Καλιφόρνια: Viral το βίντεο με μητέρα βουλευτή που ανέβηκε στο βήμα με το νεογέννητο μωρό της

Καλιφόρνια: Viral το βίντεο με μητέρα βουλευτή που ανέβηκε στο βήμα με το νεογέννητο μωρό της

Η μητέρα παρέθεσε τις ανησυχίες της για τον κορωνοϊό, έπειτα από θετικό κρούσμα στο κτήριο του Κοινοβουλίου της Καλιφόρνια, ωστόσο η επίσημη εξήγηση ήταν πως η επιστολική ψήφος επιτρέπεται μόνο σε άτομα υψηλού κινδύνου

kalifornia-vouli-vrefos
«Τώρα με συγχωρείτε πρέπει να ταΐσω την κόρη μου»... Aνέβηκε στο πόντιουμ με το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά. Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει το βίντεο μιας βουλευτή της Καλιφόρνια και μητέρας, στην οποία αρνήθηκαν την επιστολική ψήφο. Στη συνέχεια παρουσίασε τις ανησυχίες της ενώ έχει εντοπιστεί κρούσμα στο κτήριο του Κοινοβουλίου. 

Οι εκπρόσωποι της βουλής συζητούσαν ένα νέο νομοσχέδιο κοινωνικής πολιτικής – που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και τη γονική άδεια – στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος. Η Μπάφι Γουίκς είχε αιτηθεί επιστολικής ψήφου, καθώς γέννησε στα τέλη Ιουλίου, χωρίς ωστόσο το αίτημά της να γίνει δεκτό.

Η μητέρα παρέθεσε τις ανησυχίες της για τον κορωνοϊό, έπειτα από θετικό κρούσμα στο κτήριο, ωστόσο η επίσημη εξήγηση ήταν πως η επιστολική ψήφος επιτρέπεται μόνο σε άτομα υψηλού κινδύνου, αναφορικά με πιθανή έκθεση στον κορωνοϊό.

«Έκανα και πάλι το αίτημα καθώς η κόρη μου δεν έχει ακόμη αναπτύξει ανοσοποιητικό σύστημα» σημείωσε η Γουίκς, που έλαβε και πάλι αρνητική απάντηση από τον εκπρόσωπο του κοινοβουλίου Άντονι Ρέντον.

«Η ελπίδα μου είναι να ξεφορτωθούμε αυτόν τον μισογύνη ρατσιστή στον Λευκό Οίκο»

Καθώς η Γουίκς επιθυμούσε να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, έβαλε τα απαραίτητα για τη νεογέννητη κόρη της σε μια τσάντα και βρέθηκε, φορώντας τη μάσκα και σκεπάζοντας το νεογέννητο με μια κουβέρτα στην αίθουσα της συνεδρίασης.

Το βίντεο της ομιλίας της από το βήμα της αίθουσας έγινε viral, καθώς η Γουικς ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για το νομοσχέδιο και αποχώρησε λέγοντας: «Τώρα με συγχωρείτε πρέπει να ταΐσω την κόρη μου».

Ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου αναγκάστηκε στη συνέχεια να ζητήσει συγγνώμη από την Γουίκς για την άρνηση του σώματος να της δώσει το δικαίωμα να ψηφίσει από απόσταση.

«Κάθε γυναίκα έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, ίσως όχι στον χώρο ενός κοινοβουλίου» δήλωσε αργότερα η Αμερικανή στη βρετανική εφημερίδα Guardian. «Η μάσκα μου έπεφτε, προσπαθούσα να κοιμίσω το μωρό μου και να πως όσα έπρεπε να πω» συμπληρώνει η Γουίκς.

«Η ελπίδα μου είναι να ξεφορτωθούμε αυτόν τον μισογύνη ρατσιστή στον Λευκό Οίκο, να πάρουμε πίσω τη Γερουσία και να δημιουργήσουμε πιο ασφαλείς εστίες» σημείωσε η πολιτικός.

Ειδήσεις σήμερα

Αθήνα: Δεν αρχίζει διάλογος αν δεν φύγουν τα τουρκικά πλοία

Δραματικό βίντεο: Αστυνομικός πυροβολεί στο στήθος 18χρονο στην Ουάσινγκτον

Θετικός στον κορωνοϊό ο Ρόμπερτ Πάτινσον - Σταματούν τα γυρίσματα της ταινίας «Μπάτμαν»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης