«Σκεπτικιστές» του lockdown στο κόμμα του Μπόρις Τζόνσον - Πιέσεις για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

«Σκεπτικιστές» του lockdown στο κόμμα του Μπόρις Τζόνσον - Πιέσεις για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Βελτιωμένη η εικόνα στα κρούσματα κορωνοϊού - Στόχος της Ντάουνινγκ Στριτ είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν εμβολιαστεί 15 εκατομμύρια και μέχρι τις 7 Απριλίου όλοι οι άνω των 50 ετών

boris_2
Αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής εικόνας γνωρίζει η Βρετανία τις τελευταίες ημέρες, μετά το κύμα αναταραχής που πυροδότησαν οι μεταλλάξεις.

Παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται στην ομηρία της ασφυξίας, καθώς δεκάδες ασθενείς μεταφέρονται καθημερινά σε άλλα υγειονομικά κέντρα, λόγω έλλειψης σε κλίνες ΜΕΘ, τα κρούσματα παρουσίασαν την τελευταία εβδομάδα μείωση της τάξης του 30%.

Την ίδια στιγμή, οι εμβολιασμοί στη Γηραιά Αλβιώνα προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, ενώ στόχος της Ντάουνινγκ Στριτ είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν εμβολιαστεί 15 εκατομμύρια και μέχρι τις 7 Απριλίου όλοι οι άνω των 50 ετών.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει ως απώτερο σκοπό την επανεκκίνηση της αγοράς πριν από το καλοκαίρι.

Κλείσιμο
Το σημαντικό είναι ότι, ύστερα από εφιαλτικές ημέρες και τον συναγερμό του Δεκεμβρίου, οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ μειώθηκαν σε μία εβομάδα από 5.446 σε 5.283, ενώ είναι η πρώτη φορά που η διαθεσιμότητα στις εντατικές παρουσιάζει κάπως καλύτερη εικόνα.

Η βελτιωμένη εικόνα στα νοσοκομεία συνδεύεται με τον ταχύ ρυθμό με τον οποίο διενεργούνται οι εμβολιασμοί.

Ενδεικτικό της επιτυχίας είναι ότι την προηγούμενη ημέρα έγιναν 475.000 εμβολιασμοί, ενώ μισό εκατομμύριο άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Οι πιέσεις, πάντως, εντείνονται στους κόλπους των Συντηρητικών, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει την οργή 70 μελών του κόμματός του που ζητούν εφαρμογη σχεδίου σταδιακής χαλάρωσης.

Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις εισηγήσεις των ειδικών για τήρηση των περιορισμών υπό τον φόβο νέας έξαρσης της φονικής νόσου.

Ειδική ομάδα έχει συσταθεί, πάντως, στους Τόρις, συγκεκριμένα από τους «σκεπτικιστές» του lockdown, που ζητούν ολική επιστροφή στην ομαλότητα ως το καλοκαίρι.

Οι αντιρρησίες του σχεδίου Τζόνσον τον εγκαλούν για «υποταγή στην επιστημονική κοινότητα».

Το ζήτημα είνα, όπως διαμηνύουν κορυφαίοι αξιωματούχοι, να μην υπάρξει ένα ακόμη lockdown που θα ακολουθήσει μια μη λελογισμένη άρση μέτρων.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 1.070 τα νέα κρούσματα - Τα 533 στην Αττική 

Κεραμέως για σχολεία: Καμία εισήγηση από τους ειδικούς για κλείσιμο 

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για το κορωνοπάρτι μέσα στη ΓΑΔΑ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης