Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο από την πανδημία

Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο από την πανδημία

Αγωνία επικρατεί μετά τη δραματική  προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με την οποία ο δεύτερος χρόνος πανδημίας θα είναι χειρότερος από τον πρώτο, τη στιγμή που κυβερνήσεις όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία οδηγούνται στη λήψη αυστηρότερων μέτρων

meth_william_main
Δύο εκατομμύρια απώλειες ανθρώπινων ζωών είναι ο τραγικός απολογισμός που άφησε η επέλαση της πανδημίας η οποία σαρώνει τον πλανήτη τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με επίσημη καταμέτρηση του πανεπιστημίου John Hopkins, ο συνολικός αριθμός νεκρών από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο φτάνει στα 2.000.905.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 93 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έχουν μολυνθεί από τη φονική νόσο.

Ο εφιάλτης της υγειονομικής κρίσης ξεκίνησε, πριν από περίπου ένα χρόνο, στα τέλη Δεκεμβρίου οπότε η Κίνα ανέφερε το πρόβλημα του κορωνοϊού στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η ολιγωρία από πλευράς του Πεκίνου στον εντοπισμό και την αναφορά οδήγησε πολλές δυτικές χώρες, με κύρια την Αμερική, να εξαπολύσουν πυρά κατά της Κίνας, κάνοντας λόγο και για τιμωρία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από την πλευρά του, έχει ξεκινήσει έρευνα καθώς κλιμάκιά του έχουν μεταβεί στην Ουχάν για να εστιάσουν στην προέλευση του κορωνοϊού, ενώ η Κίνα αρνείται ότι ξεκίνησε από εκεί η εξάπλωση ρίχνοντας το μπαλάκι, μεταξύ άλλων, στην Ινδία.

Αγωνία επικρατεί, πάντως, μετά την προειδοποίηση του ΠΟΥ σύμφωνα με την οποία ο δεύτερος χρόνος πανδημίας θα είναι χειρότερος από τον πρώτο, τη στιγμή που κυβερνήσεις όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία οδηγούνται στη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Ειδήσεις σήμερα

Λιανεμπόριο - Άνοιγμα καταστημάτων: Δείτε αναλυτικά πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα

Κορωνοϊός: Στα 610 τα νέα κρούσματα - 319 οι διασωληνωμένοι, 34 θάνατοι

Χωρίς τέλος το θρίλερ στην Αιτωλοακαρνανία: Ανακάλεσε την ομολογία του ένας εκ των δραστών της φονικής ληστείας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης