Super League 1: Χαμόγελα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Γκρίνια στον Παναθηναϊκό - Όλα τα γκολ

Super League 1: Χαμόγελα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Γκρίνια στον Παναθηναϊκό - Όλα τα γκολ

Για πρώτη φορά στην ιστορία το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει δύο ομάδες αήττητες - Χωρίς νίκη ο Παναιτωλικός

arabi-ssfp
Με χαμόγελα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ενώ αντίθετα επέστρεψε η γκρίνια στον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με τις νίκες τους το Σάββατο επί Παναιτωλικού και Ξάνθης αντίστοιχα παρέμειναν ως δίδυμο στην κορυφή της βαθμολογία καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία των πρωταθλημάτων Α' Εθνικής/Super League το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει δύο ομάδες αήττητες. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έφεραν ισοπαλία στο ντέρμπι και δεν έχασαν από τις υπόλοιπες 12 ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ έγινε η δεύτερη ομάδα που το καταφέρνει σε διαδοχικές χρονιές, αφού και πέρσι δεν έχασε στον πρώτο γύρο. Το έχει κάνει μόνο ο Ολυμπιακός στην διετία 2012-14.

Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός έγινε η έκτη ομάδα στην ιστορία, που δεν καταφέρνει να κάνει νίκη στον πρώτο γύρο. Και στις πέντε προηγούμενες περιπτώσεις οι ομάδες που δεν νίκησαν στον πρώτο γύρο τελικά υποβιβάστηκαν

Στην ΑΕΚ χαμογελούν ξανά και γιατί κέρδισαν με 5-0 τον Πανιώνιο αλλά και γιατί συμφώνησαν με τον Μάσιμο Καρέρα για να είναι ο επόμενος προπονητής της ομάδας.

Στον Παναθηναϊκό, αντίθετα, η ισοπαλία (1-1) με τον Βόλο έφερε ξανά γκρίνια με το τριφύλλι να βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Το πανόραμα

Κλείσιμο
sl-panl


Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3
Έκανε… βόλτα στο Αγρίνιο πριν τον ευρωπαϊκό «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 του Παναιτωλικού και επιστρέφοντας στις νίκες στο φινάλε του α’ γύρου της Super League 1, παρέμειναν στην κορυφή (παρέα με τον ΠΑΟΚ).

Από το πρώτο μέρος «κλείδωσε» το «τρίποντο» η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που είχε τη δυνατότητα να δώσει ανάσες σε αρκετούς παίκτες του. Αφού ο Ποντένσε άνοιξε το σκορ στο 6’ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, έπειτα από μπαλιά του Ελ Αραμπί, που είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ, αφού έφτιαξε το πρώτο και πέτυχε τα άλλα δύο. Με κεφαλιά στο 41’ και ωραία κίνηση στο 45+1’.

Έτσι, οι Πειραιώτες πάνε με καλή ψυχολογία και αρκετές δυνάμεις (λόγω των αλλαγών) στο κρίσιμο ματς της Τετάρτης με τον Ερυθρό Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», που έχει έπαθλο το εισιτήριο για το Europa League.

PANETOLIKOS - OLYMPIAKOS ( 0 - 3 ) | SUPERLEAGUE 2019/20 | 7/12/2019


ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0
Είχε ατυχία με τέσσερα δοκάρια, δύο τέρματα που σωστά δεν μέτρησαν ως οφσάιντ, πάνω από 25 τελικές, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της Ξάνθης, επικρατώντας με 2-0.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός μπήκε στο ματς στο 64' και αφού σκόραρε στο 80', ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη, προσέφερε στο 88' και την ασίστ για το 2-0 με την κεφαλιά του Κρέσπο, υπογράφοντας το τρίποντο για τον «Δικέφαλο».

Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν, λοιπόν, αήττητοι την πορεία τους και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα στιγμιότυπα του ΠΑΟΚ-Ξάνθη - PAOK TV


ΑΕΚ-Πανιώνιος 5-0
Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην ΑΕΚ!

Μετά από έναν μήνα... κατήφιας (σσ. είχε να κερδίσει από τις 3 Νοεμβρίου), οι «κιτρινόμαυροι» διέλυσαν με 5-0 τον Πανιώνιο και έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο στον νέο τους προπονητή, Μάσιμο Καρέρα, που παρακολούθησε το ματς από τις κερκίδες.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νέλσον Ολιβέιρα που πέτυχε χατ-τρικ, με τον Ντανιέλε Βέρντε να σκοράρει με απίθανη εκτέλεση φάουλ για το 4-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο φινάλε με τυχερό τρόπο ο Μάνταλος!

Στους 21 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΚ, με τον Πανιώνιο να παραμένει προτελευταίος με 6.

ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 5-0 | ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Βόλος-Παναθηναϊκός 1-1

Βόλος και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, στο Πανθεσσαλικό στάδιο, για την 13η αγωνιστική της Super League 1, με τον Χατζηγιοβάνη να ανοίγει το σκορ με πέναλτι στο 8’ και τον Μουνίθ να ισοφαρίζει με τον ίδιο τρόπο, στο 34ο λεπτό, διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι» ήταν σε γενικές γραμμές ανώτεροι, έφτιαξαν κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» ότι έμελλε να είναι το δεύτερο σερί «τρίποντό» τους για πρώτη φορά φέτος, αλλά αστοχία και αφέλεια τους κόστισαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά τους να μπουν στα πλέι οφ και την πρώτη εξάδα!

Η ομάδα της Μαγνησίας από την πλευρά της πήρε έναν σημαντικό πόντο στην «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού με τον Δημόπουλο να φέρει μεγάλο μερίδιο, γλιτώνοντάς την με σωτήριες επεμβάσεις δύο φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Βόλος -  Παναθηναϊκός 1- 1  Ηighlights  SuperLeague   13η αγ  {8. 12. 2019}


Ατρόμητος-Άρης 2-2
Ματσάρα και θρίλερ με happy end για τον Άρη!

Ο Ατρόμητος είχε αγκαλιά τη νίκη στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του, έχοντας σκοράρει με πέναλτι του Μανούσου στο 84’, αλλά με ωραίο γκολ του Φετφατζίδη στο 90+4’, οι «κιτρινόμαυροι» απέδρασαν με ισοπαλία από το Περιστέρι (2-2).

Ο Βέλλιος σκόραρε με γκολάρα (και πάλι με ψαλιδάκι) στο 24’, αλλά ο Μπρούνο Γκάμα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Μόλις τέσσερις βαθμούς στα πέντε τελευταία ματς έχουν οι «κυανόλευκοι», που πλέον βρίσκονται στη 10η θέση (15β.), ενώ οι Θεσσαλονικείς (7η θέση 18 β.), που έχασαν Κόρχουτ (στο ζέσταμα) και Ντιγκινί (αλλαγή στο ημίχρονο) έμειναν χωρίς νίκη για τρίτο σερί ματς, αλλά πήραν ψυχολογική ένεση για τη συνέχεια.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΡΗΣ | HIGHLIGHTS | 08/12/2019 | ΕΡΤ


Λαμία-ΌΦΗ 2-1
Ήταν να μην κάνει την αρχή –έπειτα από την τραγική συγκομιδή στα οκτώ πρώτα ματς- η Λαμία!

Διατηρώντας το αήττητο στην έδρα της -αλλά και συνολικά με τον Άκη Μάντζιο στο τιμόνι- η ομάδα της Φθιώτιδας επιβλήθηκε 2-1 του ΟΦΗ με σπουδαία ανατροπή, που σήμανε την τέταρτη νίκη της στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Οι Κρητικοί, από την άλλη, προσγειώθηκαν απότομα μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ και τραβούν την αντίθετη πορεία από την σημερινή τους αντίπαλο. Εξαργυρώνοντας την καλή αρχή στο πρωτάθλημα, διατηρούνται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, ενώ οι Φθιωτοί ανέβηκαν στην όγδοη θέση, με 17 βαθμούς.

Στο 11’ προηγήθηκε ο ΟΦΗ με πέναλτι που κέρδισε ο Μάνος και υποδείχθηκε με τη βοήθεια του VAR. Σκόρερ χρίστηκε ο Ναμπί, που αποχώρησε αμέσως μετά λόγω τραυματισμού. Με αντίστοιχο τρόπο (πέναλτι που υποδείχτηκε μέσω του VAR) η Λαμία ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Τουράμ, ενώ ο Δημούτσος στο 59’ με κεραυνό πίσω από το πέναλτι πέτυχε το γκολ της νίκης.

ΛΑΜΙΑ – ΟΦΗ | HIGHLIGHTS | 08/12/2019 | ΕΡΤ


Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 1-1
Ενα... άγαλμα στον Ασούμπρε!

Ο Αστέρας ήταν ανώτερος αλλά αναποτελεσματικός, δεν κατάφερε να «κλειδώσει» νωρίς το ματς σπαταλώντας τις ευκαιρίες του και ο Ασούμπρε που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο τον... τιμώρησε και χάρισε στην ΑΕΛ τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Ο Μπαράλες με κλασική σεντερφορίσια κίνηση και κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους Αρκάδες, με τον Ασούμπρε να ισοφαρίζει με πλασέ στο 60ο λεπτό, σε ένα γκολ που φέρει ευθύνη και ο Παπαδόπουλος γιατί είχε κακή τοποθέτηση στην εστία.

Στους 12 βαθμούς ο Αστέρας Τρίπολης, παραμένει τρίτος από το τέλος, με την ΑΕΛ να φτάνει τους 19 και να πιάνει στην τέταρτη θέση τον ΟΦΗ και την Ξάνθη.


ASTERAS TRIPOLIS - LARISA ( 1 - 1 ) | SUPERLEAGUE 2019/20 | 8/12/209
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης