Σαρλ Σομπράζ: Στο BBC η ιστορία του «Φονιά Μπικίνι» που καταδίωκε τουρίστες στην Ασία

Σαρλ Σομπράζ: Στο BBC η ιστορία του «Φονιά Μπικίνι» που καταδίωκε τουρίστες στην Ασία

Διάσημος ως «Φονιάς Μπικίνι» ο serial killer καταδίωξε τουρίστες από τον δυτικό κόσμο στη Νοτιοανατολική Ασία τη δεκαετία του 1970 – Τουλάχιστον 13 τουρίστες σκοτώθηκαν – Σήμερα η πρεμιέρα της σειράς στο BBC

5635837
Ήταν ο serial killer που νάρκωσε και σκότωσε τουλάχιστον 12 τουρίστες από τον δυτικό κόσμο στη νοτιοανατολική Ασία τη δεκαετία του 1970. Πρόκειται για τον Σαρλ Σομπράζ, που του είχε αποδοθεί το ψευδώνυμο «Φονιάς Μπικίνι» και που η ιστορία του μεταφέρεται από το BBC One και κάνει πρεμιέρα σήμερα.

Ο «Φονιάς Μπικίνι» είχε ονομαστεί επίσης και ως «Το φίδι» λόγω των δεξιοτήτων του στην εξαπάτηση και τη διαφυγή.

Η σειρά, σε 8 επεισόδια θα αναφερθεί εκτενώς στη δράση του και το πώς η συνεργάτιδά του Marie - Andrée Leclerc, την οποία υποδύεται η Jenna Coleman, στάθηκε δίπλα του αν και γνώριζε τα εγκλήματά του. Η ηθοποιός παραδέχεται ότι είναι ενοχλητικό να ερμηνεύει τον ρόλο της φιλενάδας, χωρίς καμία ενσυναίσθηση και θα βοηθούσε τον δολοφόνο να ναρκώσει και να κλέψει τους ανυποψίαστους τουρίστες για να χρηματοδοτήσει τον τρόπο ζωής τους.

Στη σειρά, η Marie - Andrée Leclerc επανεξετάζει τα εγκλήματά του Σομπράζ, που κυνηγήθηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.


Charles Sobhraj (The Bikini Killer) - Serial Killer Documentary


Ξεκίνησε την εγκληματική του δράση ως έφηβος

Γεννημένος από πατέρα από την Ινδία και μητέρα από το Βιετνάμ, ο Σομπράζ μεγάλωσε στη Σαϊγκόν πριν χωρίσουν οι γονείς του και ο πατέρας του διακόψει κάθε επαφή με την οικογένειά του. Στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τον νέο φίλο της μητέρας του, έναν Γάλλο αξιωματικό του στρατού που βρισκόταν στη Γαλλική Ινδοκίνα και που θεωρείται ότι τον παραμέλησε υπέρ των δικών του παιδιών με τη μητέρα του.

Ως έφηβος, βρισκόταν μεταξύ Ινδοκίνας και Γαλλίας, ενώ ξεκίνησε την εγκληματική του καριέρα κλέβοντας αυτοκίνητα και ληστεύοντας νοικοκυρές με την απειλή όπλου. Για πρώτη φορά καταδικάστηκε για ληστεία στο Παρίσι το 1963.

Στη φυλακή συνάντησε τον Felix d'Escogne, έναν πλούσιο νεαρό άνδρα που θα τον χρησιμοποιούσε για να τον βοηθήσει να κερδίσει πλούτο με διαρρήξεις και απάτες στην υψηλή κοινωνία του Παρισιού.


Κλείσιμο
The Serpent: Trailer | BBC Trailers



Μετά την απελευθέρωσή του, ο Σομπράζ συνάντησε την πρώτη του αγάπη, την Σαντάλ Κομπανιόν, μια νεαρή Παριζιάνα, που στη συνέχεια έγινε συνεργός του στα εγκλήματα. Αν και έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα, στη συνέχεια τον συνέλαβαν για προσπάθεια εξαπάτησης της αστυνομίας, καθώς οδηγούσε ένα κλεμμένο όχημα. Στη φυλακή έμεινε οκτώ μήνες, ενώ η Σαντάλ, που στο μεταξύ ήταν έγκυος, ήταν πιστή ς’ αυτόν.

Από το 1970, το ζευγάρι ταξίδευε στον κόσμο με πλαστά έγγραφα, κλέβοντας τουρίστες που συναντούσαν και έδιναν τα χρήματά τους στον τζόγο, όπου ο Σομπράζ ήταν εθισμένος.

Το 1973 απέδρασε από τη φυλακή, μετά από μία απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Καμπούλ και δραπέτευσε στο Ιράν. Η Κομπανιόν επέστρεψε στο Παρίσι για να γλιτώσει από τη ζωή που έκαναν, καθώς φυλακίστηκε στο Αφγανιστάν. Μέσα στις φυλακές γέννησε την κόρη τους. Τελικά αναγκάστηκε να φύγει για τις ΗΠΑ προκειμένου να γλιτώσει από τον Σομπράζ.


Ο Σομπράζ πέρασε τα επόμενα δυο χρόνια κυνηγημένος, χρησιμοποιώντας πάνω από δέκα κλεμμένα διαβατήρια και έβγαζε χρήματα διαπράττοντας εγκλήματα με τον αδερφό του Αντρέ στην Ανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή πριν συλλάβουν τον αδερφό του και ο ίδιος διαφύγει ξανά.


1439824


Η γνωριμία του με την Marie-Andrée Leclerc


Ο Σομπράζ συναντήθηκε στην Ινδία την άνοιξη του 1975 με την Marie-Andrée Leclerc. Αυτή ήταν γραμματέας που ταξίδεψε στη χώρα κι αυτός ανέλαβε ως οδηγός της. Ήδη, χρηματοδοτούσε τον τρόπο ζωής του παριστάνοντας είτε τον έμπορο είτε τον έμπορο ναρκωτικών για να εντυπωσιάσει τους τουρίστες, τους οποίους στη συνέχεια νάρκωνε, έκλεβε και συχνά δολοφονούσε.


Αν και στην αρχή, ο ίδιος υποστήριζε ότι οι δολοφονίες οφειλόταν σε υπερβολική δόση ναρκωτικών, αργότερα, ερευνητές κατήγγειλαν ότι το κίνητρό του ήταν η σιωπή των θυμάτων που απειλούσαν να εκθέσουν τη δραστηριότητά του.

Τρεις μήνες αργότερα, η Leclerc πήρε το αεροπλάνο για την Μπανγκόκ για να τον συναντήσει μετά από μήνες, κατά τους οποίους ο ίδιος της έστελνε ερωτικά γράμματα, ενώ έκανε τα στραβά μάτια στη συναναστροφή του με άλλες γυναίκες.

Στη συνέχεια αναμείχθηκε στην εγκληματική του δραστηριότητα και μάλιστα τον βοηθούσε να ναρκώνει τουρίστες για να τους κλέβει τα διαβατήρια και τα χρήματα.


1955905


Τα θύματα του serial killer

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη του δολοφονία έγινε το 1975, όταν πνίγηκε μια 21χρονη από το Σιατλ, που λεγόταν Τερέζα Νόουλτον. Το σώμα της βρέθηκε στον κόλπο της Ταϊλάνδης και φορούσε ένα ανθισμένο μπικίνι, δίνοντας στον Σομπράζ το όνομα «ο Φονιάς με το μπικίνι».

Το επόμενο θύμα του ήταν η Βιτάλι Χακίμ, η σορός της οποίας βρέθηκε απανθρακωμένη στον δρόμο. Ακολούθησαν ο Χενκ Μπιντάντζα και η αρραβωνιαστικιά του Κορνέλια Χέμκερ, που είχαν δηλητηριαστεί από τον Σομπράζ και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Σκότωσε τουλάχιστον άλλα δύο άτομα στην Ταϊλάνδη πριν διαφύγει για την Κολκάτα, όπου σκότωσε τον φοιτητή Άβονι Τζέικομπ απλά για να του κλέψει το διαβατήριο. Δηλητηρίασε επίσης τον Ζαν Λυκ Σολομόν με αποτέλεσμα τον θάνατό του.


French Serial Killer Charles Sobhraj aka The Bikini Killer (Crime Documentary)


Πώς οι αρχές κατάφεραν να τον πιάσουν


Τελικά, ο Σομπράζ την πάτησε το 1976, όταν προσπάθησε να ναρκώσει μια ομάδα 60 Φάλλων φοιτητών που βρίσκονταν σε διακοπές στο Νέο Δελχί. Ήθελε να τους κλέψει τα διαβατήρια και τα χρήματα, δίνοντάς τους υπνωτικά χάπια, τα οποία παρουσίασε ως αντιβιοτικά.

Ωστόσο προδόθηκε, επειδή τα χάπια ξεκίνησαν να λειτουργούν γρηγορότερα απ’ ότι αναμενόταν. Όταν οι πρώτοι φοιτητές άρχισαν να πέφτουν, οι υπόλοιποι ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία.

Ζούσε με πολυτέλεια στις φυλακές

Αν και οι αρχές τον φυλάκισαν για 12 χρόνια, ο ίδιος κατάφερε να έχει και εκεί πολυτελή ζωή, δωροδοκώντας συγκρατούμενους και φρουρούς, ενώ υποστήριξε ότι είχε ακόμη και γυναίκες ως συντροφιά για να έχει συνευρέσεις στο κελί του.

«Είχα πολλές γυναίκες που με επισκέπτονταν, κυρίως δημοσιογράφους και φοιτήτριες. Μόνο διανοούμενες» φέρεται ότι είπε ο Σομπράζ, όπως αναφέρει το βιβλίο «Η ζωή και τα εγκλήματα του Σαρλ Σομπράζ». Από τις φυλακές έφυγε το 1997.

Η εγκληματική του δραστηριότητα έγινε γνωστή μετά από προσπάθειες ενός Ολλανδού διπλωμάτη, που προσπάθησε να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Ο Χέρμαν Νίπερνμπεργκ ξεκίνησε να τον κυνηγά το 1975, προσπαθώντας να βοηθήσει την αστυνομία της Ταϊλάνδης να διερευνήσει τους θανάτους δύο Ολλανδών φοιτητών, που είχαν συναντηθεί με τον Σομπράζ στο Χονγκ Κονγκ.

Ο διπλωμάτης διεξήγαγε τη δική του έρευνα και μπόρεσε να λάβει άδεια εισόδου στο σπίτι του Σομπράζ, όταν ο ύποπτος είχε φύγει για τη Μαλαισία. Εκτί εντόπισε έγγραφα με κηλίδες αίματος των θυμάτων, διαβατήρια, δηλητήρια και σύριγγες.

Έρευνα για τον Σομπράζ στο Κατμαντού το 2003 οδήγησε στη σύλληψή του για τους θανάτους δύο Καναδών το 1975 και η δίωξη βασίστηκε σε αποδεικτικά στοιχεία του διπλωμάτη.

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη

Δικαστήριο του Νεπάλ καταδίκασε τον διάσημο εγκληματία σε ισόβια, επειδή σκότωσε έναν Αμερικανό τουρίστα το 1975. Πλέον, ο Σομπράζ είναι 76 ετών και βρίσκεται στις φυλακές του Νεπάλ.

Ο ίδιος δήλωσε σοκαρισμένος από την καταδίκη του και υποστήριξε ότι κρίθηκε ένοχος χωρίς μαρτυρίες και στοιχεία.

Μέσα στη φυλακή η φήμη του έλαμψε και πάλι. Εκεί παντρεύτηκε την 24χρονη Νιχίτα Μπίσγουας, κόρη ενός διάσημου δικηγόρου για την εμφάνισή του στην ινδική έκδοση του Big Brother.


6606979


Η Marie-Andrée Leclerc κατηγορήθηκε για συνέργεια στις δολοφονίες, μεταξύ αυτών του Ζαν – Λυκ Σαλομόν και του Άβονι Τζέικομπ, για τον οποίο κρίθηκε ένοχη αν και αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο της παραμονής στην Ινδία. Επέστρεψε στον Καναδά όπου πέθανε από καρκίνο το 1984.


Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομικοί αφήνουν αβοήθητο - μέχρι να πεθάνει - 47χρονο μαύρο στο Οχάιο


«Αυλαία» για τις υποχρεώσεις του 2020 - «Πρεμιέρα» για τις ελαφρύνσεις του 2021


Σφοδρή σύγκρουση ασθενοφόρου με ΙΧ στο Αγρίνιο - Δυο τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης