Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 5-0: Θρύλος πέντε αστέρων!

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 5-0: Θρύλος πέντε αστέρων!

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΣ Γιάννενα κι έκανε το καλύτερο πάρτι υποδοχής ο οποίος αποθεώθηκε στη διάρκεια αλλά και στο φινάλε του αγώνα όταν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο - Ο Ελ Αμπντελαουί άνοιξε το σκορ στο 33' και ο Φορτούνης με πέναλτι στο 42' το 2-0 - Ο Ποντένσε κλείδωσε τη νίκη στο 55' για να έχουμε δύο γκολ στο φινάλε με τον Γκερέρο στο 90' και τον Μεριά στο 90'+3'

main_goal_olympiakos
Ο Γιάγια Τουρέ στην επιστροφή του στο Καραϊσκάκη - όπου γνώρισε μεγάλη αποθέωση από τον κόσμο που έδειξε την λατρεία του προς το πρόσωπό του και στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ - είδε τον Ολυμπιακό να βγάζει κέφι και να παίζει ωραίο, στρωτό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Έτσι να κερδίζει δίκαια, εύκολα και εμφατικά τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη με 5-0 σε ματς που θα μπορούσε να είχε και άλλα γκολ καθώς ο Φετφατζίδης είχε δοκάρι. Σκόρερ οι Ομάρ, Φορτούνης, Ποντένσε, Γκερέρο και Μεριά.

Ο Ολυμπιακός έκανε με αυτόν τον τρόπο το δύο στα δύο στην έδρα του στο πρωτάθλημα και παραμένει αήττητος φέτος σε όλες τις διοργανώσεις καθώς στην Ευρώπη είχε τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Άφησε δε ευχαριστημένο τον κόσμο του που πανηγύρισε και χειροκρότησε θερμά τον Μαρτίνς και τους παίκτες του. Μετά το τέλος του αγώνα ο Τουρέ πάτησε το χορτάρι του Καραϊσκάκη και άκουσε όλο το γήπεδο να τον αποθεώνει και πάλι.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
Πιο συγκεκριμένα ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον αγώνα για τον Ολυμπιακό με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Καμαρά στον άξονα, τον Φορτούνη οργανωτή, τους Ποντένσε, Φετφατζίδη στα άκρα και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε τον αγώνα με τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Βελλίδης κάτω από τα γκολπόστ, οι Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ και Κακούμπα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Λίλα, Κάστρο κεντρικοί χαφ, οι Νικολιάς, Κούζικ στα άκρα και οι Ξυδάς, Κρίζμαν στην επίθεση.

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΩΡΙΣ
Κλείσιμο
Στο 4ο λεπτό ο Ποντένσε είχε ένα σουτ που μπλόκαρε αρκετά εύκολα ο Βελλίδης. Στο 7' ο Καμαρά μετά από μία ατομική ενέργεια είχε ένα σουτ άουτ. Στο 18' ο Γκερέρο βρέθηκε κοντά στο 1-0 από κεφαλιά λίγο άουτ μετά απο φαλτσαριστό γύρισμα του Μπουχαλάκη. Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε μπει πιο καλά και έδειχνε ανώτερος του ΠΑΣ, έχοντας σε καλή μέρα Καμαρά, Φορτούνη, Μπουχαλάκη αλλά και Ομάρ.

ΓΚΟΛ Ο ΟΜΑΡ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟ 2-0
Στο 34ο λεπτό ο Ολυμπιακός κατάφερε να... ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα με σέντρα - έμπνευση του Καμαρά στην πλάτη των αμυνόμενων του ΠΑΣ και κεφαλιά του Ομάρ. Στο 38' ένα φάουλ του Φορτούνη πέρασε λίγο άουτ. Στο 39' ο Ολυμπιακός πήρε πέναλτι από το χέρι του Τζημόπουλου και στο 41ο λεπτό ο Φορτούνης έκανε το σκορ 2-0 με εύστοχο χτύπημα από τα 11 βήματα.

ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟ... ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟΥ Β' ΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΕΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με το που άρχισε το β' μέρος ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι από προσπάθεια του Φετφατζίδη μετά από γύρισμα του Ποντένσε. Ο 'Φέτφα' είχε... φάτσα το τέρμα και με τον Βελλίδη σε κακή θέση αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΚΑΙ 3-0
Στο 55' ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ και από τον Ποντένσε. Ο Γκερέρο έδωσε στον Φορτούνη αυτός έβγαλε με την μία την μπαλιά με φάλτσο στον Ποντένσε και ο Πορτογάλος έκανε το εξαιρετικό τελείωμα για το 3-0 με τον Λάζαρο όρθιο να χειροκροτά. Στο 59' ο Βελλίδης έβγαλε εξαιρετικά ένα φάουλ του Γκερέρο. Στην συνέχεια το ματς κύλησε με τις αλλαγές των δύο ομάδων και χωρίς να αλλάξει κάτι στον δείκτη του σκορ.

ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΛΑΛΟΜ Ο ΓΚΕΡΕΡΟ ΚΑΙ 4-0, ΣΚΟΡΑΡΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΡΙΑ ΣΤΟ 5-0!!!
Στο 89' ο Γκερέρο άφησε πίσω του έναν αντίπαλό του, πέρασε εξαιρετικά έναν ακόμα και με σούπερ τελείωμα έκανε το σκορ 4-0. Στις καθυστερήσεις, δηλαδή λίγο μετά το 90' ο Ομάρ έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Μεριά που δεν αστόχησε για το 5-0.

MVP: Φορτούνης, Καμαρά και Ποντένσε μοιράζονται τον τίτλο του MVP. Γεμάτο ματς από τον νεαρό χαφ του Ολυμπιακού και εξαιρετική έμπνευσή του στην φάση του 1-0 απ' όπου σκόραρε ο Ομάρ. Πολλά τρεξίματα και κερδισμένες... μάχες στο κέντρο. Ο Πορτογάλος από την άλλη ταλαιπώρησε πολύ την αντίπαλη άμυνα με τις ντρίμπλες του και έβαλε και γκολάρα. Ο Φορτούνης έχει το γκολ στο 2-0 με το εύστοχο πέναλτι αλλά και την ασίστ στο τέρμα του Ποντένσε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Μπουχαλάκης και Ομάρ από πλευράς Ολυμπιακού είχαν θετικό πρόσημο κυρίως δημιουργικά και μεσοεπιθετικά. Ο Νορβηγός είναι και ο παίκτης που έχει κάνει το 1-0. Πάντως γενικά ο Ολυμπιακός είχε αρκετούς διακριθέντες κόντρα στον ΠΑΣ και μεσα σε αυτούς και ο Γκερέρο που είχε συμμετοχή σε γκολ αλλά και σκόραρε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του ΠΑΣ σε καίρια σημεία του αγώνα. Στην φάση του 1-0 πάντως έχει την ευθύνη του και ο Βελλίδης με τον τρόπο που τον προλαβαίνει ο Ομάρ.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Τζημόπουλος. Με το χέρι - πέναλτι που δίνει την δυνατότητα στον Φορτούνη να κάνει το σκορ 2-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπάρχουν διαιτητικά σήμερα όπως η λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Τσιμίκα σε επίθεση στο α' μέρος αλλά στο τέλος της... ημέρας έχει κερδίσει η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, δηλαδή ο Ολυμπιακός. Δεν επηρεάστηκε δηλαδή η ροή του αγώνα από την διαιτησία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ένας Ολυμπιακός πολύ καλός και ανεβασμένος σε μεγάλο μέρος του αγώνα με τον ΠΑΣ και σίγουρα βελτιωμένος σε σχέση με το ματς με τον Λεβαδειακό νίκησε αρκετά εύκολα και δίκαια τον ΠΑΣ. Οι ερυθρόλευκοι υπό το βλέμμα του Γιάγια Τουρέ επικράτησαν με το ευρύ 5-0 στο Καραϊσκάκη σε αναμέτρηση που είχαν και δοκάρι αλλά και αρκετές ακόμα φάσεις για άλλα γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Καμαρά, Μπουχαλάκης (73' Νάτχο), Φορτούνης (71' Λάζαρος), Γκερέρο, Φετφατζίδης, Ομάρ, Μεριά, Τσιμίκας, Βούκοβιτς (57 λ. τρ. Μιράντα) και Ποντένσε.
ΠΑΣ: Βελλίδης, Νικολιάς (74' Βιντάλ), Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα (78' Σιόντης), Κάστρο, Τζημόπουλος, Κριζμάν, Κακούμπα, Κούζικ και Ξύδας (34' λ. τρ. Μυστακίδης).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης