Ενθουσιασμός σε όλο τον κόσμο για την εκτόξευση της ιδιωτικής επανδρωμένης πτήσης στο διάστημα

Ενθουσιασμός σε όλο τον κόσμο για την εκτόξευση της ιδιωτικής επανδρωμένης πτήσης στο διάστημα

Τραμπ: Απίστευτο το γεγονός- Είναι η πρώτη φορά από το 2011 που η εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής πραγματοποιείται από αμερικανικό έδαφος - Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο, πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Ελον Μασκ απογειώθηκε

spacex-0
«3, 2, 1, 0... απογείωση!», οι λέξεις που ηχούν πριν από την ιστορική στιγμή της εκτόξευσης του πυραύλου Falcon 9 της εταιρείεας Space X του Έλον Μασκ. Το γεγονός αποτελεί πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με το βίντεο από την εκτόξευση να  κόβει την ανάσα και το παραλήρημα ενθουσιασμού να είναι εμφανές στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα πρώτα λεπτά της πτήσης εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την απευθείας αναμετάδοση της αποστολής της NASA. Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αποκολλήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4000χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος όροφος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Δείτε τη συνεχή μετάδοση της NASA από το διαστημόπλοι και το σταθμό εδάφους:

Making History: NASA and SpaceX Launch Astronauts to Space!



Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολιάζοντας την εκτόξευση έγραψε στο Twitter: «απίστευτο».

Κλείσιμο



Η εταρεία SpaceX του επιχειρηματία Έλον Μασκ έφερε σε πέρας την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα από αμερικανικό έδαφος τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η πρώτη απόπειρα, την περασμένη Τετάρτη, αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Οι υπεύθυνοι της αποστολής ακύρωσαν την αντίστροφη μέτρηση μόλις 17 λεπτά πριν ανάψουν οι κινητήρες του πυραύλου Falcon 9 στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα.




Η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη για τις 22:22 ώρα Ελλάδος από την ιστορική πλατφόρμα 39Α, η οποία έχει παραχωρηθεί από τη NASA στην SpaceX. Από αυτή είχαν απογειωθεί ο Νιλ Αρμστρονγκ και η πλειοψηφία των αποστολών του προγράμματος «Απόλλων» για τη Σελήνη.



Μέσα στην κάψουλα Crew Dragon βρίσκονται οι βετεράνοι αστροναύτες Μπομπ Μπένκερ και Νταγκ Χάρλι.

Προορισμός είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) όπου ο 53χρονος Χάρλι και ο 49χρονος Μπένκερ θα παραμείνουν για ένα χρονικό διάστημα 1-4 μηνών προτού επιστρέψουν με το Crew Dragon στη Γη.

Η κάψουλα Crew Dragon έχει ξαναεπισκεφθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Μάρτιο του 2019, χωρίς πλήρωμα. Η αποστολή Demo-1 ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την επιστροφή της κάψουλας, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.




Ειδήσεις σήμερα

Εκτοξεύθηκε η πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη πτήση στο διάστημα

«Τσουνάμι» οργής στις ΗΠΑ - Ο Τραμπ απειλεί με επέμβαση στρατού

Πτήσεις: Πότε θα γίνονται τεστ στους τουρίστες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης