Εισαγγελική παρέμβαση για τον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟ - Ολυμπιακού

Εισαγγελική παρέμβαση για τον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟ - Ολυμπιακού

Τρεις μήνες εκτός γηπέδων ο Γιαννακόπουλος, με απόφαση του αθλητικού δικαστή

 Επαναστατική δίαιτα μέσω…κρυστάλλων!
Εισαγγελική παρέμβαση για τον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟ - Ολυμπιακού
Αντικείμενο έρευνας αποτελούν πλέον τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ μεταξύ ΠΑΟ- ΟΣΦΠ με νικητή τον Ολυμπιακό, μετά την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα κ. Χάρη Λακαφώση.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της ΚΑΕ Δημ. Γιαννακόπουλος πέταξε πενηντάευρα στους διαιτητές του αγώνα, ενώ φέρεται να ακούστηκαν και βαριές εκφράσεις.

Ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε να απαγορεύσει στον κ. Γιαννακόπουλο το δικαίωμα εισόδου σε αθλητικούς χώρους για τους επόμενους τρεις μήνες και επέβαλε 
Κλείσιμο
στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός 22.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή αναφέρει: 


1. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ: 

α) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας (υβριστικά συνθήματα), πρόστιμο 1.200,00€, 

β) για τα υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης έντασης με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, με δυο έγγραφες προειδοποιήσεις, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00€ ΕΥΡΩ για κάθε μια, ήτοι συνολικά δυο επιπλήξεις και πρόστιμο 2.800,00€, 

γ) για ενέργεια του Προέδρου του Δ.Σ. της ΚΑΕ της κ. Δ. Γιαννακόπουλου, πρόστιμο 22.000,00€, 

δ) για περιορισμένης έκτασης επεισόδια (είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο όπου και εξύβρισαν τον Α’ διαιτητή), πρόστιμο 5.000,00€ και 

ε) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (χρήση καπνογόνων στις κερκίδες) πρόστιμο 2.200,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 29-5-2014. 

2. Επιβάλλει στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα, απαγόρευση εισόδου στα τα γήπεδα που αγωνίζεται η ομάδα της ΚΑΕ του, για τρεις (3) μήνες, για τον ως άνω αγώνα. 

3. Απαλλάσσει τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα (παρότρυνση οπαδών για είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο όπου και εξύβρισαν τον Α’ διαιτητή), για τον ως άνω αγώνα

Ο πρόεδρος του ΠΑΟ  κατέθεσε ένσταση ζητώντας την επανάληψη του ματς, αφού θεωρεί ότι στην αποστολή του Ολυμπιακού υπήρχαν υπεράριθμα μέλη (29 αντί για 22). Αυτό όμως που ξεσήκωσε θύελλα ήταν η δήλωσή του σύμφωνα με την οποία: «...σήμερα δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ματς. Ξεκίνησε εκβιαστικά μετά από δίλημμα του Σχοινά. Οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ είναι σαφείς. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να εναρμονιζόμαστε με τους κανονισμούς. Κάναμε ένσταση για επανάληψη του αγώνα. Έγινε αλλοίωση αποτελέσματος σήμερα αγωνιστικά από τους τρεις διαιτητές. Εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να με γαμ... μέσα στο γήπεδο! Αυτό που έγινε σήμερα θα το βρουν μπροστά τους».


 
Πάντως, την Παρασκευή ο κ.Γιαννακόπουλος εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «...προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου ν’ αποφευχθεί η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, οφείλω να διευκρινίσω το εξής: Μέσω της δήλωσης στην οποία προχώρησα το βράδυ της Πέμπτης 29 Μαΐου, στο ΟΑΚΑ, δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να θίξω τους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο. Ο στόχος μου ήταν- και παραμένει φυσικά- να τονίσω σε όλους ότι όταν αδικείται η ομάδα μου, εγώ θα αντιδρώ και δεν θα κρατώ το στόμα μου κλειστό. Έκρινα σκόπιμο να προχωρήσω σ’ αυτή τη διευκρίνιση ώστε να αποφευχθούν διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης