Βρετανία: Χειροπέδες σε 31 άτομα για παιδική πορνογραφία
Η επιχείρηση που πραγματοποίησε η Σκότλαντ Γιάρντ επέτρεψε «να προστατευθούν 100 παιδιά»
Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα πως, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης κατά της παιδικής πορνογραφίας, συνέλαβε 31 άτομα ως ύποπτα ότι είχαν κατεβάσει από το Ίντερνετ χιλιάδες εικόνες κακοποίησης παιδιών.
«Στη διάρκεια της επιχείρησης», η οποία διεξήχθη από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, «οι αστυνομικοί συνέλαβαν 31 άτομα, κατέσχεσαν περισσότερα από 300 πειστήρια και εκτέλεσαν 91 εντάλματα έρευνας», ανέφερε η Σκότλαντ Γιάρντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε πως η επιχείρησή της επέτρεψε «να προστατευθούν 100 παιδιά».
«Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι αστυνομικοί θα πρέπει τώρα να εξετάσουν δεκάδες χιλιάδες εικόνες κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων σε τηλέφωνα, τάμπλετ και φορητούς υπολογιστές», πρόσθεσε.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από έναν πυρήνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας που δίνει μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ. Ο εν λόγω πυρήνας αριθμεί περισσότερους από 200 εξειδικευμένους αστυνομικούς.
Οι ιδιωτικές Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) προσφέρουν όλα τα εφόδια στους νέους που θέλουν να μπουν άμεσα στην αγορά εργασίας και να εξελιχθούν επαγγελματικά.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία