Επιτυχημένος ο 1ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Αγώνας Αστυνομικών

Επιτυχημένος ο 1ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Αγώνας Αστυνομικών

Το εν λόγω πρωτάθλημα διοργανώθηκε για πρώτη φορά, αποδεικνύοντας ότι η Αθλητική Ένωσή είναι αρωγός στην ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού όχι μόνο στα δημοφιλή, αλλά σε όλα τα αθλήματα

police_bikes
Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος διοργάνωσε τον 1ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Αγώνα Αστυνομικών, στις κατηγορίες Ανδρών και Μάστερ/Όπεν, την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019,στα πλαίσιο του «42ου Αγώνα θυσίας» που διοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών.

Το εν λόγω πρωτάθλημα διοργανώθηκε για πρώτη φορά, αποδεικνύοντας ότι η Αθλητική Ένωσή είναι αρωγός στην ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού όχι μόνο στα δημοφιλή, αλλά σε όλα τα αθλήματα. Συνολικά έλαβαν μέρος δώδεκα (12) άνδρες αστυνομικοί αθλητές από όλη την Ελλάδα, εννέα (9) στην κατηγορία Μάστερ και τρεις (3) στην κατηγορία Ανδρών.

Η εκκίνηση της διαδρομής δόθηκε στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, και ο τερματισμός των συμμετεχόντων έγινε στο Ηρώο Μνημείο της Αγίας Λαύρας. Μια διαδρομή εκπληκτικής ομορφιάς και φυσικού κάλους, μεγάλης δυσκολίας για του ποδηλάτες. Ο συμβολισμός της διαδρομής σε συνδυασμό με την ημέρα τέλεσης του αγώνα, γέμισε με συγκίνηση όλους τους συμμετέχοντες καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους. Σημειώνεται ότι στον «42ο Γύρο Θυσίας» συμμετείχαν περίπου τετρακόσιοι (400) αθλητές και τον παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην συμμετοχή του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στον αγώνα, στον οποίο απονεμήθηκε αναμνηστική βράβευση τόσο από τους διοργανωτές του Π.Ο. Πατρών όσο και από τους εκπροσώπους της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, τον γενικό γραμματέα Ρήγα Ουσταμπασίδη και τον ταμία Κωνσταντίνο Ζακεστίδη. Ο Πρέσβης ενημερώθηκε για τις δράσεις της Ένωσης και για τις προσπάθειες των Ελλήνων Αστυνομικών για εκγύμναση στον ελεύθερο χρόνο τους. Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον εν λόγο αγώνα θυσίας και τον ολοκλήρωσε με πολύ βελτιωμένο χρόνο.



Τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:

Κλείσιμο
Νικητές κατηγορίας Ανδρών.
1η θέση ΚΟΥΛΟΛΙΑΣ Γεώργιος
2η θέση ΚΑΡΡΗΣ Ιωάννης.
3η θέση ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεράσιμος.

Κατηγορία Μάστερ/ Όπεν.
1η θέση ΜΑΥΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος.
2η θέση ΜΙΧΟΣ Βασίλειος.
3η θέση ΣΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος.

Ο γενικός γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Ρήγας Ουσταμπασίδης, μετά το τέλος των αγώνων δήλωσε: «Εκ μέρους του Προέδρου μας Γεωργίου Τζατζάκη θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του πρωταθλήματος, ιδιαιτέρως τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών, τον Πρόεδρο Πολίτη Σπυρίδων και το Γενικό Γραμματέα του Ομίλου Διαμαντόπουλο Βασίλειο. Τον προπονητή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας Χαλκιόπουλο Παύλο καθώς και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας για τη βοήθεια του στην τέλεση του Πρωταθλήματος. Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, που στον ελεύθερό τους χρόνο, συμμετείχαν στην διοργάνωση και κατέβαλαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους».

Ο ταμίας Κωνσταντίνος Ζακεστίδης από την μεριά του σημείωσε: «Η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο. Αποκλειστικοί οικονομικοί πόροι για την τέλεση των πρωταθλημάτων είναι οι συμμετοχές των μελών μας, χορηγίες και δωρεές εταιρειών που έχουν εκτιμήσει το έργο μας. Στόχος μας είναι η ενεργοποίηση και η άθληση των αστυνομικών, σε ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να είναι έτοιμοι σωματικά και πνευματικά στο πεδίο της Υπηρεσίας. Σημειώνω δε, ότι όλα μας τα πρωταθλήματα δεν επηρέαζουν την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού οι συμμετέχοντες στους αγώνες κάνουν χρήση προσωπικών αδειών ή ημερησίων αναπαύσεων, κοινώς αθλούνται στον ελεύθερο τους χρόνο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης