Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-2: Διπλό και έφυγε για την Ευρώπη

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-2: Διπλό και έφυγε για την Ευρώπη

Σφραγίδα στο ευρωπαϊκό εισιτήριο έβαλε ο Αστέρας Τρίπολης! Με τα γκολ των Ιγκλέσιας και Μανιά, οι Αρκάδες επικράτησαν 2-0 στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού και τη νέα σεζόν θα αγωνιστούν στο Europa League!

4450922
Η ώρα της Ευρώπης έφτασε για τον Αστέρα. Οι Αρκάδες εξετέλεσαν την αποστολή τους, κέρδισαν με 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και πλέον για να μην τερματίσουν 5οι θα πρέπει να... ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες, να έρθει ο Batman στην Ελλάδα και μαζί με τον Captain America να παλέψουν τον Γκοτζίλα. Ή αλλιώς να κερδίσει αύριο η Ξάνθη στη Λεωφόρο με 15-0 τον Παναθηναϊκό, στο ματς που δεν ολοκληρώθηκε σήμερα. Οκ, απλά το αναφέρουμε για τους τύπους.

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Αργκους, Χαντάκια, Ρότσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Μπεχαράνο στον άξονα, τον Μάζουρεκ οργανωτή, τους Ρόσα, Ντίας στα άκρα και τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Σάββας Παντελίδης είχε τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Κώτσιρα Σελίν, Τριανταφυλλόπουλο, Γιαννούλη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ιγκλέσιας, Μουνάφο στο «6»-«8» τον Τόνσο «δεκάρι», τους Τσιλιανίδη, Καλτσά στα άκρα και τον Μανιά στην κορυφή της επίθεσης.

Κλείσιμο
Το ματς ξεκίνησε με τους Αρκάδες να έχουν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κυρίως μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να πιέζουν. Κέρδιζαν πολλές στημένες μπάλες γύρω από τα καρέ του Κυριακίδη (π.χ. Κόρνερ, φάουλ) και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 24' με ωραίο γυριστό του Ιγκλέσιας.

Αυτή η εξέλιξη τους έδιωξε το άγχος και μέχρι την ανάπαυλα, σε αρκετές περιπτώσεις θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Κυρίως στις φάσεις του 34' και του 45', όταν οι παίκτες του Παναιτωλικού έδιωξαν πάνω στη γραμμή τις προσπάθειες των Μανιά και Τόνσο. Σε αυτό το διάστημα οι «κυανοκίτρινοι» είχαν μόνο μία καλή στιγμή, με τον Μοράρ στο 44'.

Στο δεύτερο μισό η εικόνα των γηπεδούχων άλλαξε άρδην. Ο Ρόσα «ανέβασε» στροφές και άρχισαν να επισκέπτονται με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασιάδη. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έδειχναν αγχωμένοι, αλλά όλα τελείωσαν στο 79', όταν ο Τόνσο έβγαλε με κάθετη τον Μανιά τετ α τετ με τον Κυριακίδη και τον πλάσαρε εύστοχα. Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε εκεί.
MVP: Ο Μανιάς. Ο κορυφαίος στράικερ του Αστέρα, με δικό του γκολ «σφράγισε» την ευρωπαϊκή του έξοδο.

Στο ύψος του: Ολοι οι παίκτες του Αστέρα. Σε ένα ιστορικό, για εκείνους, ματς όπως το αποψινό δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να θεωρηθεί ότι υστέρησε.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά λάθη από τη μεσοεπιθετική τετράδα των «κυανοκίτρινων». Υστέρησαν εκείνοι, κυρίως στο πρώτο μισό, «έκατσε» όλη η ομάδα.

Η «γκάφα»: Η εικόνα του Παναιτωλικού στο πρώτο μισό. Πολλά λάθη, δεν κρατούσε μπάλα και ο Αστέρας σε αυτό το διάστημα έβγαλε πολλές «καθαρές» φάσεις και σημείωσε ένα γκολ.

Το «στραγάλι»: Εύκολο, σχετικά, απόγευμα για τον Σιδηρόπουλο και τους βοηθούς του. Αλλωστε το ματς δεν είχε και κάποια δύσκολη φάση. Σωστά αποβλήθηκε ο Μοράρ στις καθυστερήσεις.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Αστέρας ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Τα «καναρίνια» στο δεύτερο μισό βελτιώθηκαν άρδην, αλλά το γκολ του Μανιά ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Αργκους (62' Μιχάι), Χαντάκιας (72' Βασιλούδης), Ρόσα, Τσοκάνης, Μπεχαράνο, Ρόζα, Ντίας, Μασουρέκ, Μοράρ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς (87' Ισνάλδο), Τόνσο, Τσιλιανίδης (74' Ντουντού), Μανιάς (90'+2' Δουβίκας).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης