Φενέρμπαχτσε-Ζαλγκίρις 76-67: Κέρδισε δίκαια και θα υπερασπιστεί το στέμμα της

Φενέρμπαχτσε-Ζαλγκίρις 76-67: Κέρδισε δίκαια και θα υπερασπιστεί το στέμμα της

Η Φενέρμπαχτσέ δικαίωσε το προγνωστικά και έγινε η πρώτη φιναλίστ του τελικού της Euroleague που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Βελιγράδι - Η Ζαλγκίρις στάθηκε αξιοπρεπέστατα, καθώς αν και βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους (50-37) πλησίασε στο καλάθι (50-48) όμως δεν μπόρεσε να αντέξει ως το τέλος

4462887
Οι Τούρκοι φίλαθλοι κυριάρχησαν στο “Stark Arena” και το συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παρουσίασε όλα τα σημάδια του… πρωτάρη. Επιπλέον, το βράδυ της Παρασκευής (18/5), ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς… δασκάλεψε τον άλλοτε παίκτη του οδηγώντας τη Φενέρ στον τελικό για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Σε δύο ημέρες, την Κυριακή (20/5, 21:00, Novasports 1), ο “Ζοτς” θα κοουτσάρει σε έναν ακόμα τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης και θα διεκδικήσει τη δέκατη του πρωτιά στην Ευρωλίγκα. Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή η Ρεάλ Μαδρίτης, που θα αναμετρηθούν σήμερα (18/5, 22:00, Novasports 1), στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό.

Η εξέλιξη Αγώνα
Η λιθουανική ομάδα χρειάστηκε πεντέμισι λεπτά, για να πετύχει το πρώτο της καλάθι εντός παιδιάς, αλλά δεν απώλεσε την επαφή της με το σκορ. Η Φενέρ δεν μπόρεσε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των έξι πόντων στο πρώτο 10άλεπτο. Από την πλευρά του, ο Μπραντ Ουαναμέικερ ξεχώρισε με 6 πόντους στην πρώτη περίοδο.

Με… 0/2 τρίποντα τελείωσε το πρώτο 20άλεπτο η Ζαλγκίρις. Βρέθηκε και στο -12 κατά τη διάρκεια του δεύτερου 10άλεπτου, αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μόλις 39-33 υπέρ της Φενέρ. Με επτά πόντους στο δεύτερο 10άλεπτο και 12 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Τζίτζι Ντατόμε πρωταγωνίστησε στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ ο Γιαν Βέσελι πρόσφερε θέαμα…

Οι Λιθουανοί χρειάστηκαν 26 αγωνιστικά λεπτά, για να ευστοχήσουν σε σουτ τριών πόντων. Αυτό συνέβη όταν η Φενέρμπαχτσε ξέφυγε με διαφορά 13 πόντων. Το τρίποντο του Εντγκάρας Ουλανόβας αποτέλεσε την αρχή ενός σερί 11-0, που τελείωσε με 50-48 υπέρ της τουρκικής ομάδας.

Η διαφορά έγινε ξανά διψήφια με τον Μπόμπι Ντίξον να το παίρνει πάνω του σημειώνοντας τους τέσσερις τελευταίους πόντους της τρίτης περιόδου και τους 9 από τους πρώτους 13 της ομάδας του στην τέταρτη. Ακολούθως, η Ζαλγκίρις μείωσε τη διαφορά μέχρι τους πέντε πόντους φθάνοντας στο 71-66, 45 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, αλλά δεν δημιούργησε ουσιαστική απειλή για τη Φενέρ.

Κλείσιμο
“6Χ6” ο Σλούκας
Για μία ακόμα φορά, συγκεκριμένα έκτη, ο 28άχρονος Σλούκας έπαιξε σε ημιτελικό του Final Four της Ευρωλίγκας και… κέρδισε. Ήταν η έκτη του νίκη σε ημιτελικό αγώνα τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς έπαιξε στην τελική τετράδα και συνέχισε στον τελικό το 2012, το 2013 και το 2015 με τον Ολυμπιακό, ενώ το ίδιο έπραξε το 2016, το 2017 και φέτος με τη Φενέρ. Το 2012, το 2013 και το 2017 αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης.

Στο πλευρό της Φενέρ οι Γιούντο και Μπόγκνταν
Πέρσι ήταν στο παρκέ και οδήγησαν τη Φενέρμπαχτσε στην κορυφή της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά στην ιστορία της. Φέτος, οι Έκπε Γιούντο και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς βρέθηκαν ξανά στο Final Four, αλλά για να παρακολουθήσουν την περσινή ομάδα τους ως θεατές να περνάει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου μας.

Σε λίγο περισσότερα…
Δεκάλεπτα: 19-13, 39-33, 54-50, 76-67.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.eurohoops.net



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης