Τζορτζ Φλόιντ: Τα τελευταία 30 λεπτά της ζωής του σε ένα βίντεο

Τζορτζ Φλόιντ: Τα τελευταία 30 λεπτά της ζωής του σε ένα βίντεο

Το βίντεο τραβήχτηκε από τις κάμερες που φορούν οι Αμερικανοί αστυνομικοί στη στολή τους και αποτελεί την πιο πλήρη καταγραφή, μέχρι στιγμής, της σύλληψης της 25ης Μαΐου που μετατράπηκε σε θάνατο

george123
Συγκλονίζει το πλήρες βίντεο με τα τελευταία 30 λεπτά της ζωής του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς, πυροδοτώντας παγκόσμιες αντιδράσεις.

Το βίντεο τραβήχτηκε από τις τις κάμερες που φορούν οι Αμερικανοί αστυνομικοί στη στολή τους και αποτελεί την πιο πλήρη καταγραφή, μέχρι στιγμής, της σύλληψης της 25ης Μαΐου που μετατράπηκε σε θάνατο.

Το βίντεο ξεκινά και τελειώνει στο μοιραίο παντοπωλείο της Μινεάπολις, εκεί που ο Φλόιντ προσπάθησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να αγοράσει αγαθά με πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων.

Δείτε το βίντεο:

Full Bodycam Footage of George Floyd Arrest


Ο Thomas Lane, ένας από τους 4 αστυνομικούς που αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες, περνά τον δρόμο και χτυπά το τζάμι του οχήματος του Φλόιντ, καθώς ένας υπάλληλος του καταστήματος τον είχε καταδείξει.

«Σήκωσε τα χέρια σου» του λέει ο αστυνομικός, «τι έκανα;», ρωτά ο 46χρονος Φλόιντ, «σήκωσε το χέρι σου» ουρλιάζει ο Lane βγάζοντας το περίστροφό του και στρέφοντάς το κατά του άντρα.

«Σε παρακαλώ, μη με πυροβολήσεις, σε παρακαλώ», ακούγεται να λέει ο Φλόιντ, «σε παρακαλώ, θα κάνω να βγω έξω τώρα. Σε παρακαλώ, μη με πυροβολήσεις».

Μετά του περνούν χειροπέδες και τον ανακρίνουν, εκείνος φωνάζει κάποια στιγμή πως δεν μπορεί να αναπνεύσει και η κατάληξη είναι μετά γνωστή. Όπως και ό,τι ακολούθησε.

Στο βίντεο σταματά να κινείται στο 16:30. Ο Derek Chauvin, που κατηγορείται πλέον για φόνο, συνεχίζει να έχει το γόνατό του στη βάση του λαιμού του Φλόιντ για περισσότερα από 3 λεπτά με τον Φλόιντ ακίνητο. Παρά τις εκκλήσεις των αυτοπτών μαρτύρων.

Ειδήσεις σήμερα

Έρχονται και νέα μέτρα για τον κορωνοϊό πριν τις 15 Αυγούστου

Προς επέκταση τα μέτρα στήριξης της οικονομίας λόγω κορωνοϊού

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει την G7 μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης