ΗΠΑ: Εντοπίστηκε ο πρώτος Αμερικανός που μολύνθηκε από τη «μετάλλαξη του Λονδίνου»

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε ο πρώτος Αμερικανός που μολύνθηκε από τη «μετάλλαξη του Λονδίνου»

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ για την πορεία του μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού - Ο νεαρός που φέρεται να κόλλησε πρώτος δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα εκτός Αμερικής

ηπα
Στο έλεος της «μετάλλαξης του Λονδίνου» βρίσκονται πολλές χώρες ανά τον κόσμο που διαπιστώνουν δραματική άνοδο των κρουσμάτων.

Μπροστά σε ένα νέο στοίχημα βρισκεται, την ίδια στιγμή, η επιστημονική κοινότητα η οποία έχει επιδοθεί σε εντατικές έρευνες με στόχο να διαπιστώσει πώς ακριβώς ξεκίνησε η πορεία της νέας παραλλαγής του ιού.

Στο παζλ του μυστηρίου προστίθεται ένα σημαντικό στοιχείο που έρχεται από τις ΗΠΑ: ο πρώτος άνθρωπος στην Αμερική που μολύνθηκε από τη μετάλλαξη προέρχεται από το Κολοράντο.

Παρόλο που δεν είναι γνωστή η ταυτότητά του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ανήκει στην Εθνική Φρουρά του Κολοράντο και παρείχε υπηρεσίες σε γηροκομείο της πολιτείας. 

Η ηλικία του υπολογίζεται στα 20 περίπου χρόνια, ενώ ο οίκος ευγηρίας έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού καθώς ο νεαρός είχε επαφή με κόσμο στο ίδρυμα, προτού διαγνωστεί θετικός.

Εκείνο που έχει πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι ο άντρας δεν είχε ταξιδέψει σε άλλες χώρες το τελευταίο διάστημα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος ενδέχεται να μεταδιδόταν στις ΗΠΑ, προτού η Βρετανία αναφέρει, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το πρόβλημα.

Κλείσιμο
Στο κλίμα γενικευμένης ανησυχίας, οι ειδικοί στις ΗΠΑ αγωνιούν για την πορεία του μεταλλαγμένου στελέχους στη χώρα.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, τόνισε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, ενώ εστίασε στην αριθμητική άνοδο των κρουσμάτων που αναμένεται να καταγραφεί μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, εξαιτίας της αύξησης των μετακινήσεων.

Μοιράστηκε, δε, την ανησυχία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο και ευθυγραμμίστηκε στην άποψη ότι οι σκοτεινές ημέρες είναι μπροστά.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται, πάντως, ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας της ταχείας μετάδοσης του νέου μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού.

Δεν μπορεί, ακόμη, να περάσει στα ψιλά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός σαρώνει τις ΗΠΑ, με περίπου 2.500 θανάτους την ημέρα και σημαντική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Σε «συναγερμό» για τη διασπορά στις Γιορτές η κυβέρνηση - 10 περιοχές στο «κόκκινο»

Χρυσοχοΐδης: Να μην κυκλοφορήσει ψυχή μετά τις 22:00 - Η αστυνομία θα επεμβαίνει και στα πάρτι

Ρόδος: Ο 12χρονος μαχαίρωσε την 11χρονη αδερφή του επειδή διαφώνησαν... ποιος θα κόψει την σαλάτα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης