Europa League, Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1: Επική πρόκριση - Δείτε τα γκολ

Europa League, Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1: Επική πρόκριση - Δείτε τα γκολ

Πέταξε εκτός Europa League την Μίλαν και πέρασε στους «32» - Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με Σισέ (60'), Γκιγιέρμε (70') και παρά το σοκ από το γκολ του Ζαπάτα (71'), πέτυχαν το «χρυσό γκολ» με πέναλτι του Φορτούνη στο 81'

osfp_milan_final_arthro
Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του, ο Ολυμπιακός «κατάπιε» την Μίλαν των εκατομμυρίων και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση του για τους «32» του Europa League.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τις πιο μεγάλες Ευρωπαϊκές βραδιές του, ο Ολυμπιακός «κατάπιε» την Μίλαν των εκατομμυρίων και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση του για τους «32» του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονταν νίκη με δύο γκολ διαφορά (αρκεί να δέχονταν έως ένα γκολ) και τα κατάφεραν κάνοντας κατάθεση ψυχής σε όλο το παιχνίδι και ειδικά στο Β’ ημίχρονο το οποίο έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς…

Στο πρώτο ημίχρονο τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Μίλαν είχαν τις στιγμές τους με του Ρέινα και Σα να κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους.

Ο Ισπανός χρειάστηκε να περάσουν μόλις 12 δευτερόλεπτα για να… ιδρώσει τη φανέλα του, όταν από την ασίστ του Σισέ (!), ο Γκερέρο ξεχύθηκε μόνος του, όμως κατάφερε να πλασάρει στα πόδια του Ισπανού!

Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός έστειλε το μήνυμα νωρίς και μέχρι το 15’ δεν είχε κινδυνέψει ιδιαίτερα, για να έρθει ένα καυτό πεντάλεπτο των Ιταλών με τρεις τελικές προσπάθειες, όπου ο Σα νίκησε διαδοχικά Ιγουαΐν, Μπακαγιόκο και Κουτρόνε.



Εκεί κάπου ο ρυθμός έπεσε κι οι δύο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους θέλοντας να διασφαλίσουν ότι θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, κάτι που όντως έγινε με τον Φορτούνη πάντως να αναγκάζει τον Ρέινα σε μία ακόμη δύσκολη επέμβαση στο 43’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο β’ 45λεπτο όμως η εικόνα άλλαξε καθώς ο Ολυμπιακός ήταν αναγκασμένος πλέον να ρισκάρει καθώς χρειάζονταν νίκη με δύο γκολ διαφορά.

Στο πρώτο πεντάλεπτο τα διαδοχικά σουτ του Φετφατζίδη δεν βρήκαν στόχο, στο 58’ ο Ομάρ βιάστηκε να πλασάρει από την εξαιρετική πάσα του Καμαρά και στο 60’ ήρθε η πρώτη… έκρηξη.

Η έμπνευση του Φορτούνη να εκτελέσει γρήγορα το κόρνερ με πάσα στον Ποντένσε έπιασε την ιταλική άμυνα στον ύπνο κι από την σέντρα του Πορτογάλου, μετά την πρώτη κεφαλιά του Βούκοβιτς ο Σισέ με νέα κεφαλιά άνοιξε το σκορ!



Το 1-0 λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για την Μίλαν, η οποία στο 61’ και στο 62’ άγγιξε την ισοφάριση με τα σουτ τον Κουτρόνε, Τσαλχάνογλου που πέρασαν δίπλα από το δοκάρι του Σα.

Κι αφού ο Ολυμπιακός ηρέμησε το παιχνίδι, στο 70’ είδε επιτέλους την τύχη να του χαμογελά πετυχαίνοντας ένα απίθανο δεύτερο γκολ σε μια φάση που θύμιζε μπιλιάρδο!

Ο Γκιγιέρμε έγινε έξω από την περιοχή σούταρε με δύναμη και η μπάλα κόντραρε αρχικά στον Αμπάτε, στη συνέχεια στον Μπακαγιόκο, πήρε ύψος και κατέληξε στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Ρέινα!



Ο Ολυμπιακός πλέον είχε σκορ πρόκρισης, αλλά το κράτησε για κάτι περισσότερο από ένα λεπτό… Στο 71’ η Μίλαν κέρδισε κόρνερ, από την εκτέλεση του ο Σισέ έχασε τη φάση κι ο Ζαπάτα με το κεφάλι (αλλά και το χέρι) έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Σα που προσπάθησε να την προλάβει πριν περάσει τη γραμμή, όμως σωστά ο διαιτητής έδειξε σέντρα!



Πλέον οι Ιταλοί είχαν ξαναβρεθεί σε θέση οδηγού, αλλά ο κόσμος έσπρωξε τον Ολυμπιακό στην επίθεση… Στο 75’ ο Γκερέρο απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι όσο καλός και χρήσιμος ποδοσφαιριστής είναι, έχει τσακωθεί με το γκολ χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Αμπάτε να διώχνει με προβολή αυτοθυσίας.

Στο 80’ όμως οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι σε τράβηγμα του Αμπάτε που πήρε… αγκαλιά τον Τοροσίδη στην εκτέλεση κόρνερ…

Ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα διαμορφώνοντας το 3-1, σκορ που πλέον του έδινε την πρόκριση.


Κι αυτή τη φορά μπόρεσε να το διατηρήσει καθώς η Μίλαν μόνο στο 90’+3’ απείλησε με το σουτ του Ιγουαΐν να κοντράρει και να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 83’ ο διαιτητής χαρίστηκε στον Ρέινα ο οποίος ανέτρεψε τον Φορτούνη εκτός περιοχής, ωστόσο αντί για φάουλ και 2η κίτρινη έδειξε… επιθετικό φάουλ.

Τελικά μετά από πέντε λεπτά καθυστερήσεων που έμοιαζαν με… αιώνες, ο Γάλλος ρέφερι Μπενουά σφύριξε τη λήξη και το ερυθρόλευκο πάρτι μόλις είχε αρχίσει…

Οι συνθέσεις
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Καμαρά (79' Τοροσίδης), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85' Μπουχαλάκης), Φετφατζίδης (69' Νάτχο), Φορτούνης και Γκερέρο
ΜΙΛΑΝ: Ρέινα, Καλάμπρια, Καστιγέχο, Ιγουαΐν, Τσαλχάνογλου, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Αμπάτε, Κουτρόνε (78' Λασάλτ), Ροντρίγκες (85' Χαλίλοβιτς) και Κεσί.

Η τελική βαθμλογία στον 6ο όμιλο
1. Μπέτις 12 (7-2)
2. Ολυμπιακός 10 (11-6)
3. Μίλαν 10 (12-9)
4. Ντουντελάνζ 1 (3-16)




IMG 6206 MOV


IMG 6207 MOV


IMG 6208 MOV


IMG 6215 MOV


IMG 6216 MOV


km01
km02
km03
km04
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης