Ρόδος: Ο 12χρονος μαχαίρωσε την 11χρονη αδερφή του επειδή διαφώνησαν... ποιος θα κόψει την σαλάτα

Ρόδος: Ο 12χρονος μαχαίρωσε την 11χρονη αδερφή του επειδή διαφώνησαν... ποιος θα κόψει την σαλάτα

Το κορίτσι ζήτησε να μετακομίσει στο σπίτι της θείας του στην Αλβανία - «Δεν είχε εμφανίσει τέτοια σημάδια επιθετικότητας», τόνισε ο πατέρας του δράστη ενώπιον του Εισαγγελέα

peripolika-main
Δεν το χωρά ανθρώπινος νους, τα όσα μεσολάβησαν μεταξύ των δυο ανήλικων αδερφών μέχρι τη στιγμή που το 12χρονο αγόρι άρπαξε το κουζινομάχαιρο και τραυμάτισε όχι μια αλλά τρεις (!) φορές την 11χρονη αδερφή του τραυματίζοντας την σοβαρά στους μηρούς της.

Το αδιανόητο αυτό συμβάν στη Ρόδο είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών από τον πατέρα τους. Πρόκειται για άνθρωπο του μεροκάματου που ξημεροβραδιάζεται στις οικοδομές παλεύοντας με τη φτώχεια και για τα προς το ζην, όντας απελπιστικά μόνος του καθώς η σύζυγος του και μητέρα των δυο παιδιών τους «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή πριν από εννέα περίπου χρόνια χτυπημένη από την επάρατο νόσο. Έτσι έμεινε μόνος να μεγαλώνει τα δυο παιδιά τους, ηλικίας τότε τριών και τεσσάρων ετών, μοιράζοντας την καθημερινότητα του μεταξύ οικοδομής και σπιτιού.

Η συχνή όμως απουσία του από το σπίτι ενδεχομένως έπαιξε τον ρόλο της, όπως είπε κι ο ίδιος ενώπιον του Εισαγγελέα, τονίζοντας όμως πως δεν είχε παρατηρήσει στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό μεταξύ των παιδιών του, ούτε τέτοια έκρηξη θυμού από την πλευρά του 11χρονου γιου του.

«Δεν είχε εμφανίσει τέτοια σημάδια επιθετικότητας» ήταν η ακριβής φράση που χρησιμοποίησε ενώπιον του εισαγγελέα προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Ο συνήγορος του, Στέλιος Αλεξανδρής, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη για μια ασήμαντη και αστεία αφορμή. «Τα δυο αδέρφια μάλωσαν για το ποιος θα κόψει την σαλάτα στο οικογενειακό τραπέζι, περιμένοντας τον πατέρα τους να γυρίσει από την δουλειά» είπε ο δικηγόρος.

Μια αστεία αφορμή που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Ο 12χρονος πάνω στον καυγά με την αδερφή του για το ποιος θα κόψει τη σαλάτα, τράβηξε το κουζινομάχαιρο και προκάλεσε τρεις βαθιές χαρακιές στους μηρούς με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει πολύ αίμα ωσότου μεταφερθεί με ασθενοφόρο στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για τις πρώτες βοήθειες.

Το κορίτσι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και εκδήλωσε την επιθυμία να φύγει όχι μόνο από το σπίτι αλλά και από την Ελλάδα και να εγκατασταθεί στην Αλβανία στο σπίτι της θείας της.  Χαμένα όμως τα χει και ο αδελφός της, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως όλα έγιναν για ένα αστείο και ότι δεν είχε πρόθεση να την βλάψει. Με εντολή εισαγγελέα, θα αξιολογηθεί η συμπεριφορά του από ψυχολόγους.

Ο πατέρας των δυο παιδιών, μέσω του δικηγόρου του, Στέλιου Αλεξανδρή, έχει συναινέσει στην απόφαση της κόρης του, να φύγει από την Ελλάδα και να μετακομίσει στην Αλβανία στο σπίτι των συγγενών τους, καθότι όπως ανέφερε προέχει η ψυχική και σωματική υγεία της. Ωσότου το κορίτσι ταξιδέψει στην Αλβανία θα διαμείνει προσωρινά στο ορφανοτροφείο θηλέων του νησιού.

0201230_184544
Ο δικηγόρος Στέλιος Αλεξανδρής

ΕΛΑΣ: Από τους 8 συλληφθέντες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου οι 7 δεν ήταν φοιτητές 

Στις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ ο Μητσοτάκης - Θα δημιουργηθεί η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας

Τι θα κάνει η Μέρκελ όταν συνταξιοδοτηθεί; - Τι λέει σε συνέντευξή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης