«Museo Aereo Solar»: Ένα αερόστατο από πλαστικά απορρίμματα στη Μπιενάλε της Βενετίας (βίντεο)

«Museo Aereo Solar»: Ένα αερόστατο από πλαστικά απορρίμματα στη Μπιενάλε της Βενετίας (βίντεο)

Κατασκευάστηκε από εκατοντάδες πλαστικές σακούλες  - Σκοπός της δράσης να ενθαρρύνει την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών

museo
Τη «φουσκωτή» αρχιτεκτονική και την επαναχρησιμοποίηση υλικών εορτάζει η φετινή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας με την έκθεση του «Museo Aereo Solar», ενός αερόστατου κατασκευασμένου από εκατοντάδες πλαστικές σακούλες που θα κατέληγαν σε χωματερές ή στους ωκεανούς.

Από το 2007, πολλά τέτοια αερόστατα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλον τον κόσμο. Η κολεκτίβα πίσω από τη δημιουργία τους συλλέγει εκατοντάδες πλαστικές σακούλες, τις κόβει, τις κολλάει και τις ενώνει για να δημιουργήσει καμβά που φιλοξενεί ζωγραφιές και προσωπικές ιστορίες ενθαρρύνοντας επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

Το συγκεκριμένο «Museo Aereo Solar», το οποίο δημιουργήθηκε στο Μπουένος Άιρες – και ταξίδεψε με ιστιοφόρο στη Βενετία –, δημιουργήθηκε από σχεδόν 200 μέλη της κοινότητας «Aerocene (Αερόκαινος)» και αποτελείται από μηνύματα από την υπηρεσία ανακύκλωσης Bella Flor καθώς και από σπουδάζοντες έγκλειστους στο σωφρονιστικό σύστημα της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

aerocene foundation 'museo aero solar aerocene era'


Για τη δημιουργία ενός «Museo Aereo Solar», οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τις οδηγίες στον ιστότοπο του πρότζεκτ και να εμπνευστούν από το ήθος «do-it-together (κάντε το, μαζί)» το οποίο καλλιεργεί η κοινότητα. Έως σήμερα, η κοινότητα έχει περισυλλέξει και επαναχρησιμοποιήσει πλαστικά απορρίμματα από πάνω από 50 περιοχές σε περισσότερες από 30 χώρες· προβάλλει ήθος φροντίδας και υπευθυνότητας, οραματιζόμενη ένα μέλλον απαλλαγμένο από ορυκτά καύσιμα.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο: Από τη 18χρονη Ζωή Γαρμανή - Φραντζή στην 20χρονη Καρολάιν

Euro 2020: Η πιο «καυτή» fan της Πολωνίας έφερε γούρι στον Λεβαντόφσκι

Γλυκά Νερά: Όταν ο πιλότος κατέθετε στους αστυνομικούς για την «χαρούμενη οικογένειά του» με την Καρολάιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης