Ώρα μηδέν για την Εθνική Ελλάδας μετά την ήττα από την Αρμενία: Στα «χαρακώματα» παίκτες-Αναστασιάδης

Ώρα μηδέν για την Εθνική Ελλάδας μετά την ήττα από την Αρμενία: Στα «χαρακώματα» παίκτες-Αναστασιάδης

Παπασταθόπουλος, Μανωλάς ζήτησαν την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού τεχνικού από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο - Ποια η θέση του Άγγελου Μπασινά σε όσα διαδραματίστηκαν μετά την ήττα από την Αρμενία

ellas_ar
Η οδυνηρή ήττα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου απο την Αρμενία στο ΟΑΚΑ, με σκορ 3-2, έβγαλε στην επιφάνεια τις οριακές σχέσεις που επικρατούσαν μεταξύ των ποδοσφαιριστών και του προπονητή Άγγελου Αναστασιάδη. Φαίνεται πως πολλοί διεθνείς παίκτες, ανάμεσά τους και ο αρχηγός Σωκράτης Παπασταθόπουλος, δεν συμφωνούν με την επιλογή της ΕΠΟ στο πρόσωπο του Έλληνα τεχνικού. Μετά τη μεγάλη ήττα από την Αρμενία, ο αρχηγός Σωκράτης Παπασταθόπουλος άφησε σαφείς αιχμές κατά του προπονητή του και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την Εθνική Ελλάδας. Λίγη ώρα αργότεα, κυκλοφόρησε ότι υπήρξε επικοινωνία Παπασταθόπουλου, Μανωλά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, με τους δύι παίκτες να ζητούν επί της ουσίας την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ελλάδα 2-3 Հայաստան | Greece vs Armenia (HIGHLIGHTS) EURO 2020


Το αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως και εντός της ημέρας, αναμένονται αποφάσεις από την ΕΠΟ για το τι μέλλει γενέσθαι με τον πάγκο της Εθνικής, καθώς μαζί με τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά, την ίδια άποψη έχουν και άλλοι παίκτες.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος στις δηλώσεις του. Ο αρχηγός μιλώντας στον ΟΤΕ TV τόνισε ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές τότε η «γαλανόλευκη» δεν αξίζει να περάσει στο EURO. «Δεν αξίζουμε αυτή την πρόκριση. Σαν ομάδα., Οπως παρουσιάστηκε η εικόνα μας είναι τραγική και σε ότι αφορά την ευθύνη των παικτών, την αναλαμβάνω εγώ. Κάναμε λάθη που δεν έχουν εξήγηση. Θα μπορούσαμε να φάμε ακόμη 2 γκολ. Η Αρμενία ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς. Η ποδοσφαιρική ευθύνη είναι δική μου. Αν θέλει κάποιος, ας κρίνει εμένα», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το ματς με τη Φιλανδία δεν είναι τελικός. Εχουμε χρόνο να κριθούμε όλοι. Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. Αν θέλουμε ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο, θα πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις. Δεν είναι εικόνα αυτή που έχουμε Αν ο Παπασταθόπουλος είναι το πρόβλημα, ας μείνει εκτός Εθνικής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια στάθηκε στην εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα ματς με Ιταλία και Αρμενία, όπου π.χ. για το αποψινό διαφώνησε κάθετα με τον Αγγελο Αναστασιάδη και μάλιστα άφησε αιχμές. «Η εικόνα μας και στα δύο ματς, δεν αξίζει κάποιος να έρθει να μας δει. Δεν... Δεν... Φταίμε όλοι. Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. Για το καλό όλων. Εάν κρίνουν αυτοί που έχουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι ο Παπασταθόπουλος δεν πρέπει να είναι στην Εθνική, θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα πάω σπίτι μου».

Παράλληλα έδειξε απαισιόδοξος για τη συνέχεια. «Δεν πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα μας. Δεν αξίζουμε να περάσουμε. Ισως θα πρέπει να αλλάξει και το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αν κρίνουν ότι και ο Σωκράτης δεν πρέπει να είναι στην Εθνική και είναι το πρόβλημα, θα πρέπει να απομακρυνθεί. Η ευθύνη είναι αυτών που έχουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν κρίνουνπ ως οι μεγαλύτεροι παίκτες πρέπει να πάμε σπίτια μας, θα πάμε σπίτια μας. Θα δεχθώ κριτική και ορισμένοι θα αφήσουν αιχμές. Δεν έχω ποτέ κοροϊδέψει κανέναν. Θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».

Στην κάμερα του OPEN, είπε:

Για την εικόνα της Εθνικής: «Είναι μια κατάσταση, που έχει ξεκινήσει να υπάρχει εδώ και καιρό. Αναλαμβάνω σήμερα την ευθύνη για όλα τα παιδιά, εγώ είμαι υπεύθυνος. Τώρα τι να σας πω, να κοιτάξουμε μπροστά; Δεν υπάρχει αυτό. Απλά θα σας πω, ότι αναλαμβάνω την ευθύνη».

Για τις επιλογές στην ενδεκάδα: «Δε θα σας μιλήσω για τον προπονητή, αυτά είναι θέματα, για τα οποία δε θέλω να μιλήσω αυτή τη στιγμή και δεν αρμόζει στη θέση μου. Εγώ μπαίνω στην πλευρά των παικτών. Έγιναν τραγικά λάθη, που είναι δύσκολο να εξηγηθούν και από εμάς. Αν δούμε τα γκολ, είναι γκολ για παιδική χαρά. Όλο αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη που πρέπει να αναλάβουμε οι μεγαλύτεροι με πρώτο εμένα. Την αναλαμβάνω και είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Για την πίεση: «Ίσως μεγάλη πίεση, ίσως να μην υπάρχει ανάλογη με αυτή που πρέπει. Είναι μια κατάσταση που δεν εξηγείται, πράγματα που είναι δύσκολο να εξηγήσεις. Έχω κουραστεί να έρχομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια στην κάμερα, αλλά για ό,τι έγινε σήμερα στο κομμάτι των παικτών αναλαμβάνω όλη την ευθύνη και οποιοσδήποτε θέλει να πει κάτι, ας το πει σε μένα. Σε αυτή την ομάδα υπάρχουν μικρά παιδιά χωρίς εμπειρία, μπορεί να μην έχουμε και το επίπεδο που αρμόζει στην Εθνική. Ίσως κι εγώ μπορεί να μην μπορώ να δώσω αυτά που πρέπει».

Για τη συνέχεια: «Δεν είναι ώρα να πω κάτι παραπάνω, θα το ήθελα κι εγώ πολύ, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι η στιγμή. Για τα προκριματικά δεν νομίζω, ότι έχουμε τύχη, σαν εικόνα δεν αξίζουμε να πάμε πουθενά. Στα προηγούμενα προκριματικά έγινε καλή προσπάθεια, χάσαμε στο μπαράζ από μια ομάδα καλύτερη από μας, αλλά τουλάχιστον παλέψαμε. Τώρα. σε αυτά τα προκριματικά και σε αυτά τα 2 παιχνίδια χάσαμε με τα χέρια κάτω. Όταν παίζουμε με ομάδα σαν την Αρμενία και πρέπει να φας 2-3 γκολ ακόμη, δεν αξίζουμε να βρεθούμε πουθενά».

Για το αν θέλει να πει κάτι στον Τύπο: «Όχι δεν έχω να πω κάτι στον Τύπο. Για ό,τι θέλετε αναλαμβάνω την ευθύνη, πιστεύω ότι θα υπάρξουν και πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις, δε γνωρίζω πράγματα αλλά για τα ποδοσφαιρικά θέματα ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος».

Ελλάδα - Αρμενία 2-3 Προκριματικά Euro 2020 Δηλώσεις Παπασταθόπουλου. (11/06/2019)


Αναστασιάδης: Ο Σωκράτης έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Άγγελος Αναστασιάδης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν τα είπε αυτά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, δεν έχει θέση στην Εθνική. Εγώ πιστεύω ότι θα προκριθούμε».

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε στα τελικά. Εγώ το είπα βλέποντας εμάς και τις άλλες ομάδες. Εγώ πιστεύω πως μπορούμε. Εάν ο κ. Παπασταθόπουλος δεν το πιστεύει δεν μπορεί να είναι εδώ. Όποιος έχει αυτήν την άποψη δεν μπορεί να είναι εδώ. Τι θα πει τα παρατάμε; Εγώ δεν έμαθα να τα παρατάω. Εμένα όμως δεν μου είπε κάτι ο Παπασταθόπουλος. Γιατί δεν το είπε στα αποδυτήρια; Το ανακοίνωσε που; Στις εφημερίδες; Να μας το έλεγε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει. Αυτομάτως βγάζει τον εαυτό του απ' έξω από την Εθνική. Να γλιτώσουμε τα άλλα παιδιά. Ρωτήστε λοιπόν τον Φορτούνη, τον Σιόβα και τον Σάμαρη για το εάν κάποιος από αυτούς δεν το πιστεύει. Αυτή είναι η απάντηση που σας δίνω εγώ».

Το ότι ήταν ευχαριστημένος από τους παίκτες του, το εάν έχει μέλλον αυτή η Εθνική, τους εγωισμούς και εάν σκέφτεται να παραιτηθεί:

«Ποιος να συνεχίσει εγώ; Γιατί να παραιτηθώ; Υπάρχει κάποιος λόγος; Ακούστε το κατάλαβα το τι λέτε. Οι εγωισμοί; Ποιοι εγωισμοί; Δεν έχει καμία σχέση αυτή η ερώτηση με το αγωνιστικό κομμάτι. Εγώ θα μιλήσω για το παιχνίδι. Για αυτό είμαστε εδώ.

Θα μιλήσω για το παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα. Είμαι πικραμένος από το αποτέλεσμα. Τώρα εάν δεν την είδατε καλή είναι μία προσωπική μας άποψη. Εμείς σήμερα αδικήσαμε πολύ τους εαυτούς μας. Βρεθήκαμε πάλι να χάνουμε δίχως να υπάρχει λόγος. Χάσαμε ευκαιρίες και παίξαμε ποδόσφαιρο. Κάναμε τρία λάθη και δώσαμε γκολ. Γιατί γίνονται τα λάθη; Φταίει ο προπονητής που δίνει ο παίκτης λάθος πάσα; Φταίει ο προπονητής. Η ομάδα έκανε πολύ καλή παρουσία για μένα με τις συνθήκες που υπάρχουν αυτήν την στιγμή.

Τα αμυντικά προβλήματα: Δεν είμαστε καλοί άνθρωποι. Εμάς δεν μας ανάγκασε κανένας να κάνουμε τα λάθη. Τι να πω για τις λάθος πάσες; Τι να πω; Να πω για τον Σιώπη; Που μπήκε και τραυματίστηκε το παιδί και δεχθήκαμε γκολ; Είμαστε σε κακό φεγγάρι. Δεν θα μας θέλει από πάνω. Οι άλλοι είναι καλύτεροι και δεν θα μας τα δίνουν. Εάν δείτε στο 3ο γκολ η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και ενώ είμαστε έξι γυρίζει στον έναν παίκτη. Δεν τα παράτησαν οι παίκτες. Θυσιάζουν τις διακοπές τους. Κάνουμε μία λάθος εκτίμηση. Δεν είμαι στους ανθρώπους που λένε συγκεκριμένα. Είπα για τον Σιώπη διότι τραυματίζεται στον χώρο του κέντρου και μένουμε με δέκα και δεχόμαστε γκολ. Εμείς πληρώνουμε τα δικά μας σφάλματα ενώ οι αντίπαλοι δεν τα πληρώνουν.

Τα χαμένα ημίχρονα και ότι αδικεί η Εθνική τον εαυτό της και μπαίνει στο β' μέρος: Εάν το βλέπουμε; Το έχουμε συζητήσει και δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Είναι αδιανόητο. Απάντηση δεν υπάρχει. Σήμερα μετά το γκολ που δεχθήκαμε έκανε φάσεις. Το πάλεψε. Έκανε φάσεις. Εάν δείτε και την φάση του Κουλούρη. Ένα ματς εάν ξεκινήσει και τελειώσει στραβά το ήθελε ο πάνω. Δεν μας θέλει. Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παιδιών. Δεν το βλέπετε εσείς πως προσπαθούσανε με δέκα παίκτες έως το 95'; Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι άλλο.

Την προσπάθεια της Εθνικής: Έχουμε γύρω στις 15 πλαγιοκοπήσεις στο α' μέρος. Μην αδικείτε τόσο τα παιδιά. Κάντε κριτική σε μένα αλλά μην αδικείτε τα παιδιά. Εγώ εστιάζω στην προσπάθεια που γίνεται. Εάν την έκανε αυτήν την δήλωση ο αρχηγός της Εθνικής με στεναχωρεί. Εμείς και χωρίς αυτόν θα συνεχίσουμε και θα τα καταφέρουμε. Εάν είμαστε εδώ μέχρι το τέλος εγώ και τα παιδιά αυτά θα το κάνουμε πραγματικότητα. Βλέπω τους αντιπάλους και τα παιδιά τα δικά μου. Αυτή είναι η απάντηση η δική μου και στον κ. Παπασταθόπουλος και σε όλους. Εγώ είμαι στην διάθεσή τους. Εμένα το συμβόλαιό μου είναι μέχρι τον Νοέμβριο και να πάω εκεί την Εθνική. Εάν δεν κάνω θα φύγω. Εάν το κάνω όμως; Ελάτε να τα ρωτήσετε τα παιδιά. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα.

Την εικόνα της Εθνικής και τα προβλήματα: Ο Σάμαρης είχε πρόβλημα. Ο Ζέκα έπαιζε με ενέσεις. Τι να κάνω εγώ όταν ο Σιώπης που είχε χάσει την μπάλα χτύπησε και δεχθήκαμε γκολ; Έχω μεγάλο πρόβλημα με τους γκολκίπερ διότι έχω τρεις πολύ καλούς τερματοφύλακες. Τώρα γιατί δεν έβαλα τον Μπάρκα δεν χρειάζεται να το εξηγήσω. Ο Βασίλης που δεν παίζει όμως αγκαλιάζει τον αντίπαλο και του εύχεται καλή επιτυχία. Αυτή είναι η εικόνα.

Αγγελος Αναστασιάδης κατά Σωκράτη Παπασταθόπουλου! (a-sports.gr)


Μπασινάς: Εάν τα είπε αυτά ο Σωκράτης, είναι εκτός

Σε γραμμή Αναστασιάδη και η αντίδραση του τεχνικού διευθυντή της Εθνικής ομάδας, Άγγελου Μπασινά, ο οποίος δήλωσε ότι αν τα είπε αυτά ο Σωκράτης, τότε όντως θέτει εαυτόν εκτός ομάδας. Η τοποθέτηση του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή ήταν και η μοναδική επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της ΕΠΟ.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Όταν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, δεν μπορεί να κάνει κάτι οποιοσδήποτε προπονητής. Είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης, είναι λάθος η προσέγγιση του παιχνιδιού μέχρι να φάμε το γκολ αρχίζουμε και παίζουμε. Σας μιλάω ειλικρινά υπάρχει μέλλον, γιατί υπάρχουν παιδιά τα οποία θέλουν να δώσουν τα πάντα για την Εθνική. Παιδιά, όποιος θέλει. Όποιος δεν θέλει, δεν μπορεί να είναι στην Εθνική».

Υπάρχουν παιδιά που δεν θέλουν να δώσουν τα πάντα;

«Αυτό θα φανεί. Άλλο είναι αυτό. Όποιος θέλει. Η εθνική δεν είναι πουθενά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αν κάτσουμε να ακούμε τις κάθε δηλώσεις των ποδοσφαιριστών για το τι πρέπει να αλλάξει και το τι πρέπει να γίνει... Τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. Ποια είναι η αλλαγή; Να αλλάξουμε προπονητή; Ωραία, ας αλλάξουμε προπονητή. Νομίζετε ότι μπορεί να αλλάξει κάτι;».

- Είναι δηλαδή οι παίκτες το πρόβλημα;

«Όχι, το πρόβλημα είναι η προσέγγιση στα παιχνίδια. Να πάμε ομαδικά και να έχουμε αυτοσυγκέντρωση. Δεν είναι θέμα παικτών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης