Ανησυχία για τη φαρμακοβιομηχανία από τον σύνδεσμο φαρμακευτικών εταιρειών PhRMA Innovation Forum

Ανησυχία για τη φαρμακοβιομηχανία από τον σύνδεσμο φαρμακευτικών εταιρειών PhRMA Innovation Forum

Ο σύνδεσμος αναφέρεται στις δυσθεώρητες επιβαρύνσεις που επωμίζεται η καινοτόμος φαρμακευτική βιομηχανία - «Ο ελληνικός πληθυσμός αξίζει και δικαιούται αναβαθμισμένη φαρμακευτική περίθαλψη

farmaka_1
Tην έντονη ανησυχία του για τις δυσθεώρητες επιβαρύνσεις που συνεχίζει να επωμίζεται η καινοτόμος φαρμακευτική βιομηχανία και τις διαφαινόμενες αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική, στον τομέα της τιμολόγησης και του υπολογισμού του clawback εκφράζει ο σύνδεσμος φαρμακευτικών εταιριών PhRMA Innovation Forum.

«Ο ελληνικός πληθυσμός αξίζει και δικαιούται αναβαθμισμένη φαρμακευτική περίθαλψη και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγειονομικής κάλυψης. Η μεγαλύτερη επένδυση που προσφέρουν οι εταιρίες μέλη μας είναι τα ίδια τα καινοτόμα φάρμακα για τους Έλληνες ασθενείς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο φορέας PhRMA Innovation Forum, τονίζοντας πως πρεσβεύει, εκπροσωπεί και επισφραγίζει το διαχρονικό αίτημα των ασθενών για θεραπεία και ίαση και είναι αφοσιωμένο στις αξίες της κλινικής έρευνας, της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου.

Οι στόχοι του PhRMA Innovation Forum

«Οι στόχοι μας προφανώς δεν άλλαξαν, ούτε πρόκειται να αλλάξουν. Οι εταιρείες – μέλη μας θα συνεχίσουν να διατηρούν τον ίδιο στόχο. Με μία αυτονόητη προϋπόθεση: Θα πρέπει το ίδιο το περιβάλλον κάτω από το οποίο δραστηριοποιούνται να τους επιτρέπει να είναι βιώσιμες. Να μπορούν να λειτουργούν. Να ενισχύουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, να υποστηρίζουν τη δημιουργία καινοτόμων φαρμάκων στα οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι ασθενείς, καθώς και να απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους στην Ελλάδα» υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι του φορέα.

Αναφέρουν δε ενδεικτικά τα οικονομικά βάρη που επωμίζονται οι φαρμακευτικές εταιρίες με καινοτόμα φάρμακα. Από το 2013 και κλιμακούμενα, οι επιστροφές σε clawbacks και rebates αυξάνονται συνεχώς ενώ το 2018 αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,4 δις ευρώ. «Ως Pharma Innovation Forum, προφανώς και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με βάση την αρχή της πρόσβασης του συνόλου των ασθενών στην κατάλληλη θεραπεία. Δυστυχώς, πέρα από κάθε λογική, οι υφιστάμενες συνθήκες είναι ασφυκτικές και κάθε άλλο παρά δημιουργούν προϋποθέσεις βιωσιμότητας και συνέχειας στην παρουσία μας. Η προτεινόμενη πολιτική τιμολόγησης που βασίζεται στη χαμηλότερη τιμή της Ευρωζώνης ως τιμή φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα, είναι πλήρως απορριπτέα για πολλούς λόγους που αφορούν επίσης την απρόσκοπτη διαθεσιμότητα στους ασθενείς και επιπλέον έχουν εκτενώς εξηγηθεί στους αρμοδίους. Επίσης, οποιαδήποτε προσπάθεια ώστε να εισαχθεί μια νέα μορφή clawback, με βάση την ανάπτυξη πωλήσεων φαρμακευτικών προϊόντων σε εξατομικευμένη βάση, είναι καταστροφική και απορριπτέα με απόλυτο τρόπο. Η προσχηματική μετατροπή του clawback σε ένα νέο επιπλέον rebate θα είναι ολέθρια για τη διάθεση και την κυκλοφορία των φαρμάκων στην ελληνική αγορά» επισημαίνεται. Το Pharma Innovation Forum προσβλέπει ότι μετά την κατάθεση των προτάσεων προς την Πολιτεία θα γίνει ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης