Κορωνοϊός - Τραμπ: Ποιος είναι ο νεαρός γιατρός που επιβλέπει την ανάρρωση του Αμερικανού προέδρου;

Κορωνοϊός - Τραμπ: Ποιος είναι ο νεαρός γιατρός που επιβλέπει την ανάρρωση του Αμερικανού προέδρου;

Ο 40χρονος Σον Κόνλεϊ βρίσκεται στο πλευρό του Τραμπ από το 2018 - Τι σημαίνει το γεγονός ότι είναι στρατιωτικός ιατρός;

conley
Το πρωί του περασμένου Σαββάτου και ενώ είχε ανακοινωθεί ότι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ νοσηλευόταν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed έχοντας βρεθεί θετικός στον νέο κορωνοϊό, ένας νεαρός ιατρός, συνοδευόμενος από μια «διμοιρία» άλλων ιατρών, μίλησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας του προέδρου Τραμπ.

«Αυτή τη στιγμή, η ομάδα μου και εγώ είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχει σημειώσει ο πρόεδρος, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα με βεβαιότητα» δήλωσε ο 40χρονος Σον Κόνλεϊ, ο προσωπικός ιατρός του Αμερικανού προέδρου. Λίγα λεπτά αργότερα ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους, δήλωσε ότι ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, «είναι πολύ καλά» στην υγεία του.

Dr. Conley: Trump probably met discharge requirements Sunday


Αυτά τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπουν ιατροί και σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ προκαλούν σύγχυση σε ολόκληρο το αμερικανικό έθνος, ελάχιστες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ποιος είναι όμως αυτός ο 40χρονος Σον Κόνλεϊ;

Ο Δρ. Κόνλεϊ βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου Τραμπ από τον Μάρτιο του 2018. Όπως και οι περισσότεροι ιατροί που εργάζονται στον Λευκό Οίκο, ο Δρ. Κόνλεϊ είναι στρατιωτικός ιατρός, κάτι που σημαίνει ότι όσο και εάν οφείλει να υπηρετήσει την επιστήμη του, ο πρόεδρος Τραμπ, ως επικεφαλής του Αμερικανικού Στρατού, είναι ανώτερός του.

Donald Trump received oxygen at least twice since Covid-19 illness


Η παράδοση της πρόσληψης ιατρών από το στρατό κρατάει από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι λίγοι πολιτικοί γιατροί μπορούν να αφήσουν την επιστήμη τους για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα μάλιστα με πρώην ιατρούς του αμερικανικού στρατού που έχουν εργαστεί για τον Λευκό Οίκο, «η ιατρική στον Οβάλ Γραφείο ομοιάζει με την ιατρική στο πεδίο της μάχης».

Ο Δρ Σον Κόνλεϊ πήρε το πτυχίο του από το Delaware Valley University και συνέχισε τις σπουδές του στην οστεοπαθητική στο Πανεπιστήμιο της Notre Dame το 2002 και από το 2006 εργάζεται ως γιατρός στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Η οστεοπαθητική στις ΗΠΑ είναι περισσότερο αναγνωρισμένη από όσο στην Ευρώπη

Κλείσιμο
Η οστεοπαθητική ιατρική ακολουθεί μια πιο ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία με έμφαση στον τρόπο ζωής και στους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ωστόσο σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Μεγάλη Βρετανία όπου η συγκεκριμένη ειδίκευση θεωρείται σχεδόν ως ψευδοεπιστήμη, παρόμοια με την ομοιοπαθητική, στις ΗΠΑ, όσοι εξασκούν την οστεοπαθητική, ακολουθούν παρόμοια εκπαίδευση με τους κανονικούς ιατρούς και έχουν μάλιστα την άδεια να συνταγογραφούν φάρμακα.

Έπειτα από περαιτέρω ιατρική εκπαίδευση στο Ναυτικό Ιατρικό Κέντρο στο Πόρτσμουθ της Βιρτζίνια, το 2014 ο Δρ Κόνλεϊ υπηρέτησε ως επικεφαλής ιατρικής μονάδας του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Τιμήθηκε από την κυβέρνηση της Ρουμανίας για τη διάσωση ενός Ρουμάνου στρατιώτη που τραυματίστηκε στο Αφγανιστάν.

parasimoforis


Ως αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ τοποθετήθηκε αργότερα στην Ιατρική Μονάδα του Λευκού Οίκου. Έγινε προσωπικός γιατρός του Τραμπ τον Μάρτιο του 2018 όταν ο πρόεδρος διόρισε τον τότε γιατρό του, Δρ Ρόνι Τζάκσον, ως επικεφαλής του Υπουργείου Υποθέσεων Βετεράνων των ΗΠΑ.

O Δρ Κόνλεϊ είναι παντρεμένος με την Δρ. Κρίστιν Κόνλεϊ, με την οποία έχουν τρία παιδιά.


Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τα 6.234 ενεργά κρούσματα - Πότε θα ενεργοποιηθεί το «μάσκα παντού» στην Αττική


Αδιανόητο: 20χρονη πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ γύριζε βίντεο «ομηρίας» στο TikTok - Δείτε βίντεο


Δίκη Χρυσής Αυγής: Σύσσωμη η Βουλή στο ραντεβού της Δημοκρατίας έξω από το Εφετείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης