Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 3-0: Έργο Μέσι η πρόκριση στα προημιτελικά!

Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 3-0: Έργο Μέσι η πρόκριση στα προημιτελικά!

Η Τσέλσι στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο Καμπ Νου, αλλά υποκλίθηκε στον Λίο Μέσι, που έστειλε την Μπάρτσα στους «8»! - Ο Αργεντινός σκόραρε στο 3’ και στο 63’ κι έδωσε την ασίστ στο 20’ στον Ντεμπελέ – Δύο δοκάρια η Τσέλσι (45’ και 90’), που διαμαρτύρεται και για τη μη υπόδειξη πέναλτι στο 49’

Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 3-0: Έργο Μέσι η πρόκριση στα προημιτελικά!
Η Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε το παζλ της 8άδας του Champions League καθώς επικράτησε με 3-0 της Τσέλσι και σε συνδυασμό με το 1-1 στο Λονδίνο πήρε πανηγυρικά την πρόκριση.

Πάντως το τελικό σκορ αποτελεί μαγική εικόνα, καθώς η Τσέλσι ήταν εξαιρετική, όμως παραδόθηκε στις ορέξεις του Λίο Μέσι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ κι έδωσε την ασίστ στο τρίτο!

Ο Αργεντινός χτύπησε μόλις στο 3', έδωσε την ασίστ στο 20' και στο 63' ξαναχόρεψε την αντίπαλη άμυνα με το 3-0, με την Τσέλσι να σημαδεύει τα δοκάρια (δύο φορές) ή τον Τερ Στέγκεν και να μένει με την πίκρα της εξαιρετικής εμφάνισης...

Χρειάστηκαν μόλις 119 δευτερόλεπτα στον αγώνα, μια κόντρα της μπάλας στον Αλόνσο κι ένα εξαιρετικό τακουνάκι του Σουάρες για να βρεθεί ο Μέσι σε θέση βολής και με το κακό του πόδι το δεξί να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτούα.

"Κάναμε λάθη κι ένα από αυτά ήταν το δικό μου στο πρώτο γκολ...", παραδέχθηκε ο Βέλγος πορτιέρο, ο οποίος είδε τους συμπαίκτες του να αντιδρούν σωστά με το σοκ του γκολ και να πιέζουν για την γρήγορη ισοφάριση.
Κλείσιμο

Γουίλιαν και Αζάρ ήταν εξαιρετικοί, η Τσέλσι τα έκανε όλα τέλεια, μέχρι όμως τη στιγμή που έφτανε σε θέση βολής! Χωρίς σωστή τελική πάσα ή τελική προσπάθεια η Τσέλσι είχε τις εντυπώσεις, αλλά την ουσία την είχε η Μπαρτσελόνα.

Στο 20', στη δεύτερη επιθετική προσπάθεια της Μπάρτσα, ο  Μέσι έκλεψε από τον Φάμπρεγκας, απέφυγε με μαγικό τρόπο δύο αμυντικούς και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ντεμπελέ με τον νεαρό Γάλλο να εκτελεί με έναν κεραυνό τον Κουρτουά για το 2-0!!!

Η Τσέλσι παρά το νέο σοκ συνέχισε να είναι αξιοπρεπέστατη στο χορτάρι του Καμπ Νου, όμως στο δίλεπτο 36' - '37' ο Τερ Στέγκεν αρχικά έδιωξε το σουτ του Αλόνσο και στην συνέχεια ο Καντέ σούταρε άστοχα, για να έρθει στο 45' το δοκάρι από το φάουλ του Αλόσνο!!!

Οι Λονδρέζοι μπήκαν και στο Β' ημίχρονο αποφασισμένοι για να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 46' με τον Αλόνσο (σωτήρια επέμβαση Πικέ) για να έρθει η φάση του 49'. Ο Αλόνσο και πάλι βρέθηκε σε θέση φορ, ο Πικέ τον ανέτρεψε από πίσω αλλά ο διαιτητής Σκόμινα αντί να δείξει την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα, δε σφύριξε τίποτα!

Για να φτάσουμε έτσι στο 63' όταν η Μπάρτσα έφυγε στην κόντρα, ο Μέσι πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, απέφυγε με χορευτικές φιγούρες δύο αμυντικούς και με το αριστερό αυτή τη φορά πέτυχε το 3-0!

"Μέσι, Μέσι...", παραληρούσε το Καμπ Νου, που στο 75' αποθέωσε ρυθμικά τον Ερνέστο Βαλβέρδε και στο 81' ένα δικό του παιδί, τον Πέδρο που μπήκε ως αλλαγή για την Τσέλσι, με τους Λονδρέζους να έχουν ένα ακόμη δοκάρι στο 90' με τον Ρούντιγκερ (συνολικά στα δύο παιχνίδια η Τσέλσι είχε 4 δοκάρια!!!!). 




Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

90': Νέο δοκάρι για την Τσέλσι!!!! Ο Ρούντιγκερ με κεφαλιά σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Τέταρτο δοκάρι για την Τσέλσι στα δύο ματς με τους Καταλανούς! 

81': Αποθέωση και για τον Πέδρο από τους οπαδούς του Μπαρτσελόνα...

79': Ο Μέσι παραχωρεί το κόρνερ στο φάουλ του Μέσι.

75': Όλο το Καμπ Νου φωνάζει ρυθμικά "Ερνέστο Βαλβέρδε"!

67: Τζαπακόστα, Μοράτα αντί Μόουζες, Ζιρού οι αλλαγές της Τσέλσι

Αυτό είναι το 100ο γκολ του Μέσι στο Champions League και ήταν ένα κλασικό γκολ του Αργεντινού.

63' ΓΚΟΛ: Η Τσέλσι χάνει τις ευκαιρίες κι ο Μέσι την... σκοτώνει. Η Μπαρτσελόνα βγήκε στην κόντρα, ο Αργεντινός βρέθηκε με τη μπάλα, πέρασε και πάλι για πλάκα τον αντίπαλο αμυντικό και με πλασέ κάτω από τα πόδια του Κουρτουά πέτυχε το 3-0!!!

62': Νέα ευκαιρία για την Τσέλσι με τον Αλόνσο να σουτάρει κι ο Πικέ να διώχνει με το σώμα.

61': Γκόμεζ αντί του Μπουσκέτς που έχει πρόβλημα.

56': Ο Παουλίνιο αντί του Ινιέστα

49': ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ πέναλτι του Πικέ στον Αλόνσο, ο Σκόμινα καταπίνει την σφυρίχτρα του! Εδώ ο διαιτητής έχει κάνει σοβαρό λάθος καθώς ήταν πέναλτι κι αποβολή!

48': Αντεπίθεση της Τσέλσι, ο Ζιρού δίνει την ασίστ στον Αλόνσο κι ο Ντεμπελέ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Αλόσνο παραχωρώντας κόρνερ! Τρομερή εκκίνηση και στο δεύτερο ημίχρονο, εξαιρετική Τσέλσι

47: Λάθος του Κουρτουά ευνοείται ο Σουάρες, αλλά ο Βέλγος διώχνει με τα πόδια το σουτ του Ουρουγουανού.

47': Σουτ του Γουίλιαν η μπάλα έχει πορεία προς την εστία, αλλά διώχνει ο Ουμτιτί

46': Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου!

45': Το εκτελεί ο Μάρκος Αλόνσο με το αριστερό και η μπάλα στο δοκάρι της Μπαρτσελόνα! Τρίτο δοκάρι στα δύο ματς για τους Λονδρέζους!

44': Φάουλ για την Τσέλσι, στο ημικύκλιο έξω από τη μεγάλη περιοχή με τους Γουίλιαν και Αλόνσο έτοιμοι να απειλήσουν.

38': Σκληρό φάουλ του Καντέ στον Ράκιτιτς και παρατηρήσεις από τον διαιτητή Σκόμινα.

37': Εξαιρετική προσπάθεια του Καντέ που βγαίνει απέναντι από τον Τερ Στέγκεν όμως το διαγώνιο πλασέ του στέλνει τη μπάλα έξω.

36': Ο Τερ Στέγκεν διώχνει με γροθιές το σουτ του Αλόνσο και το νέο σουτ του Ζιρού βρίσκει στα σώματα

29': Το εκτελεί ο Μέσι, διώχνει η άμυνα με τον Γουίλιαν να προσπαθεί να βγει στην κόντρα, αλλά τον Πικέ να διώχνει

28': Πλέον η Μπάρτσα είναι αυτή που κλέβει εύκολα μπάλες όπως έγινε και τώρα με τον Ντεμπελέ να κερδίζει το κόρνερ.

Αυτό το γκολ είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την Τσέλσι, η οποία ήταν όντως εξαιρετική μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κι όμως κατάφερε να δεχθεί γκολ από δική της κόντρα επίθεση!

20' ΓΚΟΛ: Η Τσέλσι βγήκε στην κόντρα, αλλά ο Ουμτιτί έκανε την κόντρα στον Αζάρ με τη μπάλα να φτάνει στον Μέσι από λάθος, ο οποίος απέφυγε σαν σταματημένο τον Κρίστενσεν έδωσε την πάσα στον Ντεμπελέ κι ο  Γάλλος με τρομερό σουτ πέτυχε το 2-0!

Η πολυκοσμία στο χώρο της μεσαίας γραμμής επιτρέπει στην Τσέλσι να στέκεται καλά, καθώς πιέζει σωστά και έχει κάνει αρκετά κλεψίματα. Η ομάδα του Κόντε δεν έχει κινδυνεύσει, αλλά στη μοναδική φορά που η Μπάρτσα μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή της ο Μέσι πέτυχε το γκολ κι αυτό είναι που μετράει.

15': Σκληρό φάουλ του Κρίσενσεν στον Σουάρες.

12': Σουτ του Γούλιαν ο Τερ Στέγκεν μπλοκάρει σταθερά.

Απρόσμενα πολύ καλό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες.

9': Ο Μόουζες και πάλι στην περιοχή, εντυπωσιακό τάκλιν του Ινιέστα γλιτώνει την Μπαρτσελόνα.

9': Εκπληκτική προσπάθεια του Αζάρ, που άδειασε όλο το κέντρο της Μπάρτσα, αλλά ο Μόουζες έκανε κακή σέντρα

8': Βγάζει αντίδραση η Τσέλσι, η οποία μετά το γκολ έχει πάρει τον έλεγχο.

6': Το εκτελεί χαμηλά ο Γουίλιαν και κόρνερ για τους Άγγλους. Βγάζει ο Ζόρντι Άλμπα έξω από την περιοχή

5': Φάουλ για την Τσέλσι από πλάγια θέση.

Ο Αργεντινός δεν είχε σκοράρει ποτέ εναντίον της Τσέλσι και στα δύο τελευταία ματς βρήκε ισάριθμες φορές το δρόμο για τα δίχτυα των Λονδρέζων.

3' ΓΚΟΛ: Ο Λιονέλ Μέσι μετά το εξαιρετικό τακουνάκι του Σουάρες από πλάγια θέση και με το κακό του πόδι πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά και η Μπαρτσελόνα ανοίγει το σκορ πολύ νωρίς!

1': Σέντρα στο πολυ μεγάλο παιχνίδι το οποίο θα κρίνει και το τελευταίο εισιτήριο των προημιτελικών

-Οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο κι ο ύμνος του Champions League στην διαπασών

-Εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Καμπ Νου που είναι κατάμεστο. Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά αναφέρει το τεράστιο πανό που άπλωσαν οι οπαδοί των "μπλαουγκράνα"

Οι πιθανές ενδεκάδες
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Ντεμπελέ, Μέσι, Σουάρες
Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Μόζες, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας, Γουίλιαν, Αζάρ, Ζιρού

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων στους «16» του Champions League: 
Τρίτη 6/3
Λίβερπουλ - Πόρτο 0-0 [5-0]
Παρί Σεν-Ζερμέν - Ρεάλ 1-2 [1-3]

Τετάρτη 7/3
Τότεναμ - Γιουβέντους 1-2 [2-2]
Μάντσεστερ Σίτι - Βασιλεία 1-2 [4-0]

Τρίτη 13/3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη 1-2 [0-0]
Ρόμα - Σαχτάρ 1-0 [1-2]

Τετάρτη 14/3
Μπεσίκτας - Μπάγερν (19:00) [0-5]
Μπαρτσελόνα - Τσέλσι (21:45) [1-1]

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης