Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1: Ο Ολυμπιακός έχασε τα... άχαστα κι ο ΠΑΟΚ έφυγε με διπλό κορυφής!

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1: Ο Ολυμπιακός έχασε τα... άχαστα κι ο ΠΑΟΚ έφυγε με διπλό κορυφής!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε μονότερμα τον ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δημιούργησε και έχασε σωρεία κλασικών ευκαιριών και τελικά έχασε και το παιχνίδι με ένα απίθανο αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο 49' -Μόνος πρώτος πλέον στη βαθμολογία ο  ΠΑΟΚ 

osfp1
Ενα αυτογκόλ ήταν αρκετό τελικά. Σίγουρα για τον ΠΑΟΚ που χωρίς τελική μέχρι το... 96' στο δεύτερο ημίχρονο έφυγε από το Φάληρο με το διπλό. Δεύτερη σερί νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά στα ντέρμπι, συνεχίζει με το απόλυτο στο πρωτάθλημα και πλέον έπιασε και κορυφή (μαζί με Ατρόμητο).

Ομως για να φύγει με το διπλό έπρεπε ο Πασχαλάκης να κάνει μια σπουδαία εμφάνιση (τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις), ο Χασάν να σημαδεύει δοκάρι και τις διαφημιστικές ταμπέλες και οι παίκτες του Ολυμπιακού απλά να μην μπορούν να κάνουν γκολ μία από τις 15 τελικές που έφτιαξαν στο δεύτερο ημίχρονο (23 συνολικά).

Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο...

Εκπληξη με Χασάν, στα σίγουρα ο Λουτσέσκου
Ολα έδειχναν ότι τόσο ο Μαρτίνς όσο και ο Λουτσέσκου θα πήγαιναν με τις 11αδες που είχαν εμπιστευτεί το προηγούμενο διάστημα. Ομως τελικά ο Πορτογάλος έκανε την έκπληξη κι αντί του Γκερέρο έβαλε στο βασικό σχήμα τον Χασάν ο οποίος είχε χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη.
Οσο για τον Ρουμάνο; Οι 11 που πήραν το ντέρμπι με την ΑΕΚ ξεκίνησαν και στο Καραϊσκάκης κάτι το οποίο αναμενόταν...

Κλείσιμο
Ο Πασχάλης κράτησε το μηδέν, ο ΠΑΟΚ το ισορρόπησε
Μπορεί το ημίχρονο να τελείωσε χωρίς σκορ, όμως ο Ολυμπιακός έδωσε ρυθμό στο ματς από το πρώτο λεπτό. Και στον ρυθμό μπήκε (μετά το 20') και ο ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να παρουσιάζουν ποδόσφαιρο, αλλά να μη μπορούν να σκοράρουν.

Σε αυτό ευθύνεται αρχικά ο Πασχαλάκης. Εκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις. Στο 2' στην κεφαλιά του Καμαρά και στο 32' στο μονοκόμματο σουτ του Χασάν. Μετά ήταν η αστοχία των παικτών του Ολυμπιακού. Ο Ποντένσε δεν τελείωσε σωστά τη φάση στο 18', Χριστοδουλόπουλος και Μεριά δεν έπιασαν τις κεφαλιές όπως θα ήθελαν στις στημένες φάσεις (13' και 22'). Τέλος ήταν η τελική πάσα του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι όταν ισορρόπησαν το παιχνίδι έβγαλαν προϋποθέσεις για γκολ αλλά η τελική πάσα κατέληγε σε... οφσάιντ.

Αυτογκόλ με διπλή γκάφα και 1-0 ο ΠΑΟΚ
Κι αφού ουδείς μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο ήρθε ο Βούκοβιτς στο 49' να βάλει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ! Η ικανότητα του Μπίσεσβαρ να βγάλει τον Βιεϊρίνια μόνο του ενώ ήταν κλεισμένος από δύο παίκτες άνοιξε την άμυνα και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έβγαλε την σέντρα στο πρώτο δοκάρι. Ο Γιαννιώτης αντέδρασε λάθος με τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του και ο Βούκοβιτς συνέχισε την γκάφα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού χωρίς να πιέζεται!


Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που ήθελε έδωσε επιπλέον μέτρα στον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τις φάσεις που ήθελαν. Δεν βρήκαν όμως το γκολ παρά τις δώδεκα ευκαιρίες που έβγαλαν. Και μεγάλες ευκαιρίες. Στο 54' ο Πασχαλάκης βγάζει το πλασέ του Φορτούνη από το σημείο του πέναλτι. Στο 56' ο Μπουχαλάκης πιάνει αέρα μετά το φάουλ του Φορτούνη, στο 57' και στο 59' Καμαρά και Χριστοδουλόπουλος έστειλαν την μπάλα και στο 64' το σουτ του Φορτούνη ξανά κόντραρε στον Χασάν!

Ομως οι ακόμα καλύτερες ευκαιρίες του Ολυμπιακού προέκυψαν μετά το 75'. Πρώτα από την κοντινή κεφαλιά του Μεριά (ελάχιστα άουτ από την μικρή περιοχή) και στη συνέχεια με το δοκάρι του Χασάν στο 83' (πάλι από στημένη φάση). Αποκορύφωμα για τον Ολυμπιακό η φάση στο 90' με τον Χασάν να βγαίνει μόνος να κάνει το πλασέ, ο Πασχαλάκης να αποκρούει ο Γκερέρο να παίρνει το ριμπάουντ αλλά το πλασέ να περνάει παράλληλα με την εστία.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία στο 96' να τελειώσει το ματς (3 με έναν αλλά ο Κάνιας έκανε κακή επιλογή δίνοντας την πάσα στον Πρίγιοβιτς και όχι στον Ζαμπά) και στο 97' ο Χασάν έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ στο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Εν κατακλείδι
Όλα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Σ' ένα ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ χωρίς τελική βρήκε γκολ (αυτογκόλ στο 49') ο Ολυμπιακός απάντησε με 15 ευκαιρίες αλλά δεν βρήκε την ισοφάριση με αποτέλεσμα ο Δικεφάλος του Βορρά να φύγει με ένα πολύ σημαντικό διπλό για την εξέλιξη του τίτλου.

ΜVP: Πασχαλάκης. Εκανες τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις. Σε Καμαρά (2'), Χασάν (32'), Φορτούνη (54'), Χασάν (90'). Ο άνθρωπος που έκρινε το ματς.
Αδύναμος κρίκος: Χασάν. Εχασε τρεις φάσεις για γκολ! Στο 32' με καλό τελείωμα, στο 83' μόνος σημάδεψε δοκάρι, στο 90' πάλι μόνος αλλά με κακό τελείωμα για να διώξει ο Πασχαλάκης και στο 97' βρέθηκε να κάνει το πλασέ και να την στέλνει άουτ.
Στο ύψος του: Μπίσεσβαρ. Ο μόνος από τον ΠΑΟΚ που κρατούσε μπάλα, κέρδισε φάουλ και είναι ο παίκτης που ξεκινάει την φάση του αυτογκόλ βγάζοντας με τρομερή πάσα μόνο του τον Βιεϊρίνια.
Η γκάφα: Ολα όσα έγιναν στο αυτογκόλ. Λάθος αντίδραση του Γιαννιώτη, λάθος διώξιμο του Βούκοβιτς κι ένα αυτογκόλ που έκρινε το ματς.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Σαν Φενταγί.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες με δοκάρι, χαμένα πλασέ. Εκλεισε το δεύτερο ημίχρονο με 15-1 τελικές! Συνολικά 23. Ο ΠΑΟΚ όμως έφυγε νικητής με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο 49'. Ο Δικέφαλος του Βορρά παίρνει δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ και είναι πρώτος πλέον στην βαθμολογία μαζί με τον Ατρόμητο και κρατάει το απόλυτο με 5 στα 5.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης (82' Γκιγιέρμε), Χριστοδουλόπουλος (69' Γκερέρο), Φορτούνης (82' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Κάνιας, Μαουρίτσιο, Λημνιός (72' Βέρνμπλουμ) Πέλκας (58' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1 | Highlights / Στιγμιότυπα - 5η Αγ. Superleague {30.09.2018}



Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

90'+8': Τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός έχασε τα άχαστα ι ο ΠΑΟΚ με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς πήρε μια τεράστια νίκη που τον φέρνει μόνο πρώτο στη βαθμολογία!

90'+7': Πλασέ του Χασάν η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη!

90'+6': Χαμένο τετ α τετ από τον Πρίγιοβιτς

90'+5': Κεφαλιά του Γκερέρο άουτ

Οκτώ τα λεπτά των καθυστερήσεων

89':Διπλή απίθανη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη να διώχνει το σουτ του Χασάν και τον Γκερέρο να αστοχεί

84': Τόσκα αντί Βιεϊρίνια η τελευταία αλλαγή  του ΠΑΟΚ.

83': Εκτελείται το φάουλ ο Μερία και πάλι από το ενα μέτρο αστοχεί!

-Αρχίζει το ματς

Έχουμε ξεπεράσει τα  4 λεπτά διακοπής

81': Φετφατζίδης και Γκιγιέρμε οι δύο τελευταίες αλλαγές του  Μαρτίνς με Φορτούνη και Μπουχαλάκη να αποχωρούν.

Όντως ο Φενταγί έχει διακόψει τον αγώνα για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

78': Ανάψαν πάλι καπνογόνα στην Θύρα 7 και δύσκολα θα αποφύγουμε τη νέα διακοπή κι ενώ ο Ολυμπιακός πιέζει ασφυκτικά

77': Άστοχο σουτ του Τσιμίκα από τη γραμή της περιοχής

73': Ο Ποντένσε στην περιοχή δεν μπορεί δύο φορές να βγάλει τη σέντρα

72': Βέρνμπλουμ αντί Λημνιού η δεύτερη αλλαγή του ΠΑΟΚ και νέα αλλαγή στο σχηματισμό με τον Ζαμπά να πηγαίνει δεξιά και τον Μπίσεσβαρ αριστερά

71': Βαθιά μπαλιά για τον Λημνιό βγαίνει ο  Γιαννιώτης

69': Κανένα οφσάιντ στον Πρίγιοβιτς που έβγαινε μόνος του απέναντι από τον Γιαννιώτη!

69': Μέσα ο Γκερέρο, εξω ο Χριστοδουλόπουλος για τον Ολυμπιακό.

68': Προσπάθεια του ΠΑΟΚ να βγει στην κόντρα, αλλά ο Ζαμπά είναι οφσάιντ.

65': Κίτρινη στον Κάνιας για φάουλ στον Φορτούνη που έβγαινε στην κόντρα!

65': Ο Ομάρ βγαίνει από τα δεξιά ο Φορτούνης σουτάρει και η μπάλα ενώ πηγαίνει προς την εστία βρίσκει την πλάτη του Χασάν και περνά έξω!

60': Ο Χριστοδουλόπουλος σουτάρει από καλή θέση, αλλά αστοχεί

58': Ο Λέο Ζαμπά στη θέση του Πέλκα με τον Μπίσεσβαρ να παίζει πλέον στον άξονα.

57':  Ο Φορτούνης εκτελεί ο φάουλ ο Πασχαλάκης πιάνει αέρα, αλλά κανείς παίκτης του Ολυμπιακού για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

54': Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη να διώχνει εκπληκτικά το πλασέ του Φορτούνη από το σημείο του πέναλτι!

49' ΓΚΟΟΟΟΛ: Απίθανη γκέλα Γιαννιώτη και Βούκβιτς! Ο πρώτος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του κι ενώ αυτή είχε πορεία παράλληλα με τη γραμμή ο Βούκοβιτς την έσπρωξε στα δίχτυα

46' Χωρίς αλλαγές ξεκινά το Β' ημίχρονο

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

43': Ο Πρίγιοβιτς μπαίνει από τα αριστερά και αντί να πλασάρει κάνει σέντρα με τον Τσιμίκα να παραχωρεί το κόρνερ

42': Το εκτελεί ο Χριστοδουλόπουλος εντελώς άστοχα

41': Ένα ακόμη αβίαστο λάθος από τους φιλοξενούμενους και φάουλ στον Φορτούνη στα 25 μέτρα από την περιοχή του ΠΑΟΚ στον άξνα της εστίας.

39': Φάουλ του Φορτούνη  ο Μεριά στη μικρή περιοχή παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα άουτ

36': Ο ΠΑΟΚ στην κόντρα με εξαιρετικές προϋποθέσεις, ο Πέλκας αργεί και βγάζει οφσάιντ τον Μπίσεσβαρ

32': Τεράστια επέμβαση του Πασχαλάκη στο γυρισό του Χασάν και κόρνερ για τον Ολυμπιακό!

31': Το εκτελεί ο Μπίσεσβαρ και ο Μάτος χάνει τεράσια ευκαιρία αλλά ο βοηθός με καθυστέρηση έχέι δείξει οφσάιντ

31': Φάουλ για τον Δικέφαλο αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Γιαννιώτη.

30': Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον έλεγχο στο τελευταίο τρίλεπτο χωρίς όμως να απειλεί

-Έχει ισορροπήσει ο ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι εξακολουθεί να κάνει πολλά εύκολα λάθη

25': Μακρινό σουτ του Πέλα μπλόκαρε ο Γιαννιώτης

22': Στην εκτέλεση ο Φορτούνης, ο Μεριά μόνος του μπερδεύεται και η κεφαλιά του φεύγει πλάγιο!

21': Φάουλ για χέρι του Μπίσεσβαρ στη γωνιά της μικρής περιοχής του ΠΑΟΚ!

20': Ο Μπίσεσβαρ από τα αριστέρα μπαίνει στην περιοχή, ομως η σέντρα του δεν βρίσκει στόχο.

17': Κλεψιμο του Καμαρά, ο Ποντένσε αποφεύγει τον Βαρέλα αλλά σουτάρει πάνω στον Πασχαλάκη.

15': Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ από την εκτέλεση προκύπτει εντελώς άστοχο σουτ του Βιεϊρίνια

10':Λάθος του Βρέλα, ο Μαουρίτσιο στο χορτάρτι, ο Ολυμπιακός στην κόντρα αλλά ο Βιεϊρίνια κερδίζει τη μονομαχία από τον Χριστοδουλόπουλο.

5': Σουτ του Ποντένσε η μπάλα αδύναμα καταλήγει αουτ.

5': Σουτ του Τσιμίκα η μπάλα κοντράρει...

3': Νέο κλέψιμο από τους ερυθρόλευκους που έχουν μπει πολύ δυνατά στον αγώνα

2': Μεγάλη ευκαιρία για τον  Ολυμπιακό με τον Καμαρά στο 2ο δοκάρι μόνος του να πιάνει την κεφαλιά κι ο Πασχαλάκης έδιωξε ενστικτωδώς  ενώ στη συνέχεια ο Βούκοβιτς δεν μπόρεσε να σουτάρει

1': Φάουλ για τον Ολυμπιακό από πλάγια θέση δεξιά που κέρδισε ο Φορτούνης από τον Βιεϊρίνια

1': Σέντρα στον αγώνα

-Διαβουλεύσεις των ανθρώπων των δύο ομάδων με τον 4ο διαιτητή ενώ ο Φενταγί σφυρίζει την έναρξη του αγώνα. 

-Ο Ελβετός διαιτητής Φενταγί περιμένει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα για να σφυρίξει την έναρξη του αγώνα

-Δεκάδες καπνογόνα άναψαν κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων και έτσι θα έχουμε μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα


-Οι δύο ομάδες ετοιμάζονται να επιστρέψουν από τα αποδυτήρια για να μπούμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Χασάν
Στον πάγκο των γηπεδούχων: Χουτεσιώτης, Νάτχο, Γκερέρο, Φετφατζίδης, Γκιγέρμε, Τοροσίδης, Σισέ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ο Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο - Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίσιο - Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Ρέι, Τόσκα, Καρέλης, Βέρνμπλουμ, Σάκοφ, Ακπόμ, Ζαμπά.
Διαιτητής: Σαν Φενταγί. Βοηθοί: Σλάνταν Γιοσίποβιτς, Μπεκίμ Τζογκάϊ 4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

-Περίπου 20 λεπτά πριν από την σέντρα εξακολουθεί να βρέχει αλλά ο αγωνιστικός χώρος δείχνει σε καλή κατάσταση.

-Στις 19:55 έκαναν την εμφάνιση τους για το ζέσταμα οι δύο ομάδες

Είσοδος παικτών Ολυμπιακού για ζέσταμα


-Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με τον Λημνιό να κερδίζει τη μάχη από τον Ζαμπά.

-Με μία έκπληξη ξεκινά το ντέρμπι ο Πέδρο Μαρτίνς καθώς ο Πορτογάλος επέλεξε τον Αιγύπτιο Χασάν για την κορυφή της επίθεσης αφήνοντας στον πάγκο τον Γκερέρο ενώ επανέφερε τον Χριστοδουλόπουλο.


-Στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκε και η διαιτητική τετράδα με επικεφαλής τον Ελβετό Σαν Φενταγί που θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης.

-Επίσης αυτό που ξεχώρισε από νωρίς στο γήπεδο ήταν το τεράστιο πανό με τις φανέλες του ΠΑΟΚ που είχαν γραμμένα τα ονόματα των κ.κ. Τσίπρα, Καμένου (κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ είχαν πάρει ανάλογες φανέλες από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

4568727


-Οι πρώτες αποδοκιμασίες στο «Γ. Καραϊσκάκης» ακούστηκαν όταν έγινε αντιληπτός ο Γιώργος Σαββίδης στην σουίτα που του παραχώρησε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ και εντάθηκαν όταν εμφανίστηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ για την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα.

Είσοδος παικτών ΠΑΟΚ για αναγνωριστική βόλτα


-Χωρίς προβλήματα η άφιξη των δύο ομάδων περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα
4568812
4568778
4568800
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης