ΗΠΑ: Σχέδιο Μπάιντεν για τη μεγαλύτερη επένδυση στις υποδομές και την απασχόληση από τον Β' Παγκόσμιο

ΗΠΑ: Σχέδιο Μπάιντεν για τη μεγαλύτερη επένδυση στις υποδομές και την απασχόληση από τον Β' Παγκόσμιο

Το πρόγραμμα «μαμούθ» προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται  να «δημιουργήσει εκατομμύρια καλές δουλειές» - Μια «επένδυση στην Αμερική που γίνεται μια φορά κάθε γενιά»

Biden_new
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρουσίασε χθες Τετάρτη σχέδιο γιγαντιαίας επένδυσης για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας και το μεγαλύτερο πρόγραμμα αύξησης της απασχόλησης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πρόγραμμα, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα αποτελέσει «επένδυση στην Αμερική που γίνεται μια φορά κάθε γενιά» και «δεν έχουμε ξαναδεί ή κάνει τίποτα παρόμοιο», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν παρουσιάζοντάς το στο Πίτσμπεργκ, στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

Το σχέδιο αυτό θα «δημιουργήσει εκατομμύρια καλές δουλειές», με τον Λευκό Οίκο να συγκρίνει το μέγεθος της επένδυσης με την εποχή που οι ΗΠΑ «κέρδισαν την κούρσα του διαστήματος». Κατά τον αρχηγό του κράτους, το πρόγραμμα αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου οι ΗΠΑ να μπορέσουν να «νικήσουν στον ανταγωνισμό με την Κίνα». «Πρέπει να το εφαρμόσουμε», επέμεινε.



Προβλέπει να εκσυγχρονιστούν 32.000 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, 10.000 γέφυρες, να κατασκευαστούν περισσότερα αεροδρόμια, να δοθούν κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση.

Κλείσιμο
Ακόμη, το πρόγραμμα προβλέπει βελτίωση της ποιότητας των συστημάτων υδροδότησης, ηλεκτροδότησης, των ευρυζωνικών δικτύων, της ποιότητας της στέγης. «Για να το πω απλά, αυτές είναι επενδύσεις που πρέπει να κάνουμε», είπε ο Τζο Μπάιντεν. «Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να μην τις κάνουμε».

Το σχέδιο υπόκειται στην έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πολλοί Δημοκρατικοί τάχθηκαν υπέρ ενός μεγάλου πακέτου επενδύσεων για τη βελτίωση των δημόσιων υποδομών. Αλλά για να υιοθετηθεί ένα σχέδιο τέτοιου μεγέθους, ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα χρειαστεί τις ψήφους περίπου 10 Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του GOP στο σώμα, ο Μιτς Μακόνελ, απέρριψε μονομιάς το σχέδιο του Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα 

Σπάνια εξομολόγηση της κόρης του Μάικλ Τζάκσον για το πώς ήταν ο pop star σαν γονιός

Πώς θα προκύψουν οι 200.000 νέες θέσεις εργασίας

Τι αλλάζει στη ζωή μας από το Σάββατο - Όλα τα μέτρα για λιανεμπόριο και μετακινήσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης