Στον τελικό Κυπέλλου μετά από 12 χρόνια η Λυών - Πήδηξαν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί της - Δείτε βίντεο

Στον τελικό Κυπέλλου μετά από 12 χρόνια η Λυών - Πήδηξαν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί της - Δείτε βίντεο

Ένα βράδυ από τα παλιά έζησαν οι οπαδοί της Λυών στο «Groupama» με την ομάδα του Πιερ Σαζ να επικρατεί εύκολα της τελευταίας του βαθμολογικού πίνακα στη Ligue 2, τη Βαλανσιέν

lyonara
Χρόνια τώρα η Βαλανσιέν φλερτάρει με την... καταστροφή, και το βράδυ της Τρίτης (02/04) έχασε και την τελευταία της ευκαιρία, στο Κύπελλο Γαλλίας, να πάρει κάτι από τη σεζόν για να κοιτάξει με περισσότερη αισιοδοξία την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο που θα την βρει στα ερασιτεχνικά.



Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ εύκολο για τη Λυών, η οποία δεν απειλήθηκε σε κανένα χρονικό διάστημα. Ωστόσο χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το δεύτερο ημίχρονο για να βρει γκολ απέναντι στο χαμηλό μπλοκ της VAFC. Τα πόδια της λύθηκαν όταν η κορυφαία διαιτητής Στεφανί Φραπάρ έδωσε ένα αρκετά «χλιαρό» πέναλτι υπέρ του αρχηγού των «gones».

Κλείσιμο
Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και... προφανώς δεν αστόχησε (41 εύστοχα, 8 άστοχα στην καριέρα του - τελευταία φορά που έχασε πέναλτι ήταν τον περασμένο Μάιο) για το 1-0. Μόλις έξι λεπτά αργότερα (57') ήταν ο ίδιος που έκανε το 2-0. Στο 74' ο πολύπειρος φορ άφησε τη θέση του στον Γκιφτ Ορμπάν κι εκείνος δευτερόλεπτα αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Résumé OL - Valenciennes FC | Demi-finale de Coupe de France | Olympique Lyonnais





Φυσικά αυτή είναι μια εξέλιξη που ουδείς περίμενε μέχρι περίπου τα μισά της σεζόν, με τη Λυών να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εντός και εκτός γηπέδου και για αρκετό διάστημα να φλερτάρει ακόμη με τον υποβιβασμό.

Αντίπαλος της Λυών θα είναι μία εκ των Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεν, οι οποίες θα τεθούν αντιμέτωπες απόψε (03/04) το βράδυ. Σέντρα στις 22:10 σε μία τύποις ρεβάνς μετά τον τελικό του 2019 τον οποίο είχαν πάρει οι «ρενέ» στα πέναλτι (6-5) μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας.

Στην άκρη του πάγκου της Ρεν βρίσκεται ο Ζουλιάν Στεφάν, με τον οποίο είχε κατακτήσει το τρόπαιο σε μια περίοδο που η πρόσφατη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη έπαιζε τρομερό ποδόσφαιρο. Θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κόουτς Στεφάν ακόμη μία κατάκτηση στη διοργάνωση μετά το σύντομο... διάλειμμα που έκανε πηγαίνοντας για μια διετία στο Στρασβούγο (2021-2023).

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικά βίντεο από τα 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: 4 νεκροί και 50 τραυματίες - Τουλάχιστον 26 τα κτήρια που έγειραν ή κατέρρευσαν

Θρίαμβος των Μπλε, ανατροπή στην κάλπη του Survivor - Δείτε βίντεο

Άγιοι Ανάργυροι: Βίντεο από τα τελευταία λεπτά πριν το έγκλημα - Το καρτέρι του δολοφόνου έξω από το σπίτι της Κυριακής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης