Η Νέα Υόρκη βάζει τέλος στη χρήση μάσκας για τους εμβολιασμένους

Η Νέα Υόρκη βάζει τέλος στη χρήση μάσκας για τους εμβολιασμένους

Ποιους χώρους αφορά η νέα οδηγία - Σε νεότερη ενημέρωση για τους πλήρως θωρακισμένους απέναντι στον κορωνοϊό προχώρησε, την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων

Screenshot_2021-05-17_at_9_39_11_PM
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης δεν θα απαιτεί πλέον από τους πολίτες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid-19 να φορούν μάσκες σε πολλούς δημόσιους χώρους, υιοθετώντας τις νέες οδηγίες που εξέδωσαν την περασμένη εβδομάδα οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές, δήλωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε μάσκα», επισήμανε ο κυβερνήτης.

Οι μάσκες θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες, τα σχολεία και σε ορισμένους δημόσιους χώρους, ακόμα και μεταξύ των εμβολιασμένων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Ο Άντριου Κουόμο είπε, επίσης, ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνεχίσουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες χρήσης της μάσκας στους πελάτες τους και σε άλλους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον νέο «χάρτη» οδηγιών που εξέδωσε, πριν από μια εβδομάδα, το αμερικανικό CDC, οι εμβολιαμένοι, και με τις δύο δόσεις, Αμερικανοί δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, ενώ μπορούν να τις αποχωρίζονται και σε πολλούς εσωτερικούς χώρους.

Στο πλαίσιο της σταδιακής επαναφοράς σε τροχιά κανονικότητας, ο υγειονομικός φορέας τόνισε, ακόμη, ότι καταργούνται οι κοινωνικές αποστάσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Ωστόσο, το CDC επανέλαβε, και σε αυτές τις επικαιροποιημένες οδηγίες, ότι όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των σκευασμάτων θα πρέπει να φορούν μάσκα σε αεροπλάνα και τρένα, σε αεροδρόμια, σε μέσα μεταφοράς, σε νοσοκομεία και ιατρικά γραφεία.


Υπογραμμίζεται, δε, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να ακολουθούν τους νόμους και τους κανόνες κάθε περιοχής και επιχείρησης για τις μάσκες και τις αποστάσεις.



Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Tην Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα ραντεβού για τους 40 - 44 ετών με όλα τα εμβόλια 

Πυρά Ερντογάν κατά Μπάιντεν για τη Γάζα: «Έχεις βαμμένα τα χέρια σου με αίμα» 

Κέιτ Μίντλετον: Οι κακόγουστες φάρσες, οι αυτοτραυματισμοί και η νευρική ανορεξία 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης