Κορωνοϊός: Πάνω από τρία εκατ. κρούσματα σε όλον τον κόσμο

Κορωνοϊός: Πάνω από τρία εκατ. κρούσματα σε όλον τον κόσμο

Το 80% των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Πλησιάζουν τους 210.000 οι θάνατοι από την πανδημία

coronavirus_global
Πάνω από 3 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό είχαν καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη, εκ των οποίων σχεδόν το 80% στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση ανακοινώσεις επίσημων πηγών ως χθες Δευτέρα στις 23:50 (ώρα Ελλάδας).

Τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πρακτορείο δείχνουν πως έχουν καταγραφεί 3.003.344 κρούσματα μόλυνσης και 209.338 θάνατοι. Η ήπειρος που πλήττεται περισσότερο είναι η Ευρώπη, με 1.393.779 κρούσματα και 126.223 θανάτους. Ενώ οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα (980.008 κρούσματα, 55.637 θάνατοι) και επίσης αυτή όπου η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης που έχουν διαγνωστεί και ανακοινωθεί δεν αποτελεί πάντως παρά κλάσμα του πραγματικού, καθώς πολλές χώρες υποβάλλουν σε εξετάσεις μόνο τους πιο σοβαρά ασθενείς.

Στο ίδιο συμπέρασμα, ότι τα κρούσματα σε διεθνές επίπεδο ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια, είχε καταλήξει νωρίτερα χθες το πρακτορείο ειδήσεων Reuters με βάση τη δική του καταμέτρηση.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Λάρισα: Νέο κρούσμα με 50χρονο Ρομά

Κορωνοϊός - Αντετοκούνμπο: Καραντίνα... με Νοβίτσκι, Χατσιμούρα και Κάμπατζ!

Nεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε 45χρονος στην Κάντζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης