Μπέντο: «Δεν θέλαμε να έρθει αρνητικό ρεκόρ, δεν είμαστε ίδια ομάδα»

Μπέντο: «Δεν θέλαμε να έρθει αρνητικό ρεκόρ, δεν είμαστε ίδια ομάδα»

Ο Πάουλο Μπέντο έκανε μνεία στις αρνητικές επιδόσεις του Ολυμπιακού αλλά στάθηκε και πάλι για την αποχώρηση παικτών - κλειδιών τον Γενάρη όπως του Μιλιβόγεβιτς

Μπέντο: «Δεν θέλαμε να έρθει αρνητικό ρεκόρ, δεν είμαστε ίδια ομάδα»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού λογικό ήταν να μην είναι ικανοποιημένος από τη νέα ήττα που γνώρισε η ομάδα του, ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός υπενθύμισε ότι η ομάδα του παραμένει εντός των τριών στόχων (πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη), αλλά στάθηκε και στις αποχωρήσεις σημαντικών παικτών στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
 
Αναλυτικά ο Μπέντο είπε στην συνέντευξη Τύπου για:
 
Το αρνητικό ρεκόρ του Ολυμπιακού με τις τρεις συνεχόμενες ήττες και αν έπαιξαν ρόλο οι πωλήσεις που έγιναν:
Κλείσιμο
«Αυτό που συμβαίνει σήμερα για το αρνητικό ρεκόρ, είναι κάτι που δεν μας αρέσει και δεν θέλαμε να συμβεί. Δεν έχει σημασία αν έχει καιρό να γίνει αυτό, αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν είναι καλή για εμάς. Όπως στο πρώτο γύρο κερδίσαμε τα τρία ντέρμπι, έτσι και τώρα βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση να έχουμε τρία άσχημα αποτελέσματα. Είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν σε μια αθλητική σεζόν. Είναι γεγονός (σ.σ. για τις αποχωρήσεις - πωλήσεις παικτών) που το έχουμε σχολιάσει όταν συνέβαινε. Όταν μια ομάδα χάνει σημαντικούς παίκτες, σταματάει να είναι ίδια ομάδα. Ήμασταν άλλη ομάδα μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου και τώρα είμαστε άλλη ομάδα. Οποιοσδήποτε οργανισμός χάνει δυο βασικά στελέχη, γίνεται πιο αδύναμος. Δεν θα το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία, είναι μια πραγματικότητα πρέπει να βρούμε λύσεις για να προχωρήσουμε.
 
Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Βρισκόμαστε εντός τριών στόχων, έχουμε περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έχουμε φέρει καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη και είμαστε μέσα στον στόχο, ενώ στο Πρωτάθλημα θα δούμε αύριο πόσους βαθμούς θα είμαστε μπροστά. Θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι και να σκεφτόμαστε ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας».
 
Το τι έφταιξε στον Ολυμπιακό στο 2ο ημίχρονο:
«Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, παρόλα αυτά ξεκινήσαμε με έναν πολύ καλό τρόπο και στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα. Στη συνέχεια μετά από ένα λάθος δικό μας, χάσαμε την ισορροπία μας, ίσως και την συγκέντρωση μας. Στο ημίχρονο μιλήσαμε για αυτό, και στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο καλό τρόπο. Ωστόσο μετά από το γκολ από στημένη φάση όπου ελέγχαμε την πρώτη μπάλα, στη δεύτερη ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που ξέρει αρκετά καλά και δεχτήκαμε το γκολ. Από αυτό το σημείο και μετά δεν αντιδράσαμε άμεσα, ήρθε το 2ο γκολ του ΠΑΟΚ και τα πράγματα έγιναν αρκετά δύσκολα για εμάς. Είχαμε δηλώσει και στις προηγούμενες δηλώσεις την περασμένη Παρασκευή, ότι γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να μας δημιουργήσει δυσκολίες. Το είχαμε δει και στο πρώτο ματς όπου μας προβλημάτισε, και μας δυσκόλεψε πολύ. Είδαμε κατά την μεταγραφική περίοδο πως ο ΠΑΟΚ δυνάμωσε σε αντίθεση με εμάς, που αποδυναμωθήκαμε. Έχει παίκτες πολύ ποιοτικούς, πολύ γρήγορους και παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στις αντεπιθέσεις. Γνωρίζαμε τον κίνδυνο αυτό και αυτό έγινε. Τα πράγματα ήταν υπό τον έλεγχο μας μέχρι ένα σημείο του αγώνα, από εκεί και πέρα όμως όταν δεχτήκαμε δυο γκολ ήταν πολύ δύσκολα για εμάς, για να αντιδράσουμε. Για αυτό το παιχνίδι έληξε με αυτό το τρόπο».
 
Τις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού: «Πράγματι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε μια ιδέα παιχνιδιού, μια φιλοσοφία στο μυαλό μας και κατά πόσο θα καταφέρουμε να την εφαρμόσουμε ή όχι σε κάθε ματς. Αυτό περνάει μέσα από την δουλειά, μέσα από την καθημερινή προπόνηση, είναι πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Όχι μόνο στην επίθεση μας, αλλά και στην άμυνα μας. Υπάρχουν πράγματα στα οποία δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί, όσο ήμασταν σε άλλες περιόδους του Πρωταθλήματος. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε και γενικότερα πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε στον τρόπο που παίζουμε. Να είμαστε πιστοί στην ιδέα που έχουμε πριν το παιχνίδι. Άλλες φορές το καταφέρνουμε, άλλες όχι. Επίσης, υπάρχει το θέμα ότι έχουμε πολλά ματς συνεχόμενα και έχουμε λίγο χρόνο για να δουλέψουμε. Από τις 4 Ιανουαρίου που γυρίσαμε από την διακοπή των Χριστουγέννων, είχαμε μια εβδομάδα μόλις να δουλέψουμε και από εκείνη την ημέρα και μετά έχουμε κάθε τρεις ημέρες παιχνίδι. Είναι λοιπόν κάτι δύσκολο το να δουλέψουμε ξεχωριστά για κάθε παιχνίδι. Υπάρχει και ο τρίτος παράγοντας, όπως είπαμε χάσαμε σημαντικούς παίκτες και όλα αυτά έχουν οδηγήσει στο να βλέπουμε αυτά τα προβλήματα στην ομάδα μας. Μέσα από την δουλειά την καθημερινή προσπαθούμε να διορθώσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει».
 
Τον Ανσαριφάρντ και αν ήταν επιλογή του, καθώς τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ: «Δεν έχω ιδέα για το που θα μπορούσε να ήταν ο Ανσαριφάρντ αν δεν ήταν εδώ. Για εμάς είναι ένας παίκτης που παρακολουθούσαμε καιρό, ο Ολυμπιακός ήθελε να τον ενσωματώσει στην υπόλοιπη ομάδα, τον δεχτήκαμε με τον ίδιο τρόπο που έχουμε αποδεκτοί και τους υπόλοιπους παίκτες. Τον χρησιμοποιούμε με τον ίδιο τρόπο, όπως και τους υπόλοιπους και από εκεί και πέρα, αν θα μπορούσε να είχε πάει στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ ή σε κάποια άλλη ομάδα, δεν έχω ιδέα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης