Με γοργούς ρυθμούς και υπό το βλέμμα των φιλάθλων χτίζεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

aek_mesa

Τι λένε οι φίλαθλοι που παρακολουθούν τις εργασίες - Το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Μάιο του 2019

Στα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, απέναντι από τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας, χτυπάει πλέον η καρδιά των απανταχού Ενωσιτών όλης της γης!

Το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, με στόχο να αποτελέσει πολύ σύντομα πραγματικότητα και να στεγάσει τα ξεσπιτωμένα εδώ και πολλά χρόνια όνειρα όλων των Ενωσιτών. 

Αυτό άλλωστε είναι το όνειρο του κόσμου της ΑΕΚ και το μεγαλύτερο χρέος της ομάδας προς την ιστορία της, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του κιτρινόμαυρου συλλόγου.

Πετραδάκι πετραδάκι και κάτω από τα άγρυπνα βλέμματα δεκάδων φιλάθλων της ΑΕΚ, που πηγαίνουν για να παρακολουθήσουν από κοντά το έργο, χτίζεται το νέο «σπίτι» της ΑΕΚ με γοργούς ρυθμούς ώστε να είναι έτοιμο μέχρι το Μάιο του 2019. Η κατασκευάστρια εταιρεία και η διοίκηση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ επιθυμούν τα εγκαίνια του νέο γηπέδου χωρητικότητας 32.000 – 34.000 θέσεων να γίνουν την 29η Μαίου 2019 ημέρα επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά επισκέπτονται καθημερινά το χώρο που βρίσκεται από την πλευρά του Άλσους για να παρακολουθήσουν τις εργασίες κατασκευής του γηπέδου. Οι περισσότεροι είναι και κάτοικοι της περιοχής που λίγο πριν επιστρέψουν από τη δουλειά τους στο σπίτι, ή λίγο πριν ξεκινήσουν την εργασία τους έχοντας ανα χείρας το καφεδάκι τους σταματούν για να «ελέγξουν» τους εργάτες που από τις 28 Ιουλιου 2017 δεν έχουν σταματήσει για την ανέγερση της «Αγίας Σοφίας».

Οι πανηγυρισμοί στην κιτρινόμαυρη οικογένεια για το νέο γήπεδο είχαν ξεκινήσει από την Τρίτη 27 Ιουλίου 2017 όταν η εταιρεία Δικέφαλος Κατασκευαστική 1924 ΑΕ πήρε την πολυπόθητη οικοδομική άδεια. «Ούτε μία μέρα δεν θα πάει χαμένη! Κανείς και τίποτα δεν μπορεί πλέον να μας σταματήσει! Οι πανηγυρισμοί θα καταλαγιάσουν γιατί μας περιμένει πολλή δουλειά. Ολοι μαζί θα περπατήσουμε το μονοπάτι μέχρι τον τελικό στόχο. Ολοι μαζί θα διαβούμε τα τείχη της Αγιά Σοφιάς!» κατέληγε η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Από νωρίς το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης ξεκίνησαν να σηκώνονται οι εξέδρες του νέου γηπέδου, από την πλευρά της παλιάς θύρας 21 με αρκετούς οπαδούς να δίνουν το παρών.

«Ήρθα για να δω το νέο γήπεδο. Έχω έρθει αρκετές φορές και δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω πως σε λίγους μήνες εδώ θα στέκεται το γήπεδό μας. Εδώ έχουμε κλάψει, έχουμε πονέσει και έχουμε πανηγυρίσει και το σωστό και το πιο δίκαιο είναι αυτό. Το νέο γήπεδο της ομάδας μας να κατασκευαστεί εδώ που ήταν το παλιό γήπεδο Νίκος Γκούμας» θα πει ο κ. Μανώλης Κονταξάκης ο οποίος είχε βρεθεί και στον αγιασμό για τις εργασίες τον περασμένο Ιούλιο.

Πιο δίπλα κρατώντας στα χέρια τον καφέ του και παρακολουθώντας από τα κάγκελα- απομεινάρια του άλλοτε γηπέδου με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τα έργα, ο κ. Γιώργος Φωτογιαννόπουλος νιώθει ευτυχισμένος. «Μένω εδώ κοντά και έρχομαι σχεδόν κάθε μέρα να δω τα έργα. Σήμερα έμαθα ότι ξεκινούν να σηκώνονται οι εξέδρες από την πλευρά της παλιάς θύρας 21 και ενθουσιάστηκα. Εδώ αντικρίσαμε για πρώτη φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα και νιώσαμε το μεγαλείο του συλλόγου. Εδώ θα ξαναζήσουμε ένδοξες ημέρες και πάλι».
fwtinopoulos1


Στις εργασίες που έγιναν τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε η κατασκευή του βόρειου πέταλου, προς την πλευρά του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας . Μπήκε το σκυρόδεμα για το χώρο εισόδου αλλά και κυκλοφορίας των θεατών στο κάτω διάζωμα του πέταλου. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι πέντε πρώτοι κερκιδοφόροι, εκεί που θα στηριχτεί η πρώτη εξέδρα. Επίσης έχει ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου από τους τέσσερις πυλώνες του νέου γηπέδου, πάνω στους οποίους θα στηριχτεί το στέγαστρο του γηπέδου. Ο συγκεκριμένος βρίσκεται στη γωνία προς το σημείο που βρισκόταν το κλειστό «Γιώργος Μόσχος». Αν όλα πάνε βάσει του σχεδιασμού και του προγράμματος των εργασιών οι κερκίδες θα έχουν «σηκωθεί» πλήρως σε περίπου πέντε μήνες.

Κι όλα αυτά υπο το βλέμμα δεκάδων οπαδών, όπως αυτό της 19χρονης Άννας Τσακίρη η οποία βρέθηκε στο εργοτάξιο για τέταρτη φορά να παρακολουθήσει τις εργασίες. «Συνήθως έρχομαι με το αγόρι μου που είναι φανατικός Αεκτζης, αλλά σήμερα ήρθα μόνη μου. Πήρα τον καφέ μου και ήρθα να δω τις εργασίες του «σπιτιού» μας. Γιατί θα είναι το σπίτι όλων των Αεκτζήδων».

Ο 5χρονος Μάξιμος με τη μητέρα του Κατερίνα Τζιούνη θα πανηγυρίσει, εκτός απροόπτου, το πρώτο του πρωτάθλημα με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ που θα είναι και το πρώτο μετά από 24 χρόνια για το σύλλογο. Οι δυο τους βρέθηκαν στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και έκαναν βόλτα μέχρι το σημείο που μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου. «Ο μπαμπάς είναι φανατικός οπαδός της ΑΕΚ και ακολουθώ εγώ και ο Μάξιμος. Όλη η οικογένεια υποστηρίζουμε την ομάδα. Έχουμε έρθει αρκετές φορές εδώ και πάντα κοιτάμε συγκινημένοι τα έργα. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Ανυπομονούμε να ολοκληρωθεί για να βρεθούμε και μέσα στο γήπεδο και να παρακολουθήσουμε τους αγώνες της ομάδας».

Οι συζητήσεις μεταξύ των φιλάθλων που παρακολουθούν τις εργασίες κυμαίνονται γύρω από το νέο γήπεδο, ενώ δεν λείπουν και οι διαφωνίες. Όπως ο λεκτικός διαξιφισμός μεταξύ ενός άνδρα και ενός ηλικιωμένου οι οποίοι διαφωνούσαν για το κόστος που θα πρέπει να έχουν τα εισιτήρια των αγώνων στο νέο γήπεδο. Ο ηλικιωμένος ήθελε τα εισιτήρια να κυμαίνονται από 5 ευρώ, ενώ ο πιο νέος άνδρας επέμενε πως αυτό δεν πρέπει να γίνει σε ένα τέτοιο «παλάτι» όπως χαρακτήριζε το υπο κατασκευή γήπεδο. Το παραπάνω περιστατικό συγκαταλέγεται στα τραγελαφικά που συμβαίνουν καθημερινά με φιλάθλους της ΑΕΚ με τα πιο χαρακτηριστικά να είναι αυτά κατά τα οποία φίλαθλοι που απολαμβάνουν τον καφέ τους παρακολουθούν τις εργασίες και κάποιες φορές φωνάζουν στους εργάτες που κάνουν διάλειμμα από τις εργασίες να μην «λουφάρουν»! και να συνεχίσουν ώστε όλα να είναι έτοιμα το Μάιο του 2019.

Και για όσους φιλάθλους δεν μένουν στην Αττική και δεν μπορούν αν δουν από κοντά τις εργασίες η ιδιοκτησία της ΑΕΚ έχει φροντίσει ώστε να μη μένουν παραπονεμένοι. Μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον υπολογιστή τους σε live χρόνο μέσα από την ιστοσελίδα του νέου γηπέδου μπορούν να δουν την κατασκευή του γηπέδου.

Το κόστος της κατασκευής του γηπέδου εκτιμάται στα 80 εκατομμύρια ευρώ και θα διαθέτει 32.000 – 34.000 θέσεις, 40 σουίτες και 1500 θέσεις πάρκινγκ υπόγειες και υπαίθριες. Επίσης θα διαθέτει εστιατόρια- μπαρ, μουσείο, παραδοσιακά καταστήματα και τον ιερό ναό του Οσίου Λουκά προς τιμήν του ευεργέτη της ΑΕΚ Λουκά Μπάρλου.


field1
field2
field3
field4
field5
field6

ΣΧΟΛΙΑ (91)

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ

Σε επίσημο αγώνα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας πέτυχε ο σπουδαίος Κώστας Νεγρεπόντης τον Νοέμβριο του 1930 σε αγώνα για το πρωτάθλημα (με το Αθηναϊκό, σκορ 3-0). Το γήπεδο είχε εγκαινιάσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ως Πρωθυπουργός. Ποιος άραγε από τους τωρινούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα έχει την τιμή να σκοράρει πρώτος σε επίσημο ματς στο νέο γήπεδο; Σε περίπου 16-17 μήνες θα ξέρουμε...

Γυφτέλληνες

Τζαμί που θα το λένε Αγιά Σοφιά και χτίζεται κατά αποκλειστικότητα με λεφτά του ελληνικού λαού την ώρα που πεθαίνει από την πείνα... Όλα για τον ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ

motorhead

Δεν εχει καμια σχεση η κουλα2014 το ιδιο και ο πα(σ)οκ με αγιες σοφιες κλπ κλπ προσφυγες...Απλα αυτοι που φτιαξαν τις ομαδες βρηκαν ενα τεχνασμα για τις βγαλουν προσφυγικες για να παρουν μερικους αγραμματους προσφυγες.

Φρίντα

Επειδή είμαι λίγο άσχετη...να κάνω μια ερώτηση..κανονικά δεν έπρεπε να χτιστεί το γήπεδο στην Ινσταμπούλ ;;;

Ontos asxeti

Min milas.. min grafeis tpt .m ektithese.. gia na min pw kati perissotero

βαζελος

....ενα μεγαλο μπραβο στην ΑΕΚ κ στην διοικηση της που δειχνει τον δρομο κ σ εμας τους υπολοιπους για το τι πρεπει να πραξουμε ...αν κ Βαζελος ειχα παει πολλες στη Φιλαδελφεια μαζι με Αεκτζηδες φιλους μου για να δουμε αγωνα..

Το

δρόμο τον έχει δείξει ο Ολυμπιακός βρε ζούδι εδώ και 14 χρόνια. Τόση είναι και η εγκεφαλική σας καθυστέρηση.

Χρηματοδότηση

Αν τα λεφτά για το γήπεδο είναι από τσέπες ιδιωτών και ευρωπαϊκά πακέτα ανάπτυξης με γεια τους με χαρά τους.Αν βάζει έστω κι ένα ευρώ το δημόσιο/περιφέρεια άμεση παύση των εργασιών και γκρέμισμα των θεμελίων.

Μάνος

Ένα τεράστιο μπράβο στον Κ. Δημήτρη Μελισσανιδη που πάρα την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε από τον Δημαρχακο της Νέας Φιλαδέλφειας και κοντρα σε όλους και όλα καταταφερε να ξεκινήσει τα έργα για το σπίτι της ΑΕΚ και όλον τον ΑΕΚτζηδων στην Νέα Φιλαδέλφεια... ***Όταν θα είναι έτοιμο το γήπεδο θα πρέπει να φτιαχτεί ένα άγαλμα τιμητικά για τον Κ. Δημήτρη Μελισσανιδη για να τον γνωρίζουν γενιές και γενιές....

ΠΟΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΤΟ

ΤΖΑΜΠΑ ΗΜΑΡΤΟΝ! ΔΗΛΑΔΗ!,ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΥ.

ΈΤΣΙ....

θεέ μου...Μια χώρα εμετός! τα χειρότερα μπροστά ΣΑΣ...

Κεντρώος (Κίνημα Αλλαγής)+ R21

Σε όποιον δεν αρέσει η χώρα μπορεί να πάρει την οικογένειά του και να τσακιστούν για πάντα έξω από αυτήν. Εμείς οι παλαιοπασόκοι και νυν οπαδοί του Μελισσανίδη οι οποίοι μεγαλώσαμε, ζήσαμε, βιώσαμε τις καλές και κακές στιγμές αυτής της Πατρίδας και που δουλεύουμε ακόμη σ’αυτήν, ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ, θα μείνουμε για πάντα εδώ και θα προσπαθούμε ΣΥΝΕΧΩΣ να την κάνουμε καλύτερη ψηφίζοντας Κίνημα Αλλαγής, ΝΔ ή Σύριζα (ανάλογα με τις ιδέες του καθενός) και αγοράζοντας ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ διαρκείας σε ΟΛΑ τα τμήματα της ΑΕΚ. Οι υπόλοιποι συνεχίστε κλαίγοντας τη μίζερη ζωή σας.

Την αγαπατε τόσο πολύ

...που την καταντήσατε σαν τα μούτρα σας! Τώρα για την μιζέρια άστο καλύτερα γιατί όσες φορές έρχομαι Ελλάδα σας βλέπω...νεύρα,μούτρα,κατεβασμένα κεφάλια κτλ κτλ...και αντε γεια!

Αντωνης

Μπλιαχ

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ανήκει σε όλους τους Αεκτζήδες. Ενώνει όλους τους Αεκτζήδες. Κάνει περήφανους όλους τους Αεκτζήδες.

έτσι ειναι

Τα γήπεδα μας μαρανανε.Δε χτίζετε καμία φυλακή να μαντρωσετε κανέναν εγκληματία λέω γω,που φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε αλλά και να κοιμηθούμε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paoreal0

Στο τρίτο  ματς των play offs της Euroleague ο Παναθηναϊκός έκανε μια μεγάλη ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο (από 26-34, προηγήθηκε με 41-36), ωστόσο η Ρεάλ με υπομονή και ευστοχώντας σε ορισμένα μεγάλα σουτ κατάφερε να γυρίσει το ματς και με 3-0 νίκες να προκριθεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης

4
4782710

Στις ΗΠΑ ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα σενάρια γύρω από το μέλλον του Ρικ Πιτίνο, με Αμερικανό δημοσιογράφο να υποστηρίζει κατηγορηματικά πως ο Hall of Famer προπονητής του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν θα κοουτσάρει ξανά στο NCAA.

Mirtsea1

Ο πολύπειρος Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρας του προπονητή του ΠΑΟΚ Ραζβάν, μίλησε για το πως θα γίνει πιο ανταγωνιστικός στο Champions League, αλλά και τα γεγονότα που σημάδεψαν το περσινό πρωτάθλημα

1
4752966

Την απόφαση να απαλλάξει τον Ρικ Πιτίνο και να επιβάλει πρόστιμο στον Κιθ Λάνγκφορντ, πήρε η Euroleague, με αφορμή τις δηλώσεις τους για τη διαιτησία στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ