Ισπανία: Τι είναι το «πείραμα της Ίμπιζα» που προβλέπει... ξεφάντωμα εν μέσω κορωνοϊού

Ισπανία: Τι είναι το «πείραμα της Ίμπιζα» που προβλέπει... ξεφάντωμα εν μέσω κορωνοϊού

Ξεφάντωσαν το τελευταίο τριήμερο 1.500 εργαζόμενοι - Η συμμετοχή απαιτούσε δύο προυποθέσεις: είτε οι εργαζόμενοι να έχουν εμβολιαστεί πλήρως είτε να έχουν υποβληθεί σε τεστ και να βγήκε αρνητικό

ibiza
Χίλιοι πεντακόσιοι εργαζόμενοι σε θέσεις-κλειδιά είχαν την ευκαιρία το τελευταίο τριήμερο να ξεφαντώσουν σε ορισμένα νυχτερινά κέντρα στο ισπανικό νησί Ίμπιζα, συμμετέχοντας σ΄ένα πείραμα για το κατά πόσο μπορούν να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια τα νυχτερινά κέντρα της Ισπανίας.

Η κυβέρνηση ων Βαλεαρίδων και η Ένωση «Asociación Ocio de Ibiza» (AOI) συμφώνησαν για τους όρους διεξαγωγής ενός πιλοτικού προγράμματος σε διάφορα μπαρ όπως σε αυτό του ξενοδοχείου «Hard Rock Hotel Ibiza».

Το πάρτι στο Hard Rock έγινε στις 25 Ιουνίου παρουσία 1.500 ατόμων. Η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική ενώ στον κλειστό χώρο του ξενοδοχείου επιτρέπονταν μόνο 500 άτομα.

Παρόλο που ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid-19 είναι χαμηλότερος σε ανοιχτούς χώρους, εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση των Βαλεαρίδων, όπως o έλεγχος θερμοκρασίας, καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας που μπορεί να αφαιρεθεί μόνο όταν κάποιος θέλει να πιει το ποτό.



Κλείσιμο
Μάσκες ήταν επίσης διαθέσιμες στα μπαρ για πελάτες που δεν είχαν και οι τουαλέτες θα καθαρίζονται συνεχώς.

Η συμμετοχή των εργαζομένων απαιτούσε δύο προυποθέσεις: είτε οι εργαζόμενοι να έχουν εμβολιαστεί πλήρως -δηλαδή να έχουν κάνει και τις δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου Covid- είτε να έχουν υποβληθεί σε τεστ και να βγήκε αρνητικό.

Ωστόσο, το πιλοτικό πρόγραμμα της Ίμπιζα είναι αυτό που θα λειτουργήσει ως βαρόμετρο για τις μεγάλες συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους αναφορικά με την επικινδυνότητα που εγκυμονει για τους συμμετέχοντες η νόσος Covid.

Την τελευταία φορά που συνέβη ένα μεγάλο γεγονός σε ένα από τα κλαμπ της Ιμπιζα εν μέσω πανδημίας ήταν το DC-10 την Πρωτοχρονιά του 2020. Για τους τυχερούς που έλαβαν το εισιτήριο, τους εστάλη στο κινητό ένας κωδικός QR, το οποίο έπρεπε να επιδείξουν πριν εισέλθουν στα μπαρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση για τη διάσωση... αλόγου που βούτηξε σε πισίνα στην Κεφαλονιά - Δείτε φωτογραφίες

«Στοπ» στην ψήφιση από τη Βουλή των μνημονίων για τα Σκόπια

Οι 7 λόγοι που φέρνουν «έκρηξη» στην κτηματαγορά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης