LIVE

Κορωνοϊός

Οι οκτώ προβλέψεις της Χίλαρι Κλιντον για την προεδρία Τραμπ που έγιναν πραγματικότητα

trump-00

H υποψήφια των Δημοκρατικών το 2016 έβλεπε πολύ μπροστά - Σε ποιες περιπτώσεις επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις της

Στις 20 Ιανουαρίου ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποχωρήσει από το Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου. Έπειτα από το χάος που προκάλεσαν οι οπαδοί του στο Καπιτώλιο η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent ένας συγκεκριμένος άνθρωπος μας είχε προειδοποιήσει για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λόγος για τη Χίλαρι Κλίντον η οποία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 δεν φοβήθηκε να δείξει πόσο απαίσια θα ήταν η προεδρία του. Το δημοσίευμα συγκρίνει όσα είχε πει η Χίλαρι Κλίντον με όσα συνέβησαν τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια: 

1) Ο Τραμπ δεν θα πληρώσει φόρο εισοδήματος

Το 2016 η Κλίντον είκαζε ότι ο Τραμπ είχε αρνηθεί να αποδεσμεύσει τις φορολογικές του δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να πληρώσει κανένα ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος».  Τότε ο Τραμπ είχε πει ότι «αυτό με κάνει έξυπνο». Τον Σεπτέμβριο του 2020 οι New York Times με ένα μακροσκελές δημοσίευμα ανέφεραν ότι υπήρχαν πληροφορίες που έλεγαν ότι ο Τραμπ το 2016 και το 2017 πλήρωσε 750 δολάρια σε φόρους. Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε πως τα έντεκα από τα 18 προηγούμενα χρόνια δεν είχε πληρώσει καθόλου φόρους.
2) Η φήμη των ΗΠΑ θα καταρρεύσει

Το 2016 και πάλι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Χίλαρι Κλίντον είχε πει πως «με το να κάνεις τον Τραμπ αρχηγό του κράτους... θα επανέλθει η θέση μας στον κόσμο». Σύμφωνα με έκθεση Best Countries 2020 οι ΗΠΑ από το 2016 βίωσαν «τη μεγαλύτερη πτώση της παγκόσμιας εμπιστοσύνης».

Μάλιστα πέντε μήνες αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Τραμπ  μια έρευνα από το Pew Research Center έδειξε απότομη πτώση στην έγκριση του Τραμπ ως προέδρου, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα.

 Πιο συγκεκριμένα μία  έρευνα σε 40.447 ανθρώπους σε 37 χώρες διαπίστωσε ότι μόλις το 22% είχε εμπιστοσύνη στον Τραμπ ενώ το 64% είχε εμπιστοσύνη στον Ομπάμα. Επιπλέον, το 75% τον περιέγραψε ως «αλαζονικό», το 65% ως «μισαλλόδοξο» και το 62% ως «επικίνδυνο».  Όσον αφορά τη φήμη της χώρας αυτή μειώθηκε σε 49% από 64%. 

Η εν λόγω έρευνα ολοκληρώθηκε την εποχή που ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του. Να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχη έρευνα η βαθμολογία για την έγκριση του Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ το 2017 από το 22% έφτασε το 2020 στο 29%

3) Η πιθανότητα στρατιωτικής σύγκρουσης

Το 2016 η Χίλαρι Κλίντον έλεγε τα εξής:  «Δεν είναι αυτός που πρέπει να έχει ποτέ τους πυρηνικούς κώδικες. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μας οδηγεί σε έναν πόλεμο μόνο και μόνο επειδή κάποιος έπεσε κάτω από το πολύ λεπτό δέρμα του.  Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν γνωρίζει τίποτε για το Ιράν ή το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ρωτήστε τον. Θα γίνει πολύ σαφές, πολύ γρήγορα».

Τον Νοέμβριο του 2020 ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε αεροπορική επίθεση κατά του Ιρανού Κασέμ Σουλεϊμανί. Αμέσως μετά τη δολοφονία ο Χαμεϊνί υποσχέθηκε «σκληρή εκδίκηση» ως αντίποινα για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί. H απάντηση του Τραμπ ήρθε στο Ιράν μέσα από το Twitter. «Το Ιράν δεν κέρδισε ποτέ πόλεμο», είχε πει. Η 
4) Το Μεξικό δεν θα πληρώσει για το τείχος που σχεδιάζει ο Τραμπ

Η Χίλαρι Κλίντον το 2016 είχε τονίσει ότι «το Μεξικό δεν πληρώνει ούτε για το τείχος του. Εάν κατασκευαστεί ποτέ, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα "κολλήσουν" με τον λογαριασμό.  Μέχρι σήμερα τόσο ο πρώην πρόεδρος του Μεξικό όσο και ο νυν  αρνήθηκαν κατηγορηματικά να χρηματοδοτήσουν το τείχος. Σύμφωνα με υπολογισμούς κτιμάται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δαπανήσει περισσότερα από 11 δισ. δολάρια για το κόστος κατασκευής του τείχους.

Ποια είναι η πρόοδος που έχουμε δει στο τείχος από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Τραμπ;

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει 260 μίλια αντικατάστασης και δευτερεύοντες τοίχους. Ωστόσο έχουν περιφραχτεί μόνο πέντε νέα μίλια της χαλύβδινης περίφραξης ύψους 30 ποδιών.

5) Θα ενταθούν οι φυλετικές εντάσεις

Το 2016 η Χίλαρι Κλίντον μιλούσε για φυλετικές εντάσεις εάν ο Τραμπ γινόταν πρόεδρος. To 2017 ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Τραμπ. «Πόσο ανησυχείτε για τις φυλετικές σχέσεις στην Αμερική; Νομίζετε ότι τα πράγματα έχουν επιδεινωθεί ή βελτιωθεί από τότε που αναλάβατε καθήκοντα;»  «Νομίζω ότι έχουν γίνει καλύτερα ή παραμένουν τα ίδια», απάντησε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Όταν αργότερα του ζητήθηκε να διευκρινίσει αν θα καταδίκαζε τους νεοναζί σε μία διαμαρτυρία, ο Τραμπ απάντησε πως «νομίζω ότι υπάρχει ευθύνη και στις δύο πλευρές. Και δεν έχω καμία αμφιβολία γι 'αυτό, ούτε και εσείς». «Υπήρχαν πολλοί κακοί άνθρωποι σε αυτήν την ομάδα [των νεοναζί], αλλά υπήρχαν και ανθρώποι που ήταν πολύ καλοί και στις δύο πλευρές», τόνισε αργότερα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το ερευνητικό κέντρο Pew που κυκλοφόρησαν πέρυσι, στα δύο χρόνια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, το 56% των Αμερικανών δήλωσε ότι έχει κάνει τις φυλετικές σχέσεις χειρότερες. Αυτός ο αριθμός είναι ακόμη υψηλότερος στους Μαύρους (73%), στους Ισπανόφωνους (69%) και στους Ασιάτες ερωτηθέντες (65%).

Οι φυλετικές εντάσεις έφτασαν στο υψηλό όλων των εποχών στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2020 μετά τη βάναυση δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η δολοφονία  του είχε ως αποτέλεσμα αμέτρητες διαμαρτυρίες Black Lives Matter που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα - και διεθνώς - από τότε.

6) Ο Τραμπ θα αφαιρούσε τα δικαιώματα της LGBTQ + κοινότητας

Η Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια δείπνου όπου θα συγκεντρώνονται χρήματα για μία κοινότητα LGBTQ + προειδοποίησε ότι τα μέλη της θα έπρεπε να προσέχουν για «την πρόοδο για την οποία αγωνιζόμασταν με πολλούς από εσάς στην πρώτη γραμμή». «Ενδέχεται να μην μπορούμε ποτέ να βασιστούμε σε αυτήν τη διοίκηση για να αναφερθούμε σε θέματα ΛΟΑΤ», είχε προσθέσει.

Νωρίτερα φέτος, ο Πρόεδρος της Καμπάνιας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Αλφόνσο Ντέιβιντ απάντησε στα λεγόμενα του Τραμπ ότι έκανε «άνευ προηγουμένου βήματα» για την κοινότητα LGBTQ +. «Η διοίκηση Trump - Pence είναι η πιο έντονα αντι-LGBTQ διοίκηση εδώ και δεκαετίες - το RNC δεν μπορεί να βάλει κραγιόν σε ένα γουρούνι», είχε αναφέρει.

Από τη στιγμή που ο Τραμπ ανέλαβε την προεδρία  αντιτάχθηκε στον νόμο περί ισότητας και εξέδωσε εκτελεστική εντολή για να δημιουργήσει περαιτέρω εμπόδια για τους LGBTQ + που διαφεύγουν από δίωξη και ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ. Μάλιστα είχε αστειευτεί λέγοντας ότι ο Πενς ήθελε να «κρεμάσει» όλους του LGBTQ +.

7) Παραχώρηση φορολογικών περικοπών σε δισεκατομμυριούχους

«Το σχέδιο του Τραμπ θα δώσει στους πλούσιους και τις εταιρείες τις μεγαλύτερες φορολογικές περικοπές που είχαν ποτέ. Ο Ντόναλντ πάντα φροντίζει τον εαυτό του και ανθρώπους σαν αυτόν», είχε δηλώσει η Χίλαρι Κλίντον το 2016. Σύμφωνα με το BBC ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στους δισεκατομμυριούχους «τη μεγαλύτερη μείωση εταιρικού φόρου στην ιστορία των ΗΠΑ».

Μάλιστα οι οικονομολόγοι του Μπέρκλεϊ Εμάνουελ Σάζες και Γκάμπριελ Ζούκμαν, τόνισαν ότι οι μειώσεις φόρου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Ντόναλντ Τραμπ βοήθησαν τους δισεκατομμυριούχους να πληρώσουν χαμηλότερο ποσοστό από την εργατική τάξη για πρώτη φορά στην ιστορία. Συγκεκριμένα το βιβλίο τους, «The Triumph of Injustice», εξηγεί ότι οι 400 πλουσιότερες οικογένειες στις ΗΠΑ πλήρωσαν έναν μέσο πραγματικό φορολογικό συντελεστή 23% το 2018, ενώ κάτω από το μισό των αμερικανικών νοικοκυριών κατέβαλε ποσοστό 24,2%.

Ας σημειωθεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ  προσπάθησε επανειλημμένα να καυχηθεί ότι οι φορολογικές του μειώσεις ήταν οι «μεγαλύτερες στην ιστορία των ΗΠΑ». Όμως αυτό ισχύει μόνο για τους εταιρικούς φόρους - όχι για τους μεμονωμένους φόρους. 

8) Εάν χάσει θα ισχυριστεί ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου προεδρικού debate το 2016, η Χίλαρι Κλίντον επεσήμανε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μια ιστορία να λέει ότι τα πράγματα είναι εναντίον του όταν το αποτέλεσμα δεν πηγαίνει εκεί που θέλει εκείνος.  Τότε, ο Τραμπ είχε αρχίσει να προλειαίνει το έδαφος για να ισχυριστεί ότι οι εκλογές του 2016 ήταν νοθευμένες εάν η Χίλαρι Κλίντον κέρδιζε και αρνούνταν να δεσμευτεί για μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.  Μάλιστα, η Κλίντον είχε επισημάνει ότι ο Τραμπ είχε φτάσει να ισχυρισθεί κάποτε, ότι ακόμη και τα βραβεία ΕΜΜΥ ειχαν νοθευτεί επειδή δεν είχε κερδίσει...

Ειδήσεις σήμερα

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το lockdown- Κλειστό λιανεμπόριο - click away

Κορωνοϊός: Στα 721 τα νέα κρούσματα - 386 οι διασωληνωμένοι, 49 θάνατοι

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκε η μείωση της ύλης 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (114)

Γ. Φ. Κ. Τζ

Βιντεο ενημερωσης για το τι γινεται στην αμερικη. Τιτλος: Q the plan to save the world

West Coast

Το έχω δεί χαχαχαχα να 'σαι καλά γέλασα! Υπάρχετε και εσείς, που νομίζετε ότι ο Trump ενδιαφέρεται να "σώσει τον κόσμο" και όχι απλώς να σώσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και το brand "Trump". Θα έλεγα "είστε για λύπηση" αλλά σιγά μην σας λυπηθούμε κιόλας. Ότι έχετε πάθει το δημιουργήσατε μόνοι σας στον εγκέφαλό σας. Το πιο αστείο είναι ότι πολλοί απο εσάς, τους Q-ψέκας, αγνοούσατε την υπάρξη του Donald Trump πριν απο το 2015. Ούτε κάτσατε να τον δείτε τότε που γελοιοποιούταν στο "Κατς" της Αμερικής (WWF), ούτε τότε που έκανε τον τηλεοπτικό μαϊνδανό στα "συστημικά" μίντια της Αμερικής, ούτε τότε που έκανε τηλε-ριάλιτις στα "συστημικά" μίντια της Αμερικής, ούτε ποτέ. Μόλις βγήκε να πουλήσει πατριωτισμό τον αντιλήφθηκαν οι κεραίες σας και τον αναγάγατε σε ...πολέμαρχο του Θεού. Για γέλια και για κλάματα.

πάει ο καροτομαλλης!!!

Ψεκες ενωθείτε!!!!υποστήριξτε ότι ανυπόστατη πληροφορία έχετε μέχρι τέλους!!!

Όντως

Πάντως για να βάλει ο Κλίντον την Μόνικα να του κάνει ξεγυρισμενα, ρουφηχτά και σφιχτά προφορικά, κάτι σημαίνει για την σκ@τόψυχη σκ@τόγρια. Αντε γεια.

τρελλά παραμύθια

όλο το ανυπόγραφο άρθρο αμφίβολης προέλευσης. Το καλύτερο σημείο είναι ότι η χίλαρυ έπεσε μέσα ότι ο Τραμπ θα προκαλέσει στρατιωτικές συγκρούσεις. Ποιος, ο Τραμπ ο μόνος πρόεδρος που δεν προκάλεσε κανένα πόλεμο. Ποια, η χίλαρυ που ίδρυσε το ισλαμικό κράτος. Μπρρρρ...

Τσίου τσίου τα πουλάκια!!

ούτε για το Κουρδιστάν φέρει ευθύνη να φανταστώ;;

ε νταξ

κοντόφθαλμε ψεκασμένε το να μην εμποδίζει άλλους να ξεκινήσουν πολέμους είναι το ίδιο με το να τους κάνει ο ίδιος. Τόσα χρόνια πολεμούσε με τις πλάτες των Κούρδων για να τους θυσιάσει στο τέλος για τον κολλητό. Όπως και τους Αρμένιους που τους έκλεινε τόσα χρόνια το μάτι για να τους ευχηθεί στο τέλος καλή τύχη! Μεγαλύτερος προδότης και αναξιόπιστος δεν έχει περάσει

Σούλα

Η μετάφραση από αγγλικά στα ελληνικά είναι αισχος! Δώστε τα άρθρα σας σε επαγγελματίες μεταφραστές σου φέρω είστε άξιοι να διορθώνετε λάθη μεταφραστικά πριν δημοσιεύσετε

@

Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης = ατύπως 4η Εξουσία (στην ιεραρχία 1η)

ΕΡΜΗΣ

Μιλάνε όλοι μιλάει και η μητέρα του αιμοσταγούς ΙΣΙΣ και της βαρβαρότητας στην Μ.Ανατολή !! Μιλάει η ιέρεια του διχασμού και της συκοφαντίας που πρώτη αμφισβήτησε το 2016 την ήττα της και τους θεσμούς της δημοκρατίας ! Ημαρτον σύντροφοι !

τραμπάκουλας

πάει τρόμπας, έμειναν εορτογαν τσονσον και Μπολσονάρος καρκινώματα της ανθρωπότητας

το ζομπι που το θυμηθήκατε

ατομα σαν τη χιλαρι Κλιντον φερανε τον Τραμπ.Ψυχοπαθολογικη περιπτωση με τεραστιο ιστορικο πολεμων και βιας.Οταν εδωσε εντολη να σκοτωσουν τον Κανταφι γελαγε κι ελεγε ανεκδοτα.Διπλα της ο Τραμπ ειναι ακακο αρνακι.

Xm

Πέρα από πολιτικό προσανατολισμό δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος Έλληνας υποστηρίζει Τραμπ, που υποστηρίζει Ερντογάν!

Κυνηγος απλυτο σκιλων

........ Σε περιπτωση συγκρουσης μεταξυ πατριωτη Τουρκου και αριστερου Συριζεου στηριζουμε τον πατριωτη γειτονα

Twitter παει για φαλιμεντο

====> Ο Τραμπ (αφου τον απεκλεισε αντισυνταγματικα το φασιστικο/ναζιστικο Twitter) θα ανοιξει δικη του πλατφορμα και θα παρει μαζι τους 105 εκατ οπαδους που τον ακολουθουν....... οποιος παιζει χρηματιστηριο, τη Δευτερα σορτ τη μετοχη Twitter

Η σύγκριση Hillary - Trump

είναι σύγκριση κρυολογήματος - καρκίνου. Με αυτή τη σειρά. Οποισδήποτε στοιχειωδώς σκεπτόμενος παρακολουθήσει τον τρελό, εγωπαθή απλά να μιλάει για 15', θα βγάλει όλα τα συμπεράσματα για την ψυχική του υγεία, τη συγκρότησή του και την κατάλληλότητά του για πρόεδρος. Ο τύπος έχει πει ψέμματα για τα πάντα, άδειασε ακόμα και τους τραμπούκους που πρώτα προέτρεψε να μπουκάρουν, μόνο και μόνο για να μπορεί να δώσει χάρη στον εαυτό του. Προφανώς είδωλο των ακροδεξιών επίσης ημιμαθών ζωντόβολων.

τραμπάκουλας

πάρε τα χάπια σου σε παρακαλώ

Μονο που για να σορταρεις αυτην την στιγμη την τουιτερ απαιτουνται κεφαλαια

30.000.000usd τον μηνα ... ψιλα δηλαδη που τα εχει πανω του καθε στιγμη ο μεσος ελλην του ΠΘ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης