Άλμπερτ Μπουρλά: «Θέμα εβδομάδων» να αρχίσει ο εμβολιασμός στις ηλικίες 12-16 ετών

Άλμπερτ Μπουρλά: «Θέμα εβδομάδων» να αρχίσει ο εμβολιασμός στις ηλικίες 12-16 ετών

Μιλώντας σε ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer διεμήνυσε  ακόμα ότι ως το τέλος της χρονιάς θα έχει εγκριθεί ο εμβολιασμός και για μαθητές του Δημοτικού

Screenshot_2021-03-12_at_5_23_33_PM
Το εμβόλιο θα μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά 12 έως 16 ετών «μέσα στις επόμενες εβδομάδες» , εφόσον  λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές, είπε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στo ισραηλινό «Κανάλι 12».

Ο κ. Μπουρλά τόνισε επίσης ότι, μόλις ληφθεί η έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 16 ετών θα ξεκινήσει άμεσα  ενώ τα μικρότερα παιδιά θα εμβολιαστούν έως το τέλος του έτους.  Όπως είναι γνωστό, η Pfizer έχει ξεκινήσει κλινική έρευνα  σε 2000 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών  - και προσδοκά να λάβει επείγουσα έγκριση για την χρήση του εμβολίου της και για αυτή την ηλικιακή ομάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στο Ισραήλ   χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BionTech σε 600 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών τα οποία πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και επομένως θεωρούνται υψηλού κινδύνου , εφόσον νοσήσουν με κορωνοϊό. Όπως ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές Αρχές, το εμβόλιο αποδείχθηκε ασφαλές - καθώς δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές παρενέργειες.

«Εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών που έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech στο Ισραήλ δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες», είχε δηλώσει την Δευτέρα υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer»  πρόκειται  να ξεκινήσει και άλλη μελέτη  με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών, σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας , οι εμβολιασμοί  αυτής της ηλικιακής ομάδας θα μπορούσαν να ξεκινήσoυν - αν όλα πάνε καλά - στα τέλη του 2020. 


Ειδήσεις σήμερα:

Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Σε αναστολή καθηκόντων από το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδας ο Νίκος Νικολάου

Προκαλούν οι Τούρκοι στον Έβρο - Πυροβόλησαν στη θέα περιπόλου της Frontex
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης