Lance: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε να μην διεξαχθούν αγώνες στην Ευρώπη έως το τέλος του 2020»

Lance: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε να μην διεξαχθούν αγώνες στην Ευρώπη έως το τέλος του 2020»

Το βραζιλιάνικο πόρταλ βάζει φωτιά στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς αποκαλύπτει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπό το φόβο νέας εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαφωνεί έντονα με την πρόθεση της UEFA, αλλά και των Ευρωπαϊκών λιγκών για επανέναρξη των αγώνων

UEFA_Champions_League
Στην Γερμανία θεωρητικά σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε ξανά αγώνες, σ' όλες τις υπόλοιπες μεγάλες λίγκες ίσως στα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου κι αν όλα πάνε καλά μέσα στο καλοκαίρι θα δούμε και αγώνες Ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Ωστόσο τα σχέδια της UEFA αλλά και των εγχώριων ποδοσφαιρικών αρχών φαίνεται ότι θα τιναχθούν στον αέρα αν ευσταθεί το δημοσίευμα της βραζιλιάνικης ιστοσελίδας lance.com.br που έχει τίτλο: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει τη διακοπή των αγώνων ποδοσφαίρου στην Ευρώπη ως το τέλος του 2020 τουλάχιστον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα σήμερα υπήρξε τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων του ΠΟΥ και της UEFA (στέκει χρονικά καθώς την Πέμπτη 23/4 υπάρχει η τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας με τις 55 ομοσπονδίες μέλη της) προκειμένου να συζητήσουν τα δεδομένα της πανδημίας.

Οι εκπρόσωποι του ΠΟΥ φέρεται να έχουν καταθέσει την πρόταση επέκτασης της αναστολής κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας ως τα τέλη του 2020, προκαλώντας την αντίδραση των ανθρώπων της UEFA καθώς ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν καταστροφικό.

Κλείσιμο
Οι δύο επιδημιολόγοι που μίλησαν από την πλευρά του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας ανέλυσαν τους κινδύνους που υπάρχουν για μια νέα εξάπλωση του ιού από τη στιγμή της επανεκκίνησης της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας και γι' αυτό όπως τόνισαν προτείνουν αυτό το ακραίο μέτρο.

Ένα μέτρο το οποίο δεν είναι υποχρεωμένη να το ακολουθήσει η UEFA, αλλά και μόνο η αναφορά του προκάλεσε αρκετή ένταση στην τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Αν πάντως ισχύει η παραπάνω πληροφορία τότε δεν υπάρχει περίπτωση αθλητική εκδήλωση μέσα στο επόμενο εξάμηνο να διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων...


Ειδήσεις σήμερα:

Αυγενάκης: «Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα»

«Ζήσε Αθλητικά»: Με Πετρούνια, Γκέκα και πόλο συνεχίζονται οι δημοπρασίες

Κορωνοϊός: Ομοφωνία των ομάδων στην ψηφοφορία για επανέναρξη της Serie A
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης