Η αποκάλυψη του Guardian που έβαλε τη NASA στο στόχαστρο των φιλοζωικών

Η αποκάλυψη του Guardian που έβαλε τη NASA στο στόχαστρο των φιλοζωικών

Η NASA έκανε ευθανασία σε 27 πρωτεύοντα στις εγκαταστάσεις της Καλιφόρνια σύμφωνα με τις αποκαλύψεις τις εφημερίδας

10642990
Πυρ και μανία είναι οι φιλοζωικές οργανώσεις μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», σύμφωνα με το οποίο, η NASA έκανε ευθανασία σε 27 μαϊμούδες που συμμετείχαν σε εργαστηριακά πειράματα στις εγκαταστάσεις της στην Καλιφόρνια.

Όλα τα ζώα που φυλάσσονταν στο εργαστήριο θανατώθηκαν την ίδια μέρα το 2019, όπως αναφέρουν τα έγγραφα που έχει στα «χέρια» της η βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις μαϊμούδες χορηγήθηκε θανατηφόρο κοκτέιλ φαρμάκων στις 2 Φεβρουαρίου του 2019, στο ερευνητικό κέντρο Έιμς στην Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια.

Τα ζώα άρχισαν να γερνούν και 21 από αυτά εμφάνισαν τη νόσο Πάρκινσον, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Η απόφαση να θανατωθούν οι μαϊμούδες αντί να μεταφερθούν σε κάποιο καταφύγιο επικρίθηκε έντονα από οργανώσεις υπεράσπιστης των δικαιωμάτων των ζώων, όπως γράφει η εφημερίδα.

«Τα πρωτεύοντα υπέφεραν από τη στέρηση και την κατάθλιψη» δήλωσε ο Τζον Γκλακ, παθολόγος στο πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού.

«Προφανώς τα ζώα δεν θεωρήθηκαν άξια μιας ευκαιρίας να μεταφερθούν σε κάποιο καταφύγιο, ούτε καν να τους δοθεί η ευκαιρία. Πετάχτηκαν στα σκουπίδια αντί να υπάρξει κάποια έκφραση σεβασμού της αξιοπρέπειάς τους. Είναι ντροπή αυτή η απόρριψη!», τόνισε γεμάτος οργή ο Αμερικανός γιατρός.

Από την πλευρά της, η Κάθλιν Ράις, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, έγραψε στον Τζιμ Μπράιντστάιν, επικεφαλής της NASA, ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την ευθανασία των ζώων.

Η Δημοκρατική Ράις επισήμανε ότι ασκεί πιέσεις ώστε οι ερευνητές της αμερικανικής κυβέρνησης να εξετάσουν το ενδεχόμενο «μιας πολιτικής ανθρωπιστικής συνταξιοδότησης» για τα ζώα που χρησιμοποιούνται στις έρευνες.

«Αναμένω μία εξήγηση από τον επικεφαλής της NASA γιατί, αυτά τα ζώα , αναγκάστηκαν να περάσουν τη ζωή τους στην αιχμαλωσία και να υποβληθούν σε ευθανασία, αντί να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε καταφύγιο», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Υποχωρούν τα κρούσματα: 15% μείωση σε Αττική, 28% σε Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος του ΟΣΕ έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές: Μπαίνει ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης