Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram, ο μόλις 6 μηνών Ριτς Κέισι Χάμφρις φαίνεται να κάνει σκι σε λίμνη της Γιούτα, στις ΗΠΑ. Καθώς το σύνηθες είναι ότι στο συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης τα παιδιά δεν είναι σε θέση να ισορροπήσουν σε όρθια θέση, να περπατήσουν κ.ο.κ. το θέαμα του Ριτς να πλανάρει στο νερό πυροδότησε έντονες αντιδράσεις κάθε είδους.
Πολλοί εξέφρασαν το θαυμασμό τους για το επίτευγμα του βρέφους -εξάλλου είναι πολύ πιθανόν ότι, έστω και ανεπίσημα, ο Ριτς έγινε ο νεότερος σκιέρ στην παγκόσμια ιστορία του σπορ. Πολλοί όμως εξοργίστηκαν και καταφέρθηκαν εναντίον των γονέων του μικρού, καταλογίζοντάς τους εγκληματική ανευθυνότητα.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rich Casey Humpherys (@richcaseyhumpherys) στις
Επικαλούμενοι τη φυσική αδυναμία ενός τόσο νεαρού οργανισμού να στηρίξει το ίδιο του το βάρος, να αντέξει αυξημένες επιβαρύνσεις στους συνδέσμους του κ.λπ. κάποιοι απείλησαν ότι θα καταγγείλουν τους γονείς του Ριτς για κακοποίηση ανηλίκου. Σε αυτό το πνεύμα επισημαίνεται ότι, ανεξαρτήτως του πόσο προσεκτικά στηρίζεται και πόσο σταθερά δεμένος είναι ο Ριτς στη διχαλωτή του σανίδα, υπάρχει πάντα αυξημένος κίνδυνος ανατροπής και πνιγμού.
Ο πατέρας του, πάντως, δήλωσε ότι «ο Ριτς έχει πρόωρη ανάπτυξη και οι παιδίατροι που τον εξετάζουν τακτικά έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό για τις δυνατότητές του. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον, αλλά ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε με το παιδί μας και δεν θα θέταμε ποτέ τη ζωή και την υγεία του στον παραμικρό κίνδυνο».
Δείτε βίντεο: Βρέφος 6 μηνών κάνει σκι σε λίμνη και ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας