαίνοντες - Στους 29 οι νεκροί

Φιλιππίνες: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος με 96 επιβαίνοντες - Στους 29 οι νεκροί

17 άνθρωποι αγνοούνται - Το αεροσκάφος συνετρίβη σε περιοχή όπου οι ένοπλες δυνάμεις των Φιλιππινών πολεμούν ισλαμιστές μαχητές

philippines
Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους σημειώθηκε στις νότιες Φιλιππίνες, σύμφωνα με ενημέρωση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Σιριλίτο Σομπετζάνα

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 96 άνθρωποι. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Ντελφίν Λορεντζάνα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 29, ενώ όπως είπε τοπικός διοικητής, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. 

Σε μια ανακοίνωση, ο υποστράτηγος Ουίλιαμ Γκονζάλες είπε πως 17 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται, ενώ 50 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου λαμβάνουν φροντίδα.

Τα μέλη του στρατού διασώθηκαν από το φλεγόμενο αεροσκάφος, ένα C-130, που συνετρίβη καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί στο νησί Τζόλο, στην επαρχία Σούλου.

"Τα συνεργεία διάσωσης βρίσκονται στο σημείο, προσευχόμαστε να μπορέσουμε να σώσουμε και άλλες ζωές", πρόσθεσε ο στρατηγός Σομπετζάνα.

Πολλοί επιβάτες είχαν λάβει πρόσφατα τη βασική στρατιωτική τους εκπαίδευση και είχαν σταλεί σε αυτό το νησί στο πλαίσιο μιας κοινής επιχειρησιακής δύναμης καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε αυτή την περιοχή όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Ο στρατός έχει πολύ αισθητή παρουσία στις νότιες Φιλιππίνες λόγω της δράσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, που θεωρείται από την Ουάσινγκτον τρομοκρατική οργάνωση.

Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ αποτελείται από ένα δίκτυο μαχητών στους οποίους αποδίδονται αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές ξένων τουριστών και χριστιανών ιεραποστόλων.

«Η συντριβή του αεροσκάφους δεν πιστεύεται ότι προκλήθηκε από επίθεση»

Η συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων δεν πιστεύεται ότι προκλήθηκε από επίθεση, αλλά οι αρχές εστιάζουν επί του παρόντος στη διάσωση επιζώντων και δεν ερευνούν την αιτία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης 'Εντγκαρντ Αρεβάλο.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε περιοχή όπου οι δυνάμεις του στρατού πολεμούν εδώ και πολύ καιρό ισλαμιστές μαχητές.

"Καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τους στρατιώτες μας από το Καγκαγιάν ντε 'Ορο (στο νότιο νησί Μιντανάο) έχασε τον διάδρομο προσγείωσης και μετά προσπάθησε να τον ξαναβρεί αλλά δεν τα κατάφερε", δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σομπετζάνα.

Τα C-130 είναι στρατιωτικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά στρατευμάτων, εξοπλισμού αλλά επίσης χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και παροχής βοήθειας σε καταστάσεις καταστροφών.

Το δυστύχημα αυτό σημειώνεται μετά τη συντριβή ενός ελικοπτέρου Black Hawk τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής πτήσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι έξι άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό.

Ειδήσεις σήμερα: 

Euro 2020: Ιταλία-Ισπανία και Αγγλία-Δανία τα ζευγάρια των ημιτελικών

Κεφαλονιά: Εφιαλτική η νύχτα που πέρασε - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

«Πτήση νυχτερίδας» με wingsuit έκανε ο 55χρονος που σκοτώθηκε στη Βοιωτία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης