Ντόναλντ Τραμπ: Οι ειδικοί τον στέλνουν... στον γιατρό και όχι στον Λευκό Οίκο

Ντόναλντ Τραμπ: Οι ειδικοί τον στέλνουν... στον γιατρό και όχι στον Λευκό Οίκο

Ο Αμερικανός πρόεδρος πληροί τα κριτήρια για να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική, λέει καθηγητής του Γέιλ - Για πρώτη φορά, ιατρική επιθεώρηση κάνει πολιτική παρέμβαση, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στον Τραμπ, ο οποίος πάντως μείωσε την διαφορά από τον Μπάιντεν στις 9,5 μονάδες

trump2
Στο ψυχιατρείο και όχι στο Οβάλ Γραφείο θα έπρεπε να είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως υποστηρίζει καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ, ενώ η κορυφαία ιατρική επιθεώρηση «New England Journal & Medicine» παίρνει σαφή θέση, δείχνοντας την πόρτα στον Αμερικανό πρόεδρο.

Την ώρα που ο Τραμπ εργάζεται στο Οβάλ Γραφείο, οι γιατροί του... κουνάνε το δάχτυλο, επισημαίνοντας ότι, είτε θα έπρεπε να είναι σε ψυχιατρική κλινική είτε σε καραντίνα και όχι να κυκλοφορεί στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους γύρω του. Υπάρχουν όμως και αυτοί που θεωρούν ότι ο Τραμπ θα πρέπει να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, αφού δεν χειρίστηκε σωστά την κρίση με το νέο κορωνοιό.

Ο ψυχίατρος του Γέιλ, Μπάντι Χ. Λι, δήλωσε στον ιστότοπο «Salon» ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά του προέδρου, αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, «πληροί τα κριτήρια για να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική. Ο Τραμπ είναι κοινωνιοπαθής, δηλαδή εμφανίζει αντικοινωνική συμπεριφορά με επικίνδυνα χαρακτηριστικά».

«Η κοινωνιοπάθεια είναι επικίνδυνη, εν μέρει λόγω του φθόνου που αισθάνεται το άτομο για τους άλλους... Επίσης, επιθυμεί διακαώς να βλέπει τους άλλους να υποφέρουν, ακόμη και να πεθάνουν» επισημαίνει ο Αμερικανός ψυχίατρος του Γέιλ.

Η καθηγήτρια του Χάρβαρντ, δρ. Σ. Γκούντα, δηλώνει στο CNN ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση, υπενθυμίζοντας τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ότι για δέκα ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, ο ασθενής θα πρέπει να είναι σε καραντίνα.

Μέχρι τώρα, 34 άτομα που έχουν σχέση με τον Λευκό Οίκο έχουν μολυνθεί από τη νόσο Covid-19, όπως αναφέρει το αμερικανικο δίκτυο ABC. To προσωπικό στο Λευκό Οίκο κυκλοφορεί με γάντια, μάσκες και ειδικά γυαλιά, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι ο Τραμπ δεν ακολουθεί τα μέτρα προφύλαξης, αλλά ούτε και τις οδηγίες των γιατρών του.

Πάντως, λαμβάνοντας εξιτήριο από το νοσοκομείο και με την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ κατάφερε να «τσιμπήσει» ποσοστά και να κλείσει σημαντικά την «ψαλίδα» στις δημοσκοπήσεις. Την Τρίτη, η διαφορά μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν ήταν 16 μονάδες, με τον Αμερικανό πρόεδρο να... τρώει την σκόνη του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του CNN.

Κλείσιμο
Τώρα όμως ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 9,5 μονάδες έναντι του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε ο ιστότοπος «fivethirtyeight.com» -Μπάιντεν 51,7%, Τραμπ 42,9%.

Στο μεταξύ, ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Τραμπ διαχειρίστηκε την πανδημία επικρίνεται δριμύτατα από μία έγκυρη ιατρική επιθεώρηση.
Όπως αναφέρει το CNN, για πρώτη φορά, ιατρική επιθεώρηση παίρνει θέση στις εκλογές.

Η «New England Journal of Medicine» δημοσίευσε άρθρο γνώμης, το οποίο έχει τις υπογραφές των αρχισυντακτών, καταδικάζοντας την κυβέρνηση Τραμπ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τη νόσο Covid-19. Επιπλέον, καλεί τον Αμερικανό πρόεδρο να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 7,5 εκατομμύρια είναι τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ και πάνω από 200.000 έχουν πεθάνει από επιπλοκές του ιού.

«Η κρίση της πανδημίας δημιούργησε ένα τεστ για την ηγεσία της χώρας. Χωρίς να υπάρχουν καλές προοπτικές για να αντιμετωπίσουν το νέο παθογόνο, οι χώρες έλαβαν σκληρές αποφάσεις. Εδώ στις ΗΠΑ απέτυχαν σε αυτό το τεστ. Παρέλαβαν μία κρίση και την μετέτρεψαν σε τραγωδία» υποστηρίζει το άρθρο γνώμης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο «θησαυρός» του Καντάφι βρέθηκε στη Λιμόζ - Τον διακινούσε η τουρκική μαφία

Πέθανε και ο δεύτερος αστυνομικός που πήγε να βοηθήσει στη φωτιά στον Άγιο Κοσμά

Ελεύθερος με ένα εκατ. δολάρια εγγύηση ο αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης