Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 3-1: Ο Μπέιλ και ο τραγικός Κάριους έδωσαν την 13η κούπα στη «βασίλισσα»!

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 3-1: Ο Μπέιλ και ο τραγικός Κάριους έδωσαν την 13η κούπα στη «βασίλισσα»!

Πρωταθλητές Ευρώπης για τρίτη συνεχόμενη σεζόν οι «μερένγκες»

real-winners_main01
Με την Ρεάλ να κατακτά την 13η «κούπα» της και τρίτη συνεχόμενη ολοκληρώθηκε ο σπουδαίος τελικός του Champions League στο Κίεβο.

Το 3-1 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να βλέπει τον Μπέιλ να αναδεικνύεται σε «χρυσή» αλλαγή, πετυχαίνοντας τα δύο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση, ενώ, στον αντίποδα, ο Κλοπ είχε την ατυχία να χάσει τον Σαλάχ μόλις στο 30' και να δει τον Κάριους να εξελίσσεται σε μοιραίο για μια ακόμη φορά, φέροντας ακέραιη την ευθύνη για δύο από τα τρία γκολ που δέχθηκε.

Το α' ημίχρονο

Πιο επιθετική η Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, προσπαθεί να επιτεθεί από τον άξονα, με κάθετες μπαλιές σε Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο. Κρατάει ωστόσο η άμυνα των Μαδριλένων.
champions16
Κλείσιμο

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήρθε ωστόσο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 16ο λεπτό, με τον Πορτογάλο να σουτάρει άουτ από πλάγια αριστερά, σε κόντρα επίθεση της «βασίλισσας».

Μετά τα πρώτα 20 λεπτά, η Ρεάλ ισορρόπησε το παιχνίδι, δίχως ωστόσο να φτάνει με αξιώσεις στην εστία του Κάριους. Η Λίβερπουλ έδειχνει να κερδίζει τον χώρο του κέντρου και στο 23' έχασε διπλή ευκαιρία, με το σουτ του Φιρμίνο να κοντράρει σε πόδια αμυντικών και τον Κέιλορ Νάβας στη συνέχεια να μπλοκάρει το διαγώνιο σουτ του Άρνολντ.
champions13
Στο 30ό λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο, ήρθε η μεγάλη ανατροπή, που ενδεχομένως να κρίνει τον τελικό. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αποχώρησε τραυματίας, έπειτα από... λαβή του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος δεν είδε ούτε καν την κίτρινη κάρτα! Ο Αιγύπτιος μάλιστα αποχώρησε κλαίγοντας από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Άνταμ Λαλάνα να παίρνει τη θέση του.


Αναγκαστική αλλαγή όμως και για την Ρεάλ στο 37ο λεπτό, με τον Καρβαχάλ να αποχωρεί τραυματίας και τον Ζιντάν να αναγκάζεται να περάσει τον Νάτσο στη θέση του.
champions17
Στο 42' η Ρεάλ είδε τον Κάριους να βγάζει εκπληκτικά την εξαιρετική κεφαλιά του Κριστιάνο σχεδόν εξ επαφής και τον Μπενζεμά να σκοράρει στην επαναφορά, όμως ο Γάλλος είχε υποδειχθεί -σωστά- σε θέση οφσάιντ κι έτσι η φάση ήταν ως μη γενόμενη.

Στο 45', η Ρεάλ έχασε και νέα ευκαιρία, με σουτ-προβολή του Νάτσο να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στις καθυστερήσεις του α' μέρους, ο Μπενζεμά απείλησε εκ νέου με μακρινό σουτ, που έφυγε άουτ, δίχως να... αγχώσει διαίτερα τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ.

Το β' ημίχρονο

Το β' 45λεπτο ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για την Ρεάλ, καθώς ο Ίσκο, μόνος του με τον Κάριους, πλάσαρε πάνω από τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 50ό λεπτό όμως, ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ για τους Μαδριλένους, έπειτα από λάθος του Κάριους, που δεν το συναντάει κανείς ούτε σε παιδική χαρά. Προσπαθώντας να μοιράσει γρήγορα την μπάλα στους συμπαίκτες του, ο τερματοφύλακας των Άγγλων δεν είδε τον Γάλλο στράικερ, που έβαλε την προβολή και έκανε το 1-0.

Στο 55' η Λίβερπουλ ισοφάρισε από κόρνερ και... αναμπουμπούλα στην άμυνα της Ρεάλ, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Μανέ και σκόραρε από κοντά με προβολή, προλαβαίνοντας την έξοδο του Νάβας.

Η επόμενη καλή φάση του ματς ήρθε στο 61', με τον Νάτσο από δεξιά να βγάζει την σέντρα, τον Ίσκο να στοπάρει και να γυρίζει μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά τον Κάριους να βγάζει στην κλειστή του γωνία το πλασέ του Ισπανού μεσοεπιθετικού.

Στο 63' ήρθε η φάση που θα μείνει αξέχαστη σε όσους παρακολουθούσαν το ματς. Ο Μαρσέλο από αριστερά έβγαλε την σέντρα με το δεξί πόδι και ο Μπέιλ με απίστευτο ανάποδο ψαλίδι, αν και φάνηκε να κινείται αντίθετα με την πορεία την μπάλας, «κρέμασε» τον Κάριους και έκανε το 2-1. Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη επαφή του Ουαλού με την μπάλα στο ματς, καθώς είχε μόλις περάσει ως αλλαγή.

Στο 70', η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει, όμως στάθηκε άτυχη, καθώς το εξαιρετικό συρτό σουτ του Μανέ με το αριστερό βρήκε στο δεξι δοκάρι του Νάβας.

Στο 82', ο Κάριους απέκρουσε το σουτ του Μπενζεμά από εξαιρετική πάσα του Μπέιλ, όμως στο 83' ο Ουαλός σούταρε από πολύ μακριά, ο Κάριους προσπάθησε να μπλοκάρει, αντί να διώξει με γροθιές, και είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του...

Στο φινάλε της αναμέτρησης, η Ρεάλ είχε και άλλες ευκαιρίες για γκολ, όμως ο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με το 3-1 να είναι το τελικό σκορ.

Οι 11άδες


Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε στη «μάχη» στο Κίεβο με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα του περυσινού τελικού με τη Γιουβέντους στο Κάρντιφ, καθώς ο Ίσκο είναι στους βασικούς 11, ενώ ο Ζιντάν επέλεξε να μην ξεκινήσει τον φορμαρισμένο Γκάρεθ Μπέιλ, που προέρχεται από σερί εξαιρετικών εμφανίσεων στην Primera Division.



Πιο αναλυτικά, ο Κέιλορ Νάβας είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαρσέλο, Ράμος, Βαράν και Καρβαχάλ να είναι η τετράδα στην άμυνα. Κασεμίρο, Μόντριτς και Κρόος είναι στον άξονα, με τον Ίσκο να έχει ελεύθερο ρόλο και τους Ρονάλντο - Μπενζεμά στη γραμμή κρούσης.

Χωρίς εκπλήξεις η 11άδα της Λίβερπουλ, καθώς ο Κλοπ δεν είχε κανέναν λόγο να... πειραματιστεί. Ο Κάριους είναι στο τέρμα. Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν και Άρνολντ η τετράδα στην άμυνα, ενώ οι Χέντερσον, Μίλνερ και Βαϊνάλντουμ βρίσκονται στα χαφ. Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο, φυσικά, η τριάδα της επίθεσης.





champions1
champions2
champions3
champion4
champions5
champions6
champions7
champions8
champions9
champions10
champions11
champions15
champions14
champions12
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης