Τελικός China Open, Τιμ-Τσιτσιπάς 2-1: Λύγισε στο τρίτο σετ

Τελικός China Open, Τιμ-Τσιτσιπάς 2-1: Λύγισε στο τρίτο σετ

Αν και προηγήθηκε με 1-0 σετ και έκανε μπρέικ στο 2-1 του 2ου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε τελικά από τον εξαιρετικό Ντομινίκ Τιμ  στον τελικό του China Open

000_1L60I7
Μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ειδικά στα δύο πρώτα σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και είχε τις ευκαιρίες του δεν τις εκμεταλλεύτηκε και ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Ντομινίκ Τιμ.

Τόσο ο Έλληνας όσο και ο Αυστριακός ήταν απίστευτοι, απλά ο Τιμ μετά την ισοφάριση του σε 1-1 εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό του Τσιτσιπά και πήρε τη νίκη.

Ο Τιμ ξεκίνησε με μπρέικ στο 1ο γκέιμ του αγώνα, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε στο αμέσως επόμενο με τους δύο τενίστες να προσφέρουν τρομερό θέαμα και τον Τσιτσιπά να κάνει νέο μπρέικ προηγούμενος με 5-3. Ο Στέφανος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και κρατώντας το σερβίς του προηγήθηκε με 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλητές συνέχισαν να χαρίζουν μοναδικές στιγμές με τον Τσιτσιπά να κάνει το μπρέικ και να προηγείται με 2-1 γκέιμ στο 2ο σετ.

Εκεί όμως ο Τιμ έδειξε χαρακτήρα, ισοφάρισε αμέσως με τον Τσιτσιπά να βγάζει εκνευρισμό στον τελευταίο πόντο και παρόλο που ισοφάρισε σε 4-4, έχασε μεγάλη ευκαιρία το 9ο γκέιμ. Εκεί όπου έκανε το 30-0, 30-40, αλλά δεν έφτασε στο μπρέικ με τον Τιμ να κάνει αυτός το μπρέικ στο επόμενο γκέιμ κερδίζοντας τον τελευταίο πόντο με τη βοήθεια του φιλέ.

Το μομέντουμ είχε αλλάξει, ο Αυστριακός έπαιζε πλέον με άλλον αέρα και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο 5-0 (!) με τον Τσιτσιπά απλά να παίρνει ένα γκέιμ για την τιμή των όπλων.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης