Europa League: Πρόκριση με διπλό για την Άρσεναλ και με ανατροπή για την Άιντραχτ

Europa League: Πρόκριση με διπλό για την Άρσεναλ και με ανατροπή για την Άιντραχτ

Στα ημιτελικά του Europa League προκρίθηκαν Άρσεναλ (νίκη με 1-0 και στην Νάπολι), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-0 την Μπενφίκα που φωνάζει για την διαιτησία - Στους «4» και η Βιγιαρεάλ που νίκησε με 2-0 την Βιγιαρεάλ, ενώ έβρεξε γκολ στο Λονδίνο έβρεξε γκολ με την Τσέσλι να επικρατεί 4-3 της Σλάβια Πράγας  - Άρσεναλ-Βαλένθια και Άιντραχτ-Τσέλσι τα ζευγάρια των ημιτελικών - Δείτε σε βίντεο όλα τα γκολ

arsenal-san_paolo
Στο δρόμο για το Μπακού (29/5 ο τελικός) απέμειναν να συνεχίσουν Άρσεναλ, Βαλένθια (το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών) και Τσέλσι, Άιντραχτ Φρανκφούρτης (το άλλο ζευγάρι) που εύκολα ή δύσκολα μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση από τους σημερινούς προημιτελικούς.


Νάπολι-Άρσεναλ 0-1 (0-2)
Στους ημιτελικούς του Europa League είναι οι Λονδρέζοι, οι οποίοι νίκησαν και στο San Paolo (0-1) τους Παρτενοπέι χάρη στην τρομερή εκτέλεση φάουλ του Λακαζέτ.



Το 2-0 του Emirates έδινε σαφές προβάδισμα στην Αρσεναλ, η οποία ήθελε απλά ένα γκολ στην Ιταλία για να είναι σίγουρη, όσο αναξιόπιστη κι αν είναι εκτός έδρας. Αυτό το γκολ, τελικά, οι Αγγλοι το βρήκαν στο 36' με την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Λακαζέτ, ο οποίος έγραψε το 0-1. Σκορ που έμεινε ως το τέλος, αν και η Νάπολι τις είχε τις ευκαιρίες της. Τόσο όσο ακόμη ήταν στο 0-0 το ματς, αλλά οι Καγιεχόν και Μίλικ δεν βρήκαν στόχο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πολωνό φορ.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, όμως, δεν κατάφερε ποτέ να ισοφαρίσει, έστω για το γόητρο, με αποτέλεσμα αυτή του Ουνάι Εμερι να πάρει πειστικά την πρόκριση για τους ημιτελικούς, όπου θα βρει απέναντι της την Βαλένθια. Με την ελπίδα να είναι διαθέσιμος για αυτά τα δύο ματς ο Ράμσεϊ, ο οποίος αποχώρησε από το 34ο λεπτό λόγω μυικού προβλήματος. Δεν στοίχισε τώρα στην Αρσεναλ αυτό, αλλά θα στοιχίσει αν το πρόβλημα είναι τέτοιο που να τον αφήνει εκτός δράσης για σειρά αγώνων.

Κλείσιμο
Απόψε, όμως, ο Εμερι μπορεί να το αφήσει στην άκρη αυτό και να σκεφτεί πώς θα φτάσει στην κατάκτηση του 4ου Europa League της καριέρας του, μετά τα τρία με τη Σεβίλλη!

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μέρετ, Μαξίμοβιτς (46' Μέρτενς), Κίρικες, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ (72' Μάριο Ρουί), Καγιεχόν, Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (60' Γιουνές), Μίλικ.
Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα, Τσάκα (61' Ελνένι), Κολάσινατς, Ράμσεϊ (34' Μχιταριάν), Λακαζέτ (68' Ιβόμπι), Ομπαμεγιάνγκ

Άιντραχτ-Μπενφίκα 2-0 (2-4)
Η Αϊντραχτ βρήκε το 2-0 απένατι στην Μπενφίκα, επέστρεψε από το το 4-2 της Λισσαβώνας και είναι εκείνη που θα βρεθεί στα ημιτελικά, όπου θα κοντραριστεί με την Τσέλσι.



To 1980 είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA. Και τώρα βρίσκεται δύο ματς πριν από έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό, τον τρίτο της ιστορίας της. Η Αϊντραχτ είχε σταθεί πεισματάρα και τυχερή στο πρώτο ματς, όπου παίζοντας από νωρίς με παίκτη λιγότερο, είχε καταφέρει να βρει δύο γκολ και να έχει ελπίδα με τς εις βάρος της 4-2. Δύο επομένως χρειαζόταν και στη ρεβάνς με την Μπενφίκα και τα βρήκε, για να προκριθεί εκείνη και να δηλώσει έτοιμη για το μεγάλο ραντεβού με την Τσέλσι.

Οι Λουζιτανοί δικαιούνται να έχουν παράπονα, καθώς υπήρχε οφσάιντ στο 1-0 με τον Κόστιτς (36'), ο οποίος βρήκε δίχτυα για πέμπτη φορά φέτος στη διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα, πίεζαν και έφτασαν στο 2-0 με το συρτό μακρινό του Ρόντε (67'). Εκεί ξύπνησε η Μπενφίκα, η οποία έκλεισε τους Γερμανούς στην περιοχή τους και είχε δοκάρι με τον Σάλβιο. Δεν βρήκε όμως το δικό της γκολ που αναζητούσε και έμεινε εκτός, αφήνοντας την Αϊντραχτ να πανηγυρίζει την έβδομη νίκη της από το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Αϊντραχτ (Αντολφ Χίτερ): Τραπ, Χασέμπε, Αμπρααμ, Φαλέτ (90' Βίλεμς), Ρόντε (86' Τορό), Κόστιτς, Ντα Κόστα, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς, Ρέμπιτς, Γιόβιτς (76' Πασιένσια)
Μπενφίκα (Μπρούνο Λάγκε): Βλαχοδήμος, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Αλμπέιντα (79' Ζόνας), Γκριμάλντο, Σάμαρης (70' Πίτσι), Φέισα, Ράφα Σίλβα (72' Σάλβιο), Γκέντσον, Ζοάο Φέλιξ, Σεφέροβιτς.

Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 2-0 (3-1)
Η Βαλένθια επικράτησε και στο δεύτερο ματς (2-0) και με συνολικό σκορ 5-1 διέλυσε τη... γειτόνισσα Βιγιαρεάλ, για να κοντραριστεί με την Αρσεναλ στα ημιτελικά.


Με το υπέρ της 1-3 από το πρώτο ματς εκτός έδρας, η Βαλένθια ήταν με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά. Και στο «Μεστάγια» όμως έσπευσε πολύ γρήγορα να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της σε αυτή την όχι μόνο «εμφύλια», αλλά σύγκρουση... γειτονιάς για το Europa League. Οι Νυχτερίδες καθάρισαν 2-0 και πάνε στο επόμενο μεγάλο ραντεβού με την Αρσεναλ.

Στο 13' ο Λάτο βρέθηκε στην περιοχή και σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ομάδας του, ενώ στο 55' το φάουλ του Παρέχο βρήκε στο τείχος, άλλαξε πορεία και έγραψε το 2-0. Μέχρι το φινάλε το Κίτρινο Υποβρύχιο δεν βρήκε αντίδραση και συνέβη το ίδιο με το 2003-'04, όταν είχαν κοντραριστεί ξανά στον θεσμό και είχε περάσει και πάλι η Βαλένθια.

Βαλένθια (Μαρθελίνο): Νέτο, Ρονκάλια, Ντιακαμπί, Λάτο, Βας, Παρέχο (62' Κοκλέν), Σολέρ (46' Γκάμπριελ), Τόρες, Γκουέντες (68' Λι), Μίνα, Γκαμεϊρό
Βιγιαρεάλ (Χάβι Καγιέχα): Αντρές, Φούνες Μόρι, Βίκτορ Ρουίθ, Ράτιου, Ζάουμε Κόστα, Μορλάνες, Κάσερες (64' Φορνάλς), Τριγκέρος (74' Χάβι Φουέγο), Ράμπα (46' Τσουκβουέζε), Πεδράθα, Ζεράρδ.

Τσέλσι-Σλάβια Πράγας 4-3 (1-0)
Η Τσέλσι έκανε τα εύκολα... δύσκολα, επικράτησε 4-3 της Σλάβια και στα ημιτελικά του Εuropa League θα αντιμετωπίσει την Αϊντραχτ!



Το 1-0 της Πράγας της έδινε το πάνω χέρι για την πρόκριση και οι Μπλε για 30 λεπτά φρόντισαν να παίξουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στη συνέχεια οι Λονδρέζοι ήταν τραγικοί αμυντικά, οι Τσέχοι μείωσαν σε 4-3, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν ποτέ την υπέρβαση. Ο Ολιβιέ Ζιρού έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας που σημείωσε 10 γκολ σε μια σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ στα ημιτελικά (2/5) οι Μπλε θα παίξουν με την Άιντραχτ. Εντυπωσιακό το ξεκίνημα των γηπεδούχων, αφού στο... 27' κέρδιζαν με 4-1! Ο Πέδρο στο 5ο λεπτό ολοκλήρωσε με ωραίο πλασέ την εξαιρετική συνεργασία του με τους Αθπιλικουέτα και Ζιρού για το 1-0. Στο 9' ήρθε και το 2ο γκολ με... αστείο τρόπο. Ο Πέδρο από κοντά... κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι, αυτή όμως βρήκε στο πρόσωπο του Ντελί και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 17΄ ο Πέδρο έδωσε ασίστ στον Ζιρού για το 3-0. Οι Τσέχοι στην πρώτη τους φάση μείωσαν με τον Σούτσεκ (25'), αλλά στο 27' ο Πέδρο πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ!

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, οι Λονδρέζοι ήταν εκτός ρυθμού και σε δυο λεπτά είδαν τη Σλάβια να μπαίνει στο κόλπο. Σούτσεκ και Σέβτσικ είχαν άψογη συνεργασία τόσο στο 51' όσο και 53' με τον τελευταίο να πετυχαίνει δυο γκολ και να διαμορφώνει το 4-3. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, αλλά η υπέρβαση δεν ήρθε ποτέ. Bέβαια, η Σλάβια έγινε η πρώτη ομάδα που πέτυχε τρία γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ με τον Σάρι στον πάγκο των Μπλε.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον, Καντέ, Κόβασιτς, Μπάρκλεϊ (70' Ζορζίνιο), Πέδρο (86' Χάντσον - Οντόι), Ζιρού, Αζάρ (65' Γουίλιαν)
Σλάβια Πράγας: Κόλαρ, Κουντέλα, Ενγκατζιού, Ντέλι, Μπορίλ, Σέβτσικ (77' Στοχ), Κραλ, Σούτσεκ, Ζμραλ, Τραορέ, Μάσοπουστ (52' Ολαΐνκα)
Πηγή:www.gazzetta.gr


Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Τέλος των αγώνων! Άρσεναλ-Βαλένθια, Τσέλσι-Άιντραχτ τα ζευγάρια των ημιτελικών

85' ΔΟΚΑΡΙ η Μπενφίκα με τον Σάλβιο!

67' ΓΚΟΛ η Άιντραχτ: Ο Ρόντε με σουτ από την περιοχή κάνει το 2-0 και οι Γερμανοί έχουν σκορ πρόκρισης

55' ΓΚΟΛ η Σλάβια: Απίθανο σουτ του Σέβτσικ και η Σλάβια μειώνει σε 4-3!!!

54' ΓΚΟΛ η Βαλένθια: Ο Παρέχο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλά κόντραρε κι άλλαξε πορεία με τις νυχτερίδες να είναι πλέον στους «4»

51' ΓΚΟΛ η Σλάβια: Στο 51' με ωραίο σουτ μειώνει ο Σέβτσικ

46': Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με το ενδιαφέρον να είναι στην Φρανκφούρτη όπου όλα είναι ρευστά.

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αγώνων)
Νάπολι-Άρσεναλ 0-1 (0-2)
Άιντραχτ-Μπενφίκα 1-0 (2-4)
Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 1-0 (3-1)
Τσέλσι-Σλάβια Πράγας 4-1 (1-0)

36' ΓΚΟΛ η Άϊντραχτ: Ο Κόστιτς πήρε το... ριμπάουντ και σκόραρε με το γκολ να μετρά, αν και ο σκόρερ ήταν σε εμφανής θέση οφσάιντ, καθώς στο Europa League δεν υπάρχει... VAR.

36' ΓΚΟΛ η Άρσεναλ: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λακαζέτ και οι κανονιέρηδες είναι αγκαλιά με την πρόκριση

27' ΓΚΟΛ η Τσέλσι: Δεν πρόλαβε να χαρεί το γκολ η Σλάβια κι ο Πέδρο από κοντά διαμορφώνει το 4-1

25' ΓΚΟΛ η Σλάβια: Ο Σούτσεκ από εκτέλεση κόρνερ με κεφαλιά μειώνει σε 3-1

24': Ο Μίλικ σκοράρει, αλλά έχει υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ

17' ΓΚΟΛ η Τσέλσι: Ο Πέδρο στην πλάτη της άμυνας, μπορεί να σκοράρει, αλλά επιλέγει την ασίστ κι ο Ζιρού στην κενή εστία κάνει το 3-0!

13' ΓΚΟΛ η Βαλένθια: Ο Λάτο με πλασέ στην κίνηση απλοποιεί τα πράγματα για την Βαλένθια κόντρα στην Βιγιαρεάλ

9' ΓΚΟΛ η Τσέλσι: Δεύτερη επίθεση, δεύτερο γκολ για την Τσέλσι με απίθανο τρόπο καθώς ο Πέδρο με την εξ επαφής προβολή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι από το κεφάλι του Ντελί έγινε το 2-0 με αυτογκόλ!

5' ΓΚΟΛ η Τσέλσι: Στην πρώτη της οργανωμένη επιθετική προσπάθεια ο Πέδρο έπαιξε το 1-2 με τον Ζιρού και άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους

1': Ξεκίνησαν οι αγώνες

-Εκπληκτική ατμόσφαιρα στην Φρανκφούρτη από τους οπαδούς της Άιντραχτ που όλοι τους ανεμίζουν από μία σημαία, χαρίζοντας εικόνες Champions League...

Αναλυτικά το πρόγραμμα (οι αγώνες ξεκινούν στις 22:00) και οι  συνθέσεις:

Νάπολι-Άρσεναλ,Cosmote Sport 2)



Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπενφίκα (Cosmote Sport 3)


Βαλένθια-Βιγιαρεάλ (Cosmote Sport 7)


Τσέλσι-Σλάβια Πράγας (Cosmote Sport 8)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης