Δημοσκόπηση - Γερμανία: Άνοδος τεσσάρων μονάδων για τους συντηρητικούς της Μέρκελ

Δημοσκόπηση - Γερμανία: Άνοδος τεσσάρων μονάδων για τους συντηρητικούς της Μέρκελ

Πρώτη με 30% η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, στη δεύτερη θέση το κόμμα των Πρασίνων

merkelaaaa0
Αυξάνεται η υποστήριξη προς τη συντηρητική συμμαχία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο.

Στη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών YouGov, 30% δήλωσαν πως θα ψηφίσουν τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Μέρκελ ή το βαυαρικό αδελφό της κόμμα, τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU). Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά τέσσερις μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η Μέρκελ θα αποχωρήσει έπειτα από 16 χρόνια στην καγκελαρία μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου. Ο επικεφαλής της CDU Άρμιν Λάσετ διεξάγει εκστρατεία για να την διαδεχθεί.

Οι Πράσινοι -η υποψήφια των οποίων για την καγκελαρία Αναλένα Μπέρμποκ έχει χάσει κάποια από την αρχική της δημοτικότητα- έχασαν τρεις μονάδες και έπεσαν στο 19%, σύμφωνα με την έρευνα. Έτσι οι Πράσινοι καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με ένα σταθερό 15%.

Από αυτούς που απάντησαν στη δημοσκόπηση, 11% είπαν ότι θα ψηφίσουν την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το ίδιο ποσοστό με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ίδιο ποσοστό ερωτηθέντων είπε ότι θα ψηφίσει τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες (-1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

Το κόμμα Die Linke (Η Αριστερά) παραμένει στο 7%.

Κλείσιμο
Άλλες έρευνες δίνουν επίσης στις CDU/CSU σαφές προβάδισμα επί των Πρασίνων. Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa έφερε τις χριστιανικές ενώσεις στο 30% και τους Πράσινους στο 20%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

«Τείχος» προστασίας τον Ιούλιο πριν την ανοσία: Σε «κλοιό» μέτρων τα νησιά, σε αυστηρό πλαίσιο η ψυχαγωγία

Σοκ στην Κεφαλονιά για τους τρεις νεκρούς στο τροχαίο στα Κοκύλια

Φωτογραφίες: Πώς άντεξαν οι Εύζωνες στον καύσωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης