Πόσα χρήματα κινδυνεύουν να χαθούν από το ποδοσφαιρικό Grexit

Πόσα χρήματα κινδυνεύουν να χαθούν από το ποδοσφαιρικό Grexit

Μεγάλες οι απώλειες για τις ομάδες που μετέχουν στο Champions και το Europa League

Πόσα χρήματα κινδυνεύουν να χαθούν από το ποδοσφαιρικό Grexit
Το gazzetta.gr αναλύει τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες που θα προκληθούν σε περίπτωση που εφαρμοστεί το ποδοσφαιρικό... Grexit.

Λύση μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει και τα πάντα αναφορικά με τη σχέση της ΕΠΟ με τις UEFA και FIFA και φυσικά δεν έχει αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κλείσιμο
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr κάλεσε (και προειδοποίησε) τον Σταύρο Κοντονή ώστε να συζητήσουν προκειμένου για τα θέματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, καλείται ουσιαστικά να διαλέξει είτε να συνεργαστεί με την UEFA, πράγμα που ενδεχομένως να οδηγήσει την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε αλλαγές, είτε να επιμείνει με το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στα τέλη του μήνα και πρόκειται να περάσει από ψήφιση στις αρχές Μαΐου.

Λαμβάνοντας υπόψιν το χειρότερο σενάριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή αυτό της επιμονής του Σταύρου Κοντονή και της ρήξης με τις ευρωπαϊκές αρχές, το ποδοσφαιρικό Grexit προκαλεί τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τους συλλόγους που πορεύονται βάσει προγραμματισμού (ακόμα και σε θέμα εξυγίανσης όπως στον Παναθηναϊκό), στον οποίο σημαντικό ρόλο παίζουν τα έσοδα από τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Κρατήστε για αρχή το ποσοστό του 30%. Γιατί τέτοια είναι η αύξηση των συνολικών εσόδων έπειτα από τις νέες τηλεοπτικές συμφωνίες και τα χρήματα των χορηγών που «έκλεισε» η UEFA.

Τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ

Ξεκινάμε από το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου φυσικά συμμετέχει μονάχα ο πρωταθλητής της χώρας και αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Μόνο και μόνο το μπόνους συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους του θεσμού, έπειτα και από τα νέα νούμερα που έχει ανακοινώσει η UEFA εδώ και λίγο καιρό, ανέρχεται στα 12 εκατ.ευρώ, τη στιγμή που μέχρι πέρυσι ήταν στα 8,6! Αντίστοιχα αυξάνονται και τα μπόνους της συμμετοχής σε προχωρημένη φάση της διοργάνωσης,, με τον σύλλογο που θα φτάνει μέχρι και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ (όχι ότι αφορά αυτό την Ελλάδα, αλλά κουβέντα να γίνεται...) να συγκεντρώνει συνολικά 70 εκατ.ευρώ χωρίς το ποσοστό που του αναλογεί για το Market Pool από τις μεταδόσεις των αγώνων του.

Πηγαίνοντας στα ποσά για τις νίκες και τις ισοπαλίες που μπαίνουν στα ταμεία κάθε ομάδας έπειτα από τα παιχνίδια που παίζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η νίκη θα έχει πλέον «έπαθλο» 1,4 εκατομμυρίων, ενώ η ισοπαλία από τις 500.000 ευρώ θα δίνει 750.000.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης