«Politico»: Οι συνεργάτες του Τραμπ ανησυχούν για το αν θα βρουν δουλειά

«Politico»: Οι συνεργάτες του Τραμπ ανησυχούν για το αν θα βρουν δουλειά

Θα βρουν άραγε δουλειά οι εργαζόμενοι στο Λευκό Οίκο όταν αποσυρθεί ο Τραμπ; - Ορισμένοι σκέφτονται να μην βάλουν στο βιογραφικό τους την συνεργασία τους μαζί του

tramp12
Συνεργάτες και υπάλληλοι στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ ανησυχούν για την επόμενη δουλειά τους καθώς, η 6η Ιανουαρίου, ήταν μία ημέρα γεμάτη τρόμο και θλίψη για τις ΗΠΑ που αμαύρωσε τη εικόνα του απερχόμενου προέδρου και εργοδότη τους.

Κι ενώ απομένουν λίγες ημέρες μέχρι την αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία των ΗΠΑ, στον Λευκό Οίκο επικρατεί μία κινητικότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του «Politico».

Με το Καπιτώλιο να λεηλατείται από εξτρεμιστές ακροδεξιούς, ένθερμους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου, οι συνεργάτες του, όπως και το προσωπικό στο Λευκό Οίκο, διερωτώνται για την ζημιά που θα υποστούν στην καριέρα τους εξαιτίας του θερμόαιμου αφεντικού τους.

Ανάμεσα στα θύματα του χάους που επικράτησε την ημέρα της εισβολής στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, περιλαμβάνονται και οι συνεργάτες και το προσωπικού του Τραμπ, επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Οι άνθρωποι για τους οποίους είναι πιο δύσκολο, εκτός από όσους βρέθηκαν εκείνες τις ώρες στο Καπιτώλιο ,την αστυνομία όπως και όσοι έχασαν συγγενείς αλλά και αυτοί που τραυματίστηκαν, είναι όσοι έχουν επενδύσει τη φήμη τους και την πολιτική τους καριέρα υπερασπιζόμενοι τον πρόεδρο Τραμπ... και απλά τώρα μας το έκανε πιο δύσκολο», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Ορισμένοι συνεργάτες του Τραμπ κατηγόρησαν εκείνους που προτίμησαν να φύγουν, υποστηρίζοντας ότι, το να εργαστούν στο πλευρό του Τραμπ σημαίνει ότι θα πρέπει να υπομείνουν και ότι συνεπάγεται, ακόμη και σκάνδαλο.

Υπήρξαν κάποιοι στην κυβέρνηση που είχαν εργασιακά οφέλη στο μυαλό τους. Μερικοί διερωτήθηκαν αν θα άξιζε να πάρουν πολυήμερη άδεια για να ξεκουραστούν.
Κλείσιμο
Υπήρξαν όμως και αυτοί που ήταν απρόθυμοι να αποχωρήσουν πριν από την επίσημη ημερομηνία αποχώρησής τους - την 20ή Ιανουαρίου- επειδή κάτι τέτοιο, μπορεί να τους οδηγήσει στην ανεργία υπό το φόβο ότι μπορεί να καθυστερήσει το επίδομα ανεργίας.

«Και ποιες θα είναι οι μελλοντικές ευκαιρίες απασχόλησής τους;», διερωτήθηκαν κάποιοι άλλοι.

«Αυτό που συνέβη», είπε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ αναφερόμενος στην εισβολή του Καπιτωλίου, «θα μας βλάψει στην προσπάθειά μας να βρούμε δουλειά».

Ερωτηθείς εάν σχεδίαζε να παραιτηθεί λόγω των ταραχών, ένας άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι έχει ήδη υποβάλει την επιστολή παραίτησής του, αλλά ισχύει από τις 20 Ιανουαρίου, όταν όλοι οι πολιτικοί που είναι διορισμένοι, θα πρέπει να φύγουν ούτως ή άλλως. «Πολλοί από εμάς θέλουμε να πάρουμε άδεια για πολλοί από εμάς θα είμαστε άνεργοι για κάποιο χρονικό διάστημα επειδή θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσληφθούμε, »,δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Η δήλωση Τραμπ περί ειρηνικής μεταβίβασης της εξουσίας, ήταν εν μέρει μια προσπάθεια να σταματήσει το κύμα μαζικών παραιτήσεων, υποστήριξε ένας άλλος πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ, προσθέτοντας ότι δεν στέφθηκε από επιτυχία.
Τουλάχιστον δώδεκα ακόμη αξιωματούχοι του Τραμπ ανακοίνωσαν την παραίτησή τους συμπεριλαμβανομένων και των υπουργών Μεταφορών και Παιδείας.
«Σαφώς ο Τραμπ δεν είναι ο ίδιος όπως ήταν πριν από οκτώ μήνες», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού, Μικ Μουλβάνι, στο δίκτυο CNBC μετά την παραίτησή του.

Υπάρχουν πάντως και κάποιοι που σκέφτονται να αφαιρέσουν εντελώς από το βιογραφικό τους την εμπειρία τους στο Λευκό Οίκο επί θητείας Τραμπ.

«Πηγαίνεις στον Λευκό Οίκο για να δουλέψεις εκεί γιατί θέλεις να υπηρετήσεις τη χώρα σου στο πιο εκπληκτικό κτίριο και το πιο ισχυρό μέρος στον κόσμο με τις καλύτερες προθέσεις και στη συνέχεια συμβαίνουν σκ..τα σαν αυτό και νιώθεις ντροπιασμένος», υποστηρίζει ένας από τους πρώην αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβοκατεβαίνουν τα κρούσματα- Ανησυχία των ειδικών για τα αποτελέσματα των γιορτών

Επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο: «Ήταν ένα χάος από εγχώριους τρομοκράτες»

Το σκληρό παιχνίδι της μοίρας για τον 25χρονο από την Αμάρυνθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης