Απελευθερώθηκε ο Πουλίδο

Απελευθερώθηκε ο Πουλίδο

Ο 25χρονος είχε πέσει θύμα απαγωγής το βράδυ του Σαββάτου - Ολυμπιακός: Όλα καλά, ο εφιάλτης τελείωσε  

Απελευθερώθηκε ο Πουλίδο
Το τέλος για το οποίο όλοι προσεύχονταν είχε το «θρίλερ» με τον Άλαν Πουλίδο. 

O επιθετικός του Ολυμπιακού που έπεσε θύμα απαγωγής το βράδυ του Σαββάτου, απελευθερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η επιχείρηση διάσωσης των Αρχών (στην οποία συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις, το αρμόδιο τμήμα για τις απαγωγές και η τοπική αστυνομία) στέφθηκε από επιτυχία στην περιοχή Ταμαουλίπας. 

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκειά της φέρεται να τραυματίστηκε ένας από τους απαγωγείς, ενώ μικρο-τραυματισμό παρουσιάζεται να αποκόμισε και ο Πουλίδο. Γι’ αυτό τον λόγο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε άλλο θέμα με την υγεία του.  

«Είμαι μια χαρά, ευχαριστώ για το Θεό», δήλωσε εμφανώς ανακουφισμένος ο διεθνής άσος στα τοπικά Μέσα. 

Κυβερνήτης Ταμαουλίπας: «Σημαντικό που είναι μαζί μας ο Πουλίδο 

Είκοσι δύο ώρες μετά την απαγωγή του ο Άλαν Πουλίδο είναι ελεύθερος και ο κυβερνήτης της πόλης Ταμαουλίπας στο Μεξικό εμφανίστηκε χαρούμενος για την ευτυχή κατάληξη που είχε υπόθεση του διεθνούς άσου του Ολυμπιακού. 
 
«Αργότερα θα σας δώσουμε λεπτομέρειες. Το πιο σημαντικό είναι πως βρίσκεται εδώ μαζί μας και αυτό είναι που πραγματικά θέλαμε», τόνισε ο Εγκίδιο Τόρες Καντού.  


Η πρώτη φωτογραφία του Πουλίδο (δεξιά) από τις ώρες που ήταν στα χέρια των απαγωγέων του και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο (αριστερά)


Ο 25χρονος επιθετικός συνομιλεί με τον κυβερνήτη της επαρχίας Ταμαουλίπας


Ολυμπιακός: Όλα καλά, ο εφιάλτης τελείωσε


Με μία ανάρτηση στα social media ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς επιβεβαίωσε την απελευθέρωση του Άλαν Πουλίδο, τονίζοντας ότι όλα πήγαν καλά για τον Μεξικανό παίκτη των «ερυθρολεύκων». 

«Όλα καλά! Ο εφιάλτης τελείωσε για τον Άλαν! Είναι με τους δικούς του και είναι ασφαλής», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Κώστας Καραπαπάς, τονίζοντας ότι η υπόθεση Πουλίδο είχε αίσιο τέλος. 

Η απαγωγή
Ο 25χρονος έπεσε θύμα απαγωγής το βράδυ του Σαββάτου στη γενέτειρά του, στην πόλη Σιουδάδ Βικτόρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η οικογένεια του παίκτη που ενημέρωσε την αστυνομία για την εξαφάνιση του Άλαν, υποτίθεται μετά από ένα τηλεφώνημα του ίδιου. Ο Πουλίδο φέρεται να επικοινώνησε με τους οικείους του και, εναγωνίως, τους ενημέρωσε ότι έχει απαχθεί από αγνώστους. 

Την τελευταία φορά που εθεάθη από τους συγγενείς του, ο Άλαν Πουλίδο οδηγούσε ένα πολυτελές αυτοκίνητο και ταξίδευε, προφανώς για αναψυχή, στην ευρύτερη περιοχή της Σιουδάδ Βικτόρια και την επαρχία της Ταμαουλίπας, η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Μεξικού, στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον αδερφό του «ερυθρόλευκου» ποδοσφαιριστή, Αρμάντο, ο Πουλίδο βρισκόταν σε πάρτι που είχε σχέση με την εταιρεία της συντρόφου του, το οποίο ξεκίνησε γύρω στις 19:00 τοπική ώρα του Σαββάτου. Περίπου στις 23:30, η οικογένειά του ειδοποιήθηκε ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής και ότι κινδυνεύει. Την απαγωγή επιβεβαίωσε και επισήμως ο αδερφός του.

Όπως αναφέρεται στο Μεξικό, στο ζευγάρι είχαν στήσει ενέδρα έξι κουκουλοφόροι, οι οποίοι φόρεσαν κουκούλες στον Πουλίδο και τη σύντροφό του. Λίγα μέτρα μετά, μπροστά σε μία πλατεία, οι δράστες άφησαν ελεύθερη την κοπέλα και απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Πηγές κοντά στην αστυνομία, αλλά και πληροφοριοδότες ανέφεραν πως τις τελευταίες ημέρες ο Πουλίδο είχε απειληθεί έντονα... 


Άλαν Πουλίδο

Ο επαναστάτης ποδοσφαιριστής, ο σύγχρονος «Εμιλιάνο Ζαπάτα» που θέλησε να ζήσει το όνειρό του στην Ευρώπη αψηφώντας τους άγραφους νόμους των ισχυρών Μεξικανών ολιγαρχών που κρατούν στα χέρια τους ολόκληρη την οικονομία της χώρας και κατ' επέκταση το πεπρωμένο των κατοίκων της. Οι ίδιοι αυτοί βαρόνοι του πλούτου, σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, ελέγχουν και το ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα η μεξικανική λίγκα αλλά και η μεξικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να είναι, ας το πούμε, τσιφλίκι τους. Αυτό το ιδιότυπο μονοπώλιο έχει ως αποτέλεσμα τα συμβόλαια που υπογράφουν οι ομάδες με τους ποδοσφαιριστές να είναι πολυετή και να ανανεώνονται μονομερώς. Κάποιες φορές, χωρίς να γνωρίζει ο παίκτης. Κανείς μέχρι το 2014 δεν είχε αμφισβητήσει το καθεστώς αυτό και δεν είχε τολμήσει να πάει κόντρα στους ισχυρούς του Μεξικού και να παίξει με τη μοίρα του. Οι ιδιοκτήτες των 18 ομάδων, συναντώνται στο ξενοδοχείο Cancun και ανταλλάσσουν πληροφορίες επί παντός ποδοσφαιρικού επιστητού. Οι ποδοσφαιριστές πολλές φορές δεν έχουν ιδέα πού θα παίξουν. Σε αυτή τη… μάζωξη πωλούνται ομάδες, αλλάζουν κανονισμοί και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις  για την εθνική ομάδα.

Μέχρι που εμφανίστηκε ο Άλαν Πουλίδο, ο οποίος αποφάσισε να αψηφήσει «θεούς και δαίμονες» για να κυνηγήσει το όνειρό του και να σπάσει τις αλυσίδες που τον είχαν όμηρο στο μεξικανικό ποδόσφαιρο. Ετσι το έβλεπε έτσι έκανε και η ζωή του γυρίστηκε σε ντοκιμαντέρ!  Στο τέλος δικαιώθηκε, πήρε την άδεια να αγωνιστεί στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα  και δημιούργησε δεδικασμένο αλλάζοντας την ιστορία του μεξικανικού ποδοσφαίρου και περιφρονώντας-εκθέτοντας ένα από τα ισχυρότερα παγκοσμίως οικονομικά-επιχειρηματικά λόμπι. Το μεξικάνικο. 

Όλα ξεκίνησαν στις 31 Ιουλίου του 2014. Ο Πουλίδο για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιούσε ότι δεν ανήκει πλέον στη Τίγκρες αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε και ήταν ελεύθερος- free agent. Όμως στο Μεξικό δεν υπάρχουν όπως προαναφέραμε ελεύθεροι παίκτες! Όταν πήγε στην Τίγκρες  είχε υπογράψει συμβόλαιο στο οποίο προβλεπόταν ότι θα ανανεωνόταν αυτόματα κάθε δύο χρόνια.

Στις 6 Αυγούστου ο πρόεδρος του συλλόγου, Αλεξάνδρο Ροντρίγκες ανακοίνωσε ότι  ο Πουλίδο είναι δεσμευμένος με την ομάδα έως τις 30 Ιουνίου του 2016. Όμως ο παίκτης δεν ήταν ενημερωμένος.

Ο Πουλίδο πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση κάνοντας του βαρόνους του μεξικανικού ποδοσφαίρου να τσιμπιούνται να δουν αν είναι ξύπνιοι. Τον Νοέμβριο του 2014 κατήγγειλε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του ότι  ο πρώην μάνατζερ που τον εκπροσωπούσε  είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του στο συμβόλαιο.  Ενημέρωσε μάλιστα ότι τον είχε απολύσει και ότι είχε προσλάβει άλλον. 

Η απάντηση της Ομοσπονδίας ήταν απορριπτική στην καταγγελία του. Ο Πουλίδο προχώρησε στο επόμενο βήμα. Έκανε καταγγελία στη μεξικανική λίγκα. Το αποτέλεσμα όμως ήταν το ίδιο. Αναμενόμενο αφού οι  ιδιοκτήτες των ομάδων ελέγχουν τόσο τη λίγκα όσο και την ομοσπονδία. Δεν πτοήθηκε. Αποτάθηκε στο CAS, το διαιτητικό δικαστήριο των σπορ. Ο δικηγόρος του που είναι  Μεξικανός δραστηριοποιείται πλέον… στην Ευρώπη. Το αποχαιρέτησε το Μεξικό. Ο παίκτης  στο μεταξύ, είχε  μετακομίσει στην Ιταλία, με την οικογένεια του όπου και έκανε προπονήσεις μόνος του.

Και προπονείτο μόνος του γιατί σύμφωνα με νομικούς κύκλους αν η μεξικανική ποδοσφαιρική ομάδα έβρισκε στοιχεία που αποδείκνυαν  ότι ο παίκτης έχει συμφωνήσει με άλλο σύλλογο όσο δεν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση, θα κέρδιζε τη δίκη. -συν του ότι... ο συνεργάτης θα τιμωρούνταν με βαρύ πρόστιμο. Εκείνη την εποχή ταξίδευε στο Μεξικό, στην Ιταλία, στην Ελλάδα αφού ο Ολυμπιακός είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Η ιστορία πήρε νέα  τροπή, στις 29 Ιανουαρίου του 2015.

Ο παίκτης ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως υπέγραψε στον Λεβαδειακό, για 18 μήνες.  Λίγες ώρες αργότερα, το Court of Arbitration for Sport (CAS) δικαίωσε την ομάδα του Πουλίδο την Τίγκρες  και απέρριψε τη συμφωνία με την ελληνική ομάδα. Η μεξικανική ομάδα είχε καταθέσει εγγράφως ένσταση υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει ο κίνδυνος  να υποστεί ανήκεστο ζημιά ο παίκτης, λόγω τραυματισμού και αν γίνει αυτό η ευθύνη θα είναι εξ ολοκλήρου δική του». Οι Μεξικάνοι ζητούσαν αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να αφήσουν ελεύθερο τον παίκτη όταν κυκλοφόρησε εντόνως ότι ενδιαφερόταν για αυτόν ο Ολυμπιακός.

Ο Πουλίδο συνέχισε να υποστηρίζει ότι  είναι free agent, γιατί η μονομερής ανανέωση έγινε με παράνομο τρόπο. Αρνείτο με απόλυτο τρόπο να επιστρέψει στο Μεξικό και στην Τίγκρες, με τον πρόεδρό της να δηλώνει ότι «αν θέλει να παίξει στην Ευρώπη, είναι μονόδρομος η επιστροφή του σε εμάς». Λάθος!

H FIFA, του εξέδωσε  προσωρινό δελτίο όπως υποχρεούται, βάσει κανονισμών,  για κάθε παίκτη που είναι σε δικαστική διαμάχη με ομάδα και υποστηρίζει πως δεν έχει συμβόλαιο. Στις 2 Φεβρουαρίου  του 2015, έκανε την πρώτη προπόνηση στη Λιβαδειά, και πήρε την έγκριση  της FIFA να μετάσχει σε αγώνες. Στις 9 Μαίου  πέτυχε  το πρώτο του γκολ στη SuperLeague, στο 3-1 επί του Πλατανιά και αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ο Πουλίδο με τον αδελφό του Αρμάντο  πήγαν στο Μιλάνο και έκαναν προπονήσεις σε αθλητικό κέντρο της πόλης. Στις 11 Ιουνίου η Τίγκρες αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα. Βγάζει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι  πούλησε  το 50% του παίκτη της  στην Σίβας και απαιτεί από τον Πουλίδο να ολοκληρώσει τη συμφωνία βάζοντας την υπογραφή του. Εκείνος τους διαμηνύει ότι δεν πάει πουθενά.

Το πείσμα του Μεξικάνου αναγκάζει την Τίγκρες να κάνει πίσω αφού εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη δεν ήταν κρυστάλλινη. Το μόνο που ζητά πια η ομάδα από το Μοντερέι, είναι να επιδικαστεί ένα ποσό υπέρ της, κάτι σαν τροφεία αφού εκεί εξελίχθηκε ποδοσφαιρικά. Την Παρασκευή  4 Ιουλίου  λίγο μετά τις 20.00 μ.μ. το απόγευμα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του παίκτη.

Δείτε βίντεο: Όμηρος για 22 ώρες ο Πουλίδο - Το χρονικό της απαγωγής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης