Κύπελλο Γαλλίας: Στον τελικό η Παρί με υπογραφή Μπαπέ, 1-0 την Ρεν - Δείτε το γκολ

Κύπελλο Γαλλίας: Στον τελικό η Παρί με υπογραφή Μπαπέ, 1-0 την Ρεν - Δείτε το γκολ

Ο Στιβ Μανταντά έκανε πέντε αποκρούσεις, έπιασε ακόμα και πέναλτι, όμως νικήθηκε από τον Κιλιάν Μπαπέ - Στις 25 Μαΐου το ραντεβού των Παριζιάνων με τη Λυών για το τρόπαιο

MixCollage-04-Apr-2024-01-11-AM-8750
Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά από τρία χρόνια επέστρεψε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας. Οι πρωταθλητές «λύγισαν» τη Ρεν με 1-0, πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης και θα «μονομαχήσουν» με τη Λυών για το τρόπαιο, στις 25 Μαΐου. Πρωταγωνιστής ο σκόρερ του μοναδικού γκολ, Κιλιάν Μπαπέ. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο πολύπειρος τερματοφύλακας, Στιβ Μανταντά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0asdgk834u1)


Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 12', όταν ο Ντεμπελέ έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Μπαπέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, εκτέλεσε, ο Μανταντά τον νίκησε και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντοναρούμα είχε «απάντηση» στο δυνατό σουτ του Καλιμουεντό.

Κλείσιμο
Στο 26' ο Ντεμπελέ έκανε φανταστική ατομική ενέργεια, σούταρε εντός περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 35' ο Μπαπέ κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του αλλά ο Μανταντά έπεσε σωστά στη γωνία και απέκρουσε. Ο Γάλλος σούπερ στα εξιλεώθηκε τρία λεπτά αργότερα, στο 39', όταν κατέβασε τη βαθιά μπαλιά του Φαμπιάν Ρουίθ, έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και «πρόδωσε» τον Μανταντά, καθώς κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-0.

Στο 52' ο Μπαπέ εκτέλεσε ξανά μέσα από τον κουτί αλλά ο επί σειρά ετών συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας του είπε «όχι». Στο 58' ο Μανταντά είχε απάντηση και στη «βολίδα» του Μπαπέ, ενώ στο 79' έβγαλε με το πόδι την μπάλα έπειτα από σουτ του Ασένσιο.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών
Λιόν - Βαλενσιέν 3-0 (πεν. 51', 57' Λακαζέτ, 75' Όρμπαν)
Παρί - Ρεν 1-0 (40' Εμπαπέ)

Το πρόγραμμα του τελικού
25/03/ 22:00 Λιόν - Παρί


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που Αμερικανοί αστυνομικοί πυροβολούν έφηβη, θύμα απαγωγής, που τρέχει προς το μέρος τους για βοήθεια

Περίμενε την Κυριακή να βγει από το Α.Τ. και της επιτέθηκε όσο μιλούσε με το «100» - Πώς έγινε η στυγερή δολοφονία

Συγκλονιστικά βίντεο από τα 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: 4 νεκροί και 50 τραυματίες - Τουλάχιστον 26 τα κτήρια που έγειραν ή κατέρρευσαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης