Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνέλαβαν τον «Βίκινγκ» με την προβιά και τα κέρατα

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνέλαβαν τον «Βίκινγκ» με την προβιά και τα κέρατα

Στα χέρια των αμερικανικών αρχών ο 32χρονος Τζέικ Αντζέλι που πρωταγωνίστησε στα επεισόδια στο Καπιτώλιο – Η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη λόγω και του ρουχισμού που επέλεξε

usa_capitol_r
Στα χέρια των ομοσπονδιακών αρχών βρίσκεται ο 32χρονος Τζέικ Αντζέλι, που θεωρήθηκε από τις ηγετικές μορφές της εισβολής στο Καπιτώλιο, καθώς φορούσε προβιά, ένα κράνος με κέρατα και κρατούσε δόρυ.


Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι ο γυμνόστηθος Τζέικ, με εμφάνιση βγαλμένη από την ταινία «Κόναν ο Βάρβαρος» αναγνωρίστηκε ως ο άντρας που φαίνεται στις εικόνες των μέσων ενημέρωσης να μπαίνει στο κτήριο του Καπιτωλίου ντυμένος με κέρατα, κόμμωση αρκούδας, κόκκινη, λευκή και μπλε βαφή προσώπου.



Οπαδός του ακροδεξιού QAnon

Ο 32χρονος Τζέικ Αντζέλι, κάτοικος της Αριζόνα και θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ πρωταγωνίστησε στα επεισόδια. Στα επεισόδια φώναζε ότι ο Τραμπ είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών.

Είναι οπαδός του ακροδεξιού κινήματος QAnon, που αποτελεί γνωστή διαδικτυακή κοινότητα θεωριών συνωμοσίας που θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ ήρωα και που θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να διεξάγει έναν κρυφό πόλεμο εναντίον μιας ελίτ παιδόφιλων που υποστηρίζουν τον σατανά. Ο ίδιος δηλώνει καλλιτέχνης, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα «περσόνα» στον ακροδεξιό, διαδικτυακό χώρο.

Κλείσιμο
«Αυτό το άτομο έφερε ένα δόρυ, μήκους περίπου 6 ποδιών, με μια αμερικανική σημαία δεμένη ακριβώς κάτω από τη λεπίδα», πρόσθεσαν οι ομοσπονδιακοί. Ο «Βίκινγκ» που εμφανίζεται σε αρκετά βίντεο, κατηγορείται ότι εισήλθε εν γνώση του σε απαγορευμένο κτήριο ή έδαφος χωρίς την άδεια των αρχών, καθώς και για βίαιη είσοδο και αντικανονική συμπεριφορά στο Καπιτώλιο.



Ειδήσεις σήμερα:

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Ίμια: Δείτε βίντεο με τις προκλήσεις των Τούρκων στους Έλληνες ψαράδες και το Λιμενικό

Χαρδαλιάς για τα εμβόλια: Η Ελλάδα θα παραλάβει 424.624 δόσεις μέσα στον Ιανουάριο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης