97 κρούσματα κορωνοϊού από την περασμένη Πέμπτη - 52 το τελευταίο τριήμερο

97 κρούσματα κορωνοϊού από την περασμένη Πέμπτη - 52 το τελευταίο τριήμερο

Από τα 97 κρούσματα, τα 52 αφορούν σε άθροισμα από ελέγχους των προηγούμενων ημερών, ενώ 18 είναι τα σημερινά κρούσματα που προήλθαν από το εξωτερικό - Επιβεβαιώθηκαν οι δύο θάνατοι που είχαν γίνει γνωστοί, στους 182 οι νεκροί - Καθημερινή από δω και στο εξής η γραπτή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

nosokomeio-giatroi
97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου), ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 52 εκ των κρουσμάτων αθροίστηκαν σήμερα, Δευτέρα, ενώ άλλα 18 κρούσματα αφορούν σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό, μόνο σήμερα, Δευτέρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.

690 κρούσματα (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. Τέσσερις (40,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30,2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κλείσιμο
Η αύξηση των κρουσμάτων αποδίδεται από τους ειδικούς στις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν σε μαγαζιά και κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα, τη Μύκονο -και όχι μόνο- τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και στην άφιξη τουριστών από τη Γερμανία. Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο για τοπικά «lockdown», όπου  αυτό κριθεί απαραίτητο.

Πλέον, η ενημέρωση από τοον ΕΟΔΥ θα γίνεται καθημερινά στις 18:00, με γραπτή ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί. 


Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα: Σωτήριο το «lockdown» στην Ευρώπη - Ίσως να έχει αποτρέψει πάνω από 3.000.000 θανάτους

Θεσσαλονίκη: Έκρηξη σε εταιρεία - Απεγκλωβίστηκε μια γυναίκα από την Πυροσβεστική

Αντιδρούν οι Βρετανοί για το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας στις αφίξεις από το εξωτερικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ