Η ΕΠΟ προτείνει την κατάργηση ποινής αφαίρεσης βαθμών και μονό τελικό Κυπέλλου

Η ΕΠΟ προτείνει την κατάργηση ποινής αφαίρεσης βαθμών και μονό τελικό Κυπέλλου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που έβγαλε σημαντικές ειδήσεις τόσο για τον θεσμό του Κυπέλλου ποδοσφαίρου, όσο και για τις επιπτώσεις που θα έχουν στις ΠΑΕ τα επεισόδια που προκαλούν οι οπαδοί τους

4800563
Γρήγορη και ουσιαστική αποδείχθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ (αποτελείται από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους της Super League και της Football League) η οποία πήρε και σημαντικές αποφάσεις (που θα πρέπει όμως να εγκριθούν από τις FIFA/UEFA).

Η πρώτη έχει να κάνει με τον Πειθαρχικό Κώδικα καθώς οι ομάδες της Super League ζήτησαν και πέτυχαν να αλλάξει το περίφημο άρθρο 15 το οποίο προέβλεπαι ότι σε περιπτώσεις εκτεταμένων επεισοδίων οι ομάδες τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο, ποινή αποκλεισμού της έδρας και αφαίρεση βαθμών.

Η είσηγηση της Επιτροπής είναι να καταργηθεί η ποινή αφαίρεσης βαθμών, αλλά να αυξηθούν τα πρόστιμα (ειδικά σε περίπτωση υποτροπής). Ωστόσο το κείμενο αφού ετοιμαστεί θα αποσταλεί στις διεθνείς Ομοσπονδίες (οι οποίες δεν έχουν κρύψει στο παρελθόν τη δυσαρέσκεια τους για τις ποινές και τον τρόπο που αυτές επιβάλλονται) για να επικυρωθεί και τυπικά η αλλαγή.

Η δεύτερη σημαντική απόφαση αφορούσε το θεσμό του Κυπέλλου (ειδικά μετά τα τραγελαφικά που ζήσαμε φέτος στον τελικό του ΟΑΚΑ με τις χίλιες προσκλήσεις), όπου η ΕΠΟ δεν ακολούθησε τις επιταγές των διεθνών Ομοσπονδίων για διπλό τελικό, αλλά αποφάσισε να εισηγηθεί και πάλι μονό τελικό.

Ωστόσο οι αλλαγές στο Κύπελλο είναι σημαντικές καθώς καταργείται η φάση των ομίλων και οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ έως και τη φάση των «16».

Σ' αυτή τη φάση (από τον Ιανουάριο και μετά δηλαδή) θα μπουν στη διοργάνωση και οι πρώτοι 5 της φετινής Super League (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης), ενώ οι υπόλοιπες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα ξεκινούν από τον Οκτώβριο.

Κλείσιμο
Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής θα γίνουν γνωστές αύριο, ωστόσο ο τελικός θα διεξάγεται σε ουδέτερη έδρα, ενώ η ΕΠΟ θα διατηρήσει το δικαίωμα να
τον διοργανώσει στο εξωτερικό (όχι για το φόβο των επεισοδίων, αλλά για εμπορικούς λόγους).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης