Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Τρίτη 9 Ιουνίου και ώρα 12:00, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Luigi Di Maio.
Οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος (όπως ο τουρισμός και το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ) και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.
Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Ιόνιο για την οποία, όπως έχει αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονη διπλωματική κινητικότητα και έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Όπως είναι γνωστό, η συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας στο Ιόνιο πέλαγος, θα σηματοδοτήσει και την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Υπάρχουν κάποια νέα «spots» που δεν γίνονται γνωστά επειδή είναι trendy, αλλά επειδή απλώς λειτουργούν σωστά. Χωρίς θόρυβο και περιττή προβολή. Το Καφέ «ΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ» ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.