Στο χάος της πανδημίας η Βρετανία: Σχεδόν 200.000 άνθρωποι στην αναμονή για επεμβάσεις ρουτίνας

Στο χάος της πανδημίας η Βρετανία: Σχεδόν 200.000 άνθρωποι στην αναμονή για επεμβάσεις ρουτίνας

Πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας - Χιλιάδες ασθενείς στο έλεος της αβεβαιότητας -  Οι εντατικές κατακλύζονται από περιπτώσεις βαριά νοσηλευόμενων με κορωνοϊό

vretania
Σημάδια έντονης κόπωσης παρουσιάζει το βρετανικό σύστημα υγείας που τραντάζεται από τα καθημερινά περιστατικά κορωνοϊού, τα οποία χρήζουν άμεσης νοσηλείας. Προσπαθώντας να μην παραδοθούν στην κατάρρευση, τα νοσοκομεία έχουν εισέλθει στη λογική επιλογής ασθενών, μεταφοράς τους σε ξενοδοχεία και ακύρωσης χειρουργείων.

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και απεικονίζουν τον εφιάλτη που επισκιάζει τα περισσότερα νοσηλευτικά κέντρα της Γηραιάς Αλβιώνας.

Πάνω από 4,5 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται στη λίστα αναμονής, ενώ σχεδόν 200.000 περιμένουν εδώ και ένα χρόνο για επαμβάσεις ρουτίνας.

Την ίδια στιγμή, στο Λονδίνο, οι καρκινοπαθείς έρχονται αντιμέτωποι με την κλιμάκωση της αγωνίας καθώς τα χειρουργεία τους έχουν λάβει αναβολή άνω των δύο μηνών.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες, που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αφήνουν πολλούς ασθενείς ακάλυπτους, καθώς οι εντατικές κατακλυζονται από περιπτώσεις βαριά νοσηλευόμενων με κορωνοϊό.

«Τα στοιχεία δείχνουν την καταστροφική επίδραση της νόσου Covid-19 στην αναμονή για επεμβάσεις», δήλωσε ο καθηγητής Νιλ Μόρτενσεν και πρόεδρος του Royal College of Surgeons.

Κλείσιμο
«Ένας τεράστιος, κρυμμένος κατάλογος αναμονής χτίζεται κάτω από το lockdown. Όταν τελικά βγούμε από αυτήν την κρίση, θα χρειαζόμαστε συνεχείς ενισχύσεις για να θεραπεύσουμε όλους εκείνους που περίμεναν υπομονετικά για θεραπεία», τόνισε σε δραματικό τόνο ο γιατρός.

Εντύπωση προκαλούν και τα δεδομένα του NHS που δείχνουν ότι περισσότεροι από 5.000 ασθενείς περίμεναν πάνω από μία ώρα για να τους παραλάβουν ασθενοφόρα, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Η ασφυκτική πίεση που δέχεται το αγγλικό σύστημα υγείας πιστοποιείται και από τις τελευταίες δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τις οποίες οι ΜΕΘ αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο εξάντλησης του απαραίτητου εξοπλισμού.

Το δραματικό ερώτημα που ανακύπτει στο υγειονομικό χάος είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση μείωσης οξυγόνου στα νοσοκομεία.

Οι νοσοκομειακοί ασθενείς Covid χρειάζονται ενισχυτική βοήθεια στην αναπνοή.

Η ενίσχυση μπορεί να επιτευχθεί με απλή μάσκα που παρέχει επιπλέον οξυγόνο, με σφιχτή μάσκα που ωθεί το οξυγόνο στους πνεύμονες ή σωλήνες που χρησιμοποιούνται για λειτουργία της αναπνοής στις ΜΕΘ.

Ωστόσο, οι σωλήνες στους τοίχους του νοσοκομείου που μεταφέρουν οξυγόνο σε κάθε κρεβάτι δεν σχεδιάστηκαν για να χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες ασθενείς ταυτόχρονα.

Εάν αυτή η εγκατάσταση παραβιαστεί, τότε ολόκληρο το σύστημα καταρρέει.

Ειδήσεις σήμερα

Σταθμάρχης για τον ξυλοδαρμό του στο μετρό: Φώναζα φτάνει, έφαγα κλωτσιές στη μέση και σαν να μου κόπηκαν τα πόδια

Ίμια: Επικίνδυνα παιχνίδια από τουρκική ακταιωρό - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αναμένονται χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες– Ισχυρός παγετός αύριο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης